= Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3 ("Insidious: Chapter 3")
Ταινίες

loogoo

Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3 ("Insidious: Chapter 3")

 
Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3 ("Insidious: Chapter 3")
Σκηνοθεσία: Leigh Whannell
Σενάριο: Leigh Whannell
Πρωταγωνιστούν: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson,
Lin Shaye
Διάρκεια: 97 λεπτά
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25 Ιουνίου 2015
 
   Η Quinn Brenner είναι μια νεαρή κοπέλα με όνειρα και φιλοδοξίες. Μετά το θάνατο της μητέρας της, προσπαθεί να συνυπάρξει με τον πελαγωμένο πατερά και το μικρότερο αδελφό της. Η Quinn γίνεται η γυναίκα του σπιτιού και βοηθά όσο μπορεί την οικογένειά της. Η αναζήτηση για την πολυαγαπημένη της μητέρα θα την οδηγήσει σε μέντιουμ και επικλήσεις νεκρών. Τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να γίνονται αλλόκοτα όταν μια σκοτεινή οντότητα θα ζητήσει την ψυχή της. Η κοπέλα μέρα με τη μέρα καταστρέφεται, βιώνοντας απόκοσμες καταστάσεις. Για το λόγο αυτό το μέντιουμ Elise Rainier αναλαμβάνει να σώσει την οικογένεια Brenner από το κακό. Το "Insidious: Chapter 3" είναι Prequel του πρώτου (και αξεπέραστου) “Insidious”.
 
insidious3
 
   Ο σκηνοθέτης των προηγούμενων δυο “Insidious”, James Wan, ήταν απασχολημένος με τα γυρίσματα του "Furious Seven" και δεν μπόρεσε να αναλάβει την ταινία. Έτσι λοιπόν ο Leigh Whannell, σεναριογράφος/δημιουργός των ''Saw'' και ''Insidious'',  κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το "Insidious: Chapter 3", δημιουργώντας ένα χλιαρό και άγευστο αποτέλεσμα. Ο Whannell είναι τετραπέρατος κι αυτό φαίνεται από τα ευφυή σενάριά του, από τον τρόπο που ενώνει τα σίκουελ με τα πρίκουελ. Όταν όμως τραβάς κάτι στα άκρα ή θα το σκίσεις ή θα το ξεχειλώσεις. Έτσι κι εδώ, το "Insidious: Chapter 3" δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει στο θεατή και πλατειάζει με ανούσιες σκηνές τρόμου, οι οποίες μάλιστα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, καθώς ο θεατής δεν ξαφνιάζεται πλέον εύκολα. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται τσαπατσούλικα, γρήγορα και δεν μπορείς να ταυτιστείς ή να νιώσεις κάποιο συναίσθημα γι αυτούς. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα που πάλεψε να δημιουργήσει στα προηγούμενα δυο φιλμ ο σκηνοθέτης James Wan χάθηκε. Όμως η σκηνοθεσία δεν ευθύνεται και τόσο για το κακό αποτέλεσμα, είναι η έλλειψη σεναρίου που βουλιάζει την ταινία.
 
   Όλα είναι τόσο ρηχά, τόσο τετριμμένα, που ο θεατής σε πολλά σημεία πλήττει. Η δράση καρατομείται με μικρές άνευρες σκηνές και η κορασίδα τρέχει (ή τουλάχιστο προσπαθεί) μακριά από το δαιμονικό πλάσμα. Δεν υπάρχει τίποτα φρέσκο, τίποτα το ενδιαφέρον σε αυτή την προσπάθεια. Χρησιμοποιείται με θράσος η ίδια τεχνική που μάθαμε απ’ έξω κι ανακατωτά στα προηγούμενα δυο φιλμ. Ο σκηνοθέτης ποντάρει στα απότομα ξαφνιάσματα, τα οποία χωρίς τη βοήθεια του ήχου θα ήταν για γέλια. Όχι ότι κι έτσι δεν είναι. Η ταινία συγκέντρωσε περίπου 50 εκατομμύρια σε Αμερική και άλλα 33 παγκόσμια. Το ''Insidious'' (2011) συγκέντρωσε 54 εκατομμύρια σε Αμερική και 43 παγκόσμια, ενώ το ''Insidious Chapter 2" (2013) 83 σε Αμερική και 78 παγκόσμια.
 
John Emmans
 
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!