= In the Shadow of the Moon
Ταινίες

loogoo

In the Shadow of the Moon

 
Στη σκιά του μαύρου φεγγαριού (In the Shadow of the Moon)
 
   Το NETFLIX για πολλούς έχει γίνει συνήθεια. Εκεί μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Ό,τι σειρά ή ταινία θέλεις, τη βρίσκεις. Εγώ ‘’κόλλησα’’ γιατί μου αρέσουν οι Σκανδιναβικές και οι Βρετανικές σειρές και ταινίες. Τώρα, μετά την επαφή μου με την εν λόγω πλατφόρμα, ανακάλυψα και τις ισπανικές, που κατά την γνώμη μου, είναι πολύ ανώτερες από τις αμερικάνικες, που όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.
 
shadow2036
   Βέβαια φίλοι μου, παρά τον πρόλογό μου για τις προτιμήσεις μου, η ταινία για την οποία θα σας μιλήσω διαδραματίζεται στη Φιλαδέλφεια του 1988, αλλά δεν μοιάζει με τις κοινές αμερικανικές ταινίες που έχουμε συνηθίσει. Θυμίζει σενάριο της εποχής που μας μεταφέρει ο σεναριογράφος και κρατά το θεατή σε αγωνία για το τι θα δει παρακάτω.

   Ο Τόμας Λόκχαρντ είναι αστυνομικός στο αστυνομικό τμήμα τη Φιλαδέλφεια, κάνει συνήθως βραδινές περιπολίες και αυτό για να βοηθά την ετοιμόγεννη γυναίκα του, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Σε μια από τις βάρδιές του τους ειδοποιούν για τρεις φριχτές δολοφονίες. Τα θύματα φέρουν τρεις τρύπες στον αυχένα, οι οποίες σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο. Οι φόνοι έγιναν σχεδόν την ίδια ώρα. Αυτό είναι κάτι που παρακινεί τους αστυνομικούς να σκεφτούν ότι έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο. 
 
shadow2038
   Την ίδια νύχτα που ο Λόκχαρντ ψάχνει να βρει άκρη για ό,τι συμβαίνει στην πόλη του, η γυναίκα του γεννά την κόρη τους, ενώ η ίδια χάνει τη ζωή της στη γέννα. Πριν καταφέρει να φτάσει δίπλα της, ο Λόκχαρντ έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη δολοφόνο που αναζητούσαν μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό. Η δολοφόνος τον αποκαλεί με το όνομά του και του εύχεται να του ζήσει η κόρη του, εκείνος στην προσπάθειά του να την πιάσει την σπρώχνει και εκείνη χάνει τη ζωή της στις γραμμές του τρένου… Το πτώμα της γυναίκας φτάνει στα εργαστήρια της σήμανσης, αλλά δεν υπάρχει ταυτότητα και δεν είναι πουθενά καταχωρημένη… Σαν να μην υπήρχε ποτέ.

   Εννέα χρόνια αργότερα, στα γενέθλια της κόρης του, ο Λόκχαρντ έχει προγραμματίσει να πάει στο ζωολογικό κήπο μαζί της, σαν δώρο γενεθλίων. Η υπόθεση των φόνων του 1988 θεωρητικά έχει κλείσει γιατί πολύ απλά η γυναίκα που προκάλεσε αυτό το κακό έχει πεθάνει. Ο Λόκχαρντ έχει πάρει προαγωγή από απλό αστυνομικό σε ντεντέκτιβ και η ζωή του κυλά ήρεμα μέχρι εκείνη την ημέρα. Πριν ξεκινήσει να εκπληρώσει την επιθυμία της κόρης του, τον καλούν από το τμήμα. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου βρίσκεται νεκρός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και πριν εννέα χρόνια. Όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την έρευνα σαστίζουν. Πείθονται ότι πρόκειται για κάποιον μιμητή, μέχρι που βλέπουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Η ίδια γυναίκα μπαίνει μέσα στο κτίριο, με τα ίδια ρούχα και το ίδιο κούρεμα, θαρρείς και δεν πέθανε ποτέ. Ο Λόκχαρντ ανοίγει και πάλι την υπόθεση, η οποία και τον στοιχειώνει. Ψάχνοντας, έρχεται ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα αυτή, η οποία έχει προλάβει και έχει διαπράξει και πάλι αρκετούς φόνους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εννέα χρόνια πριν. Αυτή την φορά τον παρακινεί να επιστρέψει στην κόρη του, να μην την σταματήσει σε αυτό που κάνει και του δίνει να καταλάβει ότι έρχεται από το μέλλον.
 
shadow2037
   Η όλη υπόθεση γίνεται εμμονή στον Λόκχαρντ, που κάνει την ζωή του άνω κάτω, ‘’εγκαταλείπει’’ την κόρη του, αναθέτοντας την ανατροφή της στον καλύτερό του φίλο. Μας τον παρουσιάζει ο σκηνοθέτης ατημέλητο και χαμένο στα άδυτα μιας υπόθεσης που δεν κατάφερε ουσιαστικά να λύσει ποτέ. Έχει φύγει από την υπηρεσία του γιατί πολύ απλά τα όσα έζησε τον οδήγησαν στον ψυχίατρο του σώματος. Σαν ιδιωτικός ερευνητής πια, περιμένει την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του, που κατά τις εικασίες που είχε δημιουργήσει στο μυαλό του θα εμφανιζόταν πάλι η δολοφόνος.

   Είναι μια ταινία συναρπαστική, τραβά το ενδιαφέρον του θεατή δίχως πολύπλοκες σκηνές, συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τη δράση και αξίζει να τη δείτε.

Κατερίνα Σωπύλη Κονίτσα
 
shadow2039
Joomla Social by OrdaSoft!