= Mystery Men
Ταινίες

loogoo

Mystery Men

 
   Μέσα στη Μαγιάτικη κάψα, οι λύσεις είναι ελάχιστες. Σπίτι, ανεμιστήρες, παγωμένα ποτά και ταινίες. Η προηγούμενη που είδα και μάλιστα σας έγραψα γι’ αυτήν, ήταν το Deadpool. Μια ταινία δράσης, που κατά βάση λοιδορεί και σατιρίζει όλες τις ταινίες του είδους. Πάντα μου άρεσαν οι ταινίες που τσαλάκωναν πρόσωπα και καταστάσεις με το χιούμορ τους. Ψάχνοντας λοιπόν στη μνήμη μου, θυμήθηκα μία απ τις πρώτες ταινίες που είχα δει με τέτοιο concept. Ο τίτλος της “Mystery Men”, η ταινία είχε γυριστεί το 1999 και έπαιζαν ηθοποιάρες! Ο Kinka Usher πήρε τους Hank Azaria, Claire Forlani, Janeane Garofalo, Eddie Izzard, Greg Kinnear, William H. Macy, Kel Mitchell, Lena Olin, Paul Reubens, Geoffrey Rush, Ben Stiller, Wes Studi και Tom Waits και έφτιαξε μια superhero movie, που κανένας ως τότε δεν είχε ξαναδεί!
 
mysterymen2045
 
   Ο Mr. Furius, ο Shoveler και ο Blue Raja είναι - ή καλύτερα, θα ήθελαν να είναι - σούπερ ήρωες που πολεμάνε το κακό στο Champion City. Το οποίο Champion City όμως έχει ήδη τον προστάτη του, τον Captain Amazing. Βέβαια αυτός έχει ένα πρόβλημα. Οι κακοί τελείωσαν και οι χορηγοί του (!) πλέον δεν ενδιαφέρονται για κάποιον δίχως αντικείμενο. Έτσι εκείνος αποφασίζει να ελευθερώσει ένα μεγάλο αντίπαλό του, τον Casanova Frankenstein, ώστε να τονώσει λίγο το ενδιαφέρον τους. Τα πράγματα όμως δεν συμβαίνουν όπως εκείνος τα υπολόγιζε. Και τότε οι ήρωές μας, με τη βοήθεια της Bowler (και του πατέρα της, ίσως όχι ακριβώς όμως), του Splene και του Invisible Boy, υπό την καθοδήγηση του σοφού Sphinx, αλλά κι ενός εκκεντρικού αλλά ικανότατου εφευρέτη, του Dr. Keller, θα προσπαθήσουν να σώσουν τη μέρα (σ.υ.υ.: και να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ένα κομμάτι κέικ)! Το τι θα καταφέρουν στο τέλος… θα πρέπει να το δείτε με τα ματάκια σας.
 
mysterymen2046
 
   Οι μυημένοι, απλά θα ξαναβιώσετε μνήμες εικοσαετίας. Nαι, τόσα είναι από το ‘99, συν ένα, κύριοι και κυρίες. Αν και εμπορικά δεν πήγε καθόλου καλά, εγώ τη θεωρώ απολαυστικότατη. Οι Αμερικάνοι δεν γουστάρουν να ευτελίζουν τους ήρωές τους, αντιθέτως με μένα. Greg Kinnear στο ρόλο του Captain Amazing, τόσο εκνευριστικός όσο πρέπει. Ben Stiller να γελάς για ώρες και Geoffrey Rush… respect! Αυτός ο άνθρωπος και κουκλοθέατρο να παίξει, θα ξεχωρίσει. Όχι ότι υστέρησαν οι υπόλοιποι, αλλά έβαλα τους πιο γνωστούς. To storytelling κλασσικό, οι ήρωες αναμενόμενοι δίχως εκπλήξεις, το γέλιο άφθονο. Τώρα, αν είστε της κλασσικής κωμωδίας, δεν πειράζει. Το έργο είναι αρκετά ανάλαφρο, δεν έχει μπινελίκι ούτε σκηνές σόκιν, είναι ό,τι πρέπει για απογευματάκι χαλαρό. Περνάει και κάνα δυο μηνύματα στο κοινό, ότι πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου κτλ. και έχουμε μια αμερικάνικη ταινία. Ψάξτε τη.

   Αφεντικό, το επόμενο που θα ψάξω είναι το “Over the top”, το “He-Man and the Masters of the Universe”, όλα τα φρέσκα… κάποιος να με σταματήσει, παρακαλώ (σ.υ.υ.: Θα αστειεύεσαι βέβαια! Περιμένω ενδελεχή περιγραφή. Και για το Over the top, που το αγαπάω ιδιαίτερα, θέλω ΚΑΙ παρουσίαση του soundtrack).

Νάσος Κονίτσας
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!