Ταινίες

Κριτική ταινίας: ΠΑΝ-δη-ΜΙΑ του Δημήτρη Πιατά

 
ΠΑΝ-δη-ΜΙΑ και όλα είναι ένα λοιπόν!    
 
   Σας συστήνουμε τη νέα ταινία μεγάλου μήκους του Δημήτρη Πιατά. Μαύρη κωμωδία, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για κριτική και σοβαρή άποψη όσον αφορά την  κρίση και τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι η οπτική του κ. Δημήτρη Πιατά και η συνεισφορά του στα δρώμενα της επικαιρότητας.
 
pandimia655
   Μια ταινία συμβολική που αποτελεί γροθιά στο στομάχι. Στην ταινία συναντάμε μια χώρα που έχει πληγεί από το «Σύνδρομο της Τζοκόντα», ιό με όνομα ποιητικό, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα και να εφησυχαστεί ο φόβος των μαζών. Το θύμα λίγο πριν το τέλος χαμογελά και παύει να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Μαζί με την θανατερή πανδημία στη χώρα επικρατεί και χρεωκοπία. Συμμορίες λεηλατούν, σκοτώνουν και προκαλούν αναταραχές. Η Πανδημία έχει τέλος, η χρεωκοπία όχι…

   Μέσα σε αυτό το σκηνικό παρακολουθούμε τη ζωή ενός διάσημου δημοσιογράφου που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, του κ. Ανδρέου (Θεοδόσης Πελεγρίνης). Μια ζωή μισή, με διαλυμένο γάμο και πληρωμένο έρωτα για συντροφιά, με εκπομπή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, με τον ίδιο όμως να πασχίζει να διατηρήσει την θέση του.

   Από την άλλη πλευρά συναντάμε τον κ. Μποστ  (Δημήτρης Πιατάς), δημοσιογράφο «κανιβαλιστή», με την πιο επιτυχημένη εκπομπή της τηλεόρασης, όπου ο καλεσμένος του ξεχρεώνει αμαρτίες του παρελθόντος και διασύρεται.
 
pandimia656
   Η συνάντηση αυτών των δύο στο τηλεοπτικό πλατό του δεύτερου θα φέρει στο φως πολλές αλήθειες και ψέματα. Η διαφθορά είναι δίπλα μας, μέσα μας, και πολλές αλήθειες στηρίζονται σε απάτες. Καμιά φορά για να σωθούμε ίσως χρειάζεται να νοσήσουμε και όσο μεγαλώνουμε ξεχνάμε να μιλάμε, να φωνάζουμε και να αντιδράμε.

   Ο κ. Πιάτας μας προλόγισε την ταινία του, ευχαριστώντας φίλους και συνεργάτες που συμμετείχαν και τον στήριξαν για την πραγματοποίησή της. Με χιούμορ και σαρκασμό μας τόνισε τα γεγονότα που προφητικά είχε εντάξει στο σενάριο του και η ζωή τον πρόλαβε με τις γρήγορες εξελίξεις της. Μας πρότεινε εσωτερικό εμπόριο μήλων –  Μήλα «Το προπατορικό αμάρτημα» - Μίλα - ΜΗΝ μιλάς - Μήλα! Να, Λόλα πάμε πάλι από την αρχή, να ένα μήλο!
 
pandimia657
   Ο ιστορικός κινηματογράφος Άστορ, ανακαινισμένος και με διαφορετική είσοδο, προβάλλει την ΠΑΝΔΗΜΙΑ και εμείς σας συμβουλεύουμε να μην την χάσετε. Είναι πρωτότυπη, ιδιαίτερη και γεμάτη με τροφή για σκέψη και ασκήσεις του μυαλού. Καλή σας θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη

•    ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ
•    ΜΠΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ
•    ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•    ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ) – ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
•    ΜΙΚΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
•    ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΙΑΙΟΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ) – ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
•    ΝΑΤΑΣΣΑ (ΠΟΡΝΗ) – ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ
•    ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΛΑΤΩ – ΛΟΥΚΙΑ ΠΙΣΤΙΟΛΑ
•    ΣΟΦΙΑ (ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ) – ΣΟΦΙΑ ΚΑΚΑΡΕΛΙΔΟΥ
•    ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΚΟΠΕΛΑ) – ΙΩΑΝΝΑ ΠΙΑΤΑ
•    ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΦΙΛΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ) – ΘΑΝΟΣ ΤΟΚΑΚΗΣ
•    ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ
•    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΡΑΣ
•    ΧΑΡΥΒΔΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ASTOR2
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΛΑΜΑΡΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙOY, ΙΣΙΔΩΡΑ ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΜΑΡΚΑΤΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΡΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: METAVISION-ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Δ/ΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΛΦΗΣ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΜΟΝΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΖΩΗ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 
Joomla Social by OrdaSoft!