Ταινίες

loogoo

Love Is All You Need/Έρωτας Είναι...

 
Σκηνοθεσία: Susanne Bier
Σενάριο: Anders Thomas Jensen   
Ηθοποιοί: Trine Dyrholm, Pierce Brosnan, Sebastian Jessen, Molly Blixt Egelind
Έτος Παραγωγής: 2012
 
 
   Η Ida (Trine Dyrholm) λίγο αφότου ολοκληρώσει τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται λόγω καρκίνου, ανακαλύπτει έκπληκτη και εμβρόντητη πως ο σύζυγός της την απατά αρκετό καιρό τώρα. Έτσι παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει μόνη της στην Ιταλία για το γάμο της κόρης της Astrid (Molly Blixt Egelind). Η τύχη ή η απίθανη σύμπτωση τη ρίχνει (κυριολεκτικά) πάνω στο δύστροπο Philip (Pierce Brosnan), ο οποίος είναι και ο πατέρας του γαμπρού και έτσι έπειτα από αυτή την αναπάντεχη γνωριμία και τροπή, συνταξιδεύουν.
 
erotaseinai   Η Δανή Susanne Bier, που μας έχει δώσει ταινίες όπως το βραβευμένο “In a Better World” (2010), το “After The Wedding” (2006) και το “Brothers” (2004), σκηνοθετεί τώρα μια ανάλαφρη αισθηματική ταινία με κωμικά στοιχεία και γλυκόπικρες πινελιές.

   Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια ιστορία δε μπορεί να ξεφύγει εύκολα από την πεπατημένη και τις σεναριακές ευκολίες, κοινώς μπορεί εύκολα κανείς να προβλέψει αρκετές από τις καταστάσεις. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Trine Dyrholm και Pierce Brosnan κλέβει ολοκληρωτικά την παράσταση και ειδικά η πρώτη, η οποία είναι πραγματικά καταπληκτική. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι δορυφόροι που εξυπηρετούν την ιστορία και είναι από αδιάφοροι έως ρηχοί.

   Το “Έρωτας Είναι...” είναι καλογυρισμένη αλλά δεν είναι κάτι περισσότερο από αυτό που λέει ο τίτλος. Εν συντομία, ένας αναπάντεχος έρωτας γεννιέται με φόντο μια υπέροχη, ιδανική για την περίσταση Ιταλία και κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Μια ρομαντική ταινία κατάλληλη για θερινό σινεμαδάκι.
 
Σωτήρης Μαράντος
 
 

Ταινίες