Ταινίες

loogoo

The Angels’ Share

TheAngelsShare
 
The Angels’ Share / Το Μερίδιο των Αγγέλων
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Σενάριο: Paul Laverty
Ηθοποιοί: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane
Έτος Παραγωγής: 2012

   Ο νεαρός Rob ζει στη Γλασκόβη και από μικρή ηλικία έχει μπλεξίματα με το νόμο. Τώρα το δικαστήριο του επιδικάζει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας για την τελευταία του συμπλοκή. Στην εξίσωση της ζωής του όμως προστίθεται ένας νέος παράγοντας. Το κορίτσι του είναι έγκυος και ο ίδιος αποφασίζει να ξεμπλέξει και να κοιτάξει την οικογένειά του, πράγμα που δεν αποδεικνύεται εύκολο. Στην πορεία, η γνωριμία του με το Harry και η ανακάλυψη του ταλέντου του στη γευσιγνωσία θα δώσει μια νέα τροπή στα σχέδιά του να βγει από τη μίζερη πραγματικότητα.

   Ο Ken Loach (The Wind That Shakes the Barley, Sweet Sixteen, My Name Is Joe, Land And Freedom) σκηνοθετεί μια αισιόδοξη κοινωνική κωμωδία με φόντο τη Γλασκόβη και μια εισαγωγή - περιήγηση στον άγνωστο, για τους πολλούς, κόσμο του «αληθινού» ουίσκι.

   Οι πολύ αληθινοί κεντρικοί χαρακτήρες προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της εργατικής τάξης και εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «χαμένα κορμιά». Αυτό το στοιχείο όμως αξιοποιείται από τον Loach και για να προβάλλει τις έντονες αντιθέσεις και ανισότητες που δημιουργεί το ίδιο το οργανωμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και με όχημα αυτή την ασυνήθιστη ιστορία, αφήνει μια νότα - απόσταγμα αισιοδοξίας.

Σωτήρης Μαράντος

Ταινίες