= Isn't it romantic
Ταινίες

loogoo

Isn't it romantic

 
Πόσοι από εμάς εκτιμούμε πραγματικά τον εαυτόν μας;

   Αυτοεκτίμηση δεν σημαίνει θέλω να περνάω καλά. Ή θέλω να τρώω καλά. Μπορεί να θες να περνάς καλά και ταυτόχρονα να έχεις να λούσεις το κεφάλι σου τρεις εβδομάδες, γιατί απλά δεν σε νοιάζει για εσένα. Άλλη μια περίπτωση είναι να νιώθεις ότι ο κόσμος σε κοιτά και σε κατακρίνει για το πάχος σου, για τα στραβά σου δόντια, για τα πεταχτά σου αυτιά. Και εδώ, αν είχαμε ένα άτομο με έντονη αυτοεκτίμηση, δεν θα τον ενοχλούσαν τα παραπάνω, θα έκανε συχνά μπάνιο για να νιώθει το ίδιο καλά και φυσικά δεν θα τα είχε βάλει με τον εαυτόν του, αγαπόντας τη διαφορετικότητά του.
 
romantic2089
   Έτσι συμβαίνει και στην ταινία «ISN’T IT ROMANTIC», σε σκηνοθεσία του Todd Strauss-Schulson και σενάριο των Έριν Καρντίλο, Ντάνα Φόξ και Κάτι Σίλπερμ.

   Την αρχιτέκτονα Natalie, από την παιδική ακόμα ηλικία, τη στοιχειώνει μια απέχθεια για τις ρομαντικές ταινίες. Αυτή η αρνητικότητα γιγαντώνεται όταν μεγαλώνει, λόγω της χαμηλής της αυτοεκτίμησης. Και η έλλειψη αγάπης κατά την παιδική της ηλικία δεν της αφήνει περιθώρια να αναγνωρίσει και να δεχτεί την αγάπη. Θεωρεί για τον εαυτό της ότι πέρα από τις γνώσεις της για την επιστήμη που σπούδασε, δεν έχει τίποτα άλλο ενδιαφέρον, που θα μπορούσε να την κάνει ενδιαφέρουσα.

   Η γραμματέας της, που λατρεύει τις αισθηματικές ταινίες, προσπαθεί να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στο συνάδελφό της Josh να βγουν για δείπνο. Εκείνη όμως αρνείται πεισματικά.
 
romantic2090
   Ένα πρωινό ετοιμάζεται να κάνει παρουσίαση της δουλειάς της σε μίτινγκ που είχε με το αφεντικό της και τον επιφανή νεαρό άντρα, που η εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχείου του. Μπαίνει μέσα στην αίθουσα με τα σχέδια και ο πελάτης θεωρεί ότι είναι η κοπέλα για τους καφέδες. Η ίδια δεν το αρνείται και σπεύδει να φέρει τον καφέ που της παρήγγειλε. Η αυτοπεποίθησή της και πάλι πέφτει στο ναδίρ, με την ίδια να νιώθει ένα μηδενικό.

   Την ίδια ημέρα και έχοντας μια από τις πιο δύσκολες ημέρες της στη δουλειά, κάποιος προσπαθεί στο μετρό να την κλέψει. Καταφέρνει να πάρει την τσάντα της και ενώ γυρίζει να φύγει, χτυπάει με δύναμη σε μια σιδερένια κολώνα.

   Ξυπνάει στο νοσοκομείο, μα βρίσκεται άξαφνα σε ένα παράλληλο σύμπαν, που όλα γύρω της μοιάζουν τόσο τέλεια. Κανένας δεν βλέπει τις ατέλειές της, όλοι την αντιμετωπίζουν σαν καλλονή. Το σπίτι της μοιάζει να βγήκε από παραμύθι και όλη της η γκαρνταρόμπα αποτελείται από ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. Δεν έχουν καμία σχέση με τα άχρωμα και καθόλου κολακευτικά ρούχα που φορούσε στη φυσιολογική της ζωή. Ξαφνιάζεται γιατί όλο αυτό δεν ταιριάζει καθόλου στο χαρακτήρα της. Και ενώ προσπαθεί να δεχτεί τη νέα πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται ότι εν τέλει και η ίδια είναι ερωτευμένη με τον συνάδελφό της Josh, αλλά δεν μπορεί να τον προσεγγίσει γιατί ο ίδιος, στο παράλληλο σύμπαν που έχει βρεθεί η Natalie, παντρεύεται μια άλλη κοπέλα. Στην προσπάθειά της να τον κερδίσει, καταλαβαίνει ότι για να αγαπήσει το Josh πρέπει πρώτα να αγαπήσει τον εαυτόν της.
 
romantic2091

   Είναι μια ταινία που επιτέλους η πρωταγωνίστρια είναι μια απλή υπέρβαρη γυναίκα. Αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας πολλών γυναικών που βασανίζονται, γιατί δεν μοιάζουν στο σύνολο του γυναικείου πληθυσμού.

   Βρήκα το θέμα της ταινίας εξαιρετικό, ειδικά στις ημέρες μας, που ζούμε σε μια πλαστική κοινωνία. Σκηνοθετικά άρτιο, χωρίς περιττές σκηνές, με γρήγορη και καθηλωτική πλοκή. Το σύνθημα της Natalie είναι «Αγαπήστε τον εαυτό σας αν θέλετε να αγαπήσετε τους άλλους γύρω σας»! Μόνο αν δεχτούμε αυτό που είμαστε, θα δούμε την ομορφιά του κόσμου.

Κατερίνα Κονίτσα Σωπύλη
 
Joomla Social by OrdaSoft!