= Mortal Kombat
Ταινίες

loogoo

Mortal Kombat

 
   Το ταξίδι στο χωροχρόνο έχει πολλά μπρος – πίσω. Άλλωστε αυτή είναι η μαγκιά της χρονομηχανής. Και μπορεί ο κ. διευθυντής να ζει πολλά χρόνια (σ.υ.υ.: από το 27 π.Χ. μας ταλαιπωρεί), εγώ όμως μπορώ να πάω όπου θέλω, όποτε θέλω (εκτός αν με πιάσει, ή - το χειρότερο - με απολύσει – σ.υ.υ.: consider it done). Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια παύση στις διακοπές μου και να υπερασπιστώ το βασίλειο της Γης, που, ως είθισται, οι απ’ έξω το θεωρούν καταπληκτικό, σε αντίθεση με εμάς που δεν του δίνουμε και πολλή σημασία, βιάζοντάς το καθημερινά με κάθε τρόπο. Αλλά αυτό πάντα έτσι ήταν, δεν θα αλλάξει τώρα. Στην παρούσα φάση πρέπει να το γλυτώσω απ’ τα χέρια του αποκαλούμενου ως «Αυτοκράτορα», άρχοντα του Εξώκοσμου. Αλλά δεν είμαι μοναχός μου. Μαζί μου θα διεκδικήσουν την «απόλυτη νίκη» η Sonya Blade, ο Johnny Cage, ο Liu Kang, καθώς και αρκετοί άλλοι μαχητές, με τους οποίους και καλούμαι να χαλάσω τα σχέδια του μάγου Shang Tsung, έχοντας και τη βοήθεια του θεού του κεραυνού, Lord Rayden. Θα τα καταφέρω; Όλα θα κριθούν στη θανάσιμη μάχη, ή αλλιώς, όπως καταλάβατε οι περισσότεροι, Mortal Kombat.
 
mortalkombat2016
   Το επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη από τον Paul Anderson στη σκηνοθεσία, τον Kevin Droney στα κείμενα, το Lawrence Kazanoff στην παραγωγή και τους Linden Asby, Cary – Hiroyuki Tagawa, Robin Shou, Bridgette Wilson, Talisa Soto, Trevor Goddard και φυσικά τον Christopher Lambert στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το ξύλο κι εδώ πάει σύννεφο, απλά, σε σχέση με την προηγούμενη ταινία που παρουσίασα, εδώ έχουμε να κάνουμε με μαγικούς αντιπάλους. Η πριγκίπισσα Kitana, ο Scorpion με τα κεντριά που βγαίνουν από μέσα του, o Sub Zero που παγώνει τους αντιπάλους του, ο ίδιος ο μάγος που προανέφερα, είναι οι αντίπαλοι των εκλεκτών του Βασιλείου της Γης. Μίξη πολεμικών τεχνών με μαγεία λοιπόν, με τη μουσική του George Clinton να έχει μείνει στην ιστορία. Rave party και τα μυαλά… παντού! Όπως σε κάθε σοβαρή ταινία βέβαια, υπάρχει το απώτερο ηθικό δίδαγμα. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός σου! Και φυσικά τελευταία σκηνή για sequel, να χουμε να περιμένουμε.
 

   Οι σκηνές μάχης, σε συνδυασμό με την ξέφρενη μουσική, έδωσαν μια άλλη νότα στις ταινίες πολεμικών τεχνών. Για την εποχή τους ήταν πολύ μπροστά. Μετά βέβαια ήρθε ο κόσμος της Marvel και η ψηφιακή τεχνολογία ανέλαβε απολύτως τα ηνία. Οι λάτρεις του παιχνιδιού πάντως το απόλαυσαν. Εγώ, που δεν μου άρεσε το παιχνίδι, το γούσταρα ακόμα περισσότερο. Ευκαιρία να προκαλέσω σε μάχη τον «αθάνατο» του περιοδικού. Κάτι μου λέει ότι θα έχω μια ευκαιρία να πω… your soul is mine! (σ.υ.υ.: Κοίτα, φίλε… Η ψυχή δεν ξέρω αν θα γίνει δική σου τελικά. Κάτι άλλο όμως, από την ανατομεία του, θα το πάρεις σίγουρα).

   ΟΚ, δεν ήταν πετυχημένο το M C (σ.υ.υ.: Mind Crime), αλλά συμβαίνουν αυτά. Ο Δαίμων του πληκτρολογίου… Επόμενοι στόχοι M I A και C T B. Μέχρι να ανοίξουν τα θέατρα… (σ.υ.υ.: Άνοιξαν, αλλά… θου, Κύριε!)

Νάσος Κονίτσας
 
mortalkombat2015
 
Joomla Social by OrdaSoft!