= Νύχτες πρεμιέρας - Hired Gun
Ταινίες

loogoo

Νύχτες πρεμιέρας - Hired Gun

 
Νύχτες πρεμιέρας-“Hired Gun” (Fran Strine, 2016)

Τι μάθαμε, τι μας άρεσε και τι μας συγκίνησε στo “Hired Gun”

Το Noizy.gr επισκέφτηκε τις Νύχτες Πρεμιέρας και βρέθηκε στην προβολή του πολυαναμενόμενου, στους μουσικούς κύκλους, “Hired Gun” (“Βιρτουόζοι προς Ενοικίαση”), που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο Odeon Opera στο κέντρο της Αθήνας.
 
hiredgun01
Το “Hired Gun” αποτελεί ένα documentary για τους μουσικούς των μουσικών.Η δισυπόστατη έννοια του παραπάνω έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση ότι ποτέ δεν έμαθες ποιοι ήταν οι κορυφαίοι στο είδος τους μουσικοί και εκτελεστές, που σου χάρισαν μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σου. Οι αφανείς ήρωες της μουσικής βιομηχανίας καλούνται στην μετάφραση του τίτλου ως ενοικιαζόμενα μέλη κι αυτό μοιάζει τόσο σκληρό όσο μας διδάσκει και η ίδια η ιστορία της μουσικής βιομηχανίας ότι είναι.

Τι μάθαμε από το Hired Gun;

Ότι ο Billy Joel είναι στυγνός επαγγελματίας, ο Rudy Sarzo (bass Ozzy Osbourne, Quiet Riot, Whitesnake) ζει και αναπνέει για τη μουσική και γύρισε την πλάτη του στον Ozzy όταν αισθάνθηκε ότι απλά... δεν περνούσε καλά και ο Alice Cooper ψωνίζει μουσικούς από τη Hillary Duff.

Τι μας άρεσε στο Hired Gun;

Ότι είδες τα πρόσωπα ανθρώπων που έχουν πιο αναγνωρίσιμο ήχο από όνομα. Αυτό από μόνο του είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο που κάνει το “Hired Gun” να ξεχωρίζει στη λίστα των music documentaries και να ολοκληρώνει αυτό που προσπάθησε να πει το “20 feet from Stardom”.
 
hiredgun02
Τι μας συγκίνησε στο “Hired Gun”;

Η μορφή του Randy Rhoads επιβάλλεται μέσω της μνήμης του Rudy Sarzo, ο Jason Newsted (ex-Metallica) εξυμνεί τον προκάτοχό του Cliff Burton που μας άφησε πολύ νωρίς, ο Doug Stegmeyer (bass guitar), που μεσουράνησε δίπλα στο Billy Joel, δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την απόλυσή του και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία και η συνάντηση του Matt Sorum με το “μπογιατζή” του σπιτιού του που είχαν περιοδεύσει μαζί στο παρελθόν.

Το “Hired Gun” είναι μια εξαιρετική προσπάθεια απόδοσης τιμής στο session μουσικό που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για να ζει στη σκιά κάποιου άλλου. Το “Hired Gun” είναι μια επιβεβαίωση ακόμα για το γεγονός ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορεί να μην σε κάνει “πρώτο” όνομα, ίσως ακόμα και να σου σβήσει το όνομα, αλλά σίγουρα θα σου προσφέρει πολλές ιστορίες για να λες στα παιδιά σου. Απλά μπορεί να μην έχεις ούτε μια αναφορά στα credits ενός album που άλλαξε την ιστορία της μουσικής.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
 
Joomla Social by OrdaSoft!