= Μεσοτοιχίες/Medianeras
Ταινίες

loogoo

Μεσοτοιχίες/Medianeras

 
   Οι "Μεσοτοιχίες" είναι μια σύγχρονη ταινία αργεντίνικης παραγωγής, που απεικονίζει διάφορες πτυχές της μοναξιάς στο Μπουένος Άιρες του 2007, μέσα από μια σκηνοθεσία γεμάτη ευαισθησία.
 
   Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, η ταινία έχει ένα ύφος βαθιά επηρεασμένο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στη λατινοαμερικάνικη χώρα λίγα χρόνια πριν, έτσι που γίνεται αισθητό ένα κύμα μελαγχολίας στις χειρονομίες, τις ανθρώπινες σχέσεις ακόμη και στις προσόψεις των κτιρίων.
 
mesotihies
   Οι πρωταγωνιστές, δύο νέοι, άνδρας και γυναίκα, που δεν γνωρίζονται ακόμη, μετά από αντίστοιχες μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν ήδη τελειώσει, αγωνίζονται να επιβιώσουν, χωρίς σχέση και οι δύο, σε μια ψυχρή και απόμακρη πόλη. Ο καθένας τους έχει τις ανησυχίες και τους φόβους τους, αλλά και οι δύο μοιράζονται το όνειρο, έστω και εν αγνοία τους, για να συναντήσουν και πάλι τον έρωτα.
 
   Προβάλλοντας πολλά διαφορετικά κτίρια του Μπουένος Άιρες και ταυτόχρονα περιγράφοντας τα συναισθήματα που αυτά προκαλούν στους δύο ήρωες, η ταινία αποκτά σχεδόν το χαρακτήρα ντοκιμαντέρ, με τρόπο που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα ίδια τα κτίρια είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής.
 
   Όμως ακόμη και στην εποχή της απομόνωσης και της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει ελπίδα για τρυφερή φυσική προσωπική επαφή. Μετά από μια μάχη με τα φαντάσματα του παρελθόντος μπορεί κανείς να ξεπεράσει τη μελαγχολία και να βγει έξω από τα στείρα κτίρια για να μάθει και πάλι να επικοινωνεί, να γελά και να ζει μαζί με τους άλλους.
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!