= Drunken Master
Ταινίες

loogoo

Drunken Master

 
   Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι διαφορετικό απ’ τους ταγούς του κ. διευθυντού. Ακόμη κι αν ο ίδιος με τις πράξεις του σου έχει καταστρέψει το όλο concept, με πλειάδα από spoilers (ναι, έτσι τα λέμε εμείς την Καρυά), εσύ πρέπει να συνεχίσεις την αποστολή σου ακλόνητος. Να ανταπεξέλθεις κάθε αντιξοότητα, να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο. Ακόμα κι αν το μεγαλύτερο είναι ο κακομαθημένος εαυτούλης σου. Ναι, για μένα μιλώ. Ο πατέρας μου προσπάθησε να μου βάλει μυαλό, εγώ όμως τα ήξερα όλα. Master στο WuShu Kung Fu (έτσι νόμιζα τουλάχιστον), «ανίκητος» μέχρι να αντιμετωπίσω τη θεία μου και να μου τις βρέξει για τα καλά, γιατί την «έπεσα» στην ξαδέρφη μου (δεν το ήξερα, μην βαράτε), προσπάθησα με νύχια και με δόντια να αποφύγω τον επόμενο δάσκαλό μου. Το Σο Χάι. Στον οποίο και θα κατέληγα τρέχοντας και παρακαλώντας γονατιστός να με διδάξει τα μυστικά της τέχνης του, αφού ο επαγγελματίας δολοφόνος, γνωστός ως «Το πόδι του κεραυνού», με έκανε ρεζίλι των σκυλιώνε (και Πειραιώτικα στο κείμενο) και δεν με έπαιρνε άλλο να πούμε. Άλλωστε, ήμουν στο στοιχείο μου, απλά δεν το ήξερα ακόμα. Η τεχνική στην οποία θα με μυούσε ήταν «των οκτώ μεθυσμένων Θεών» (κι ένας ο κ. διευθυντής, εννέα, αλλά εκείνου την κρατάει επτασφράγιστο μυστικό).
 
drunken2044

Ο θεός Λίου, ο μέθυσος με την εσωτερική δύναμη.
Ο θεός Λη, ο μέθυσος σακάτης με το πανίσχυρο δεξί πόδι.
Ο θεός Χοντρός Χαν, ο μέθυσος με το κιούπι στα χέρια.
Ο θεός Λαμ, ο μεθυσμένος με το ξαφνικό χτύπημα στη μέση.
Ο θεός Τσανγκ, ο μέθυσος με τα γρήγορα διπλά λακτίσματα.
Ο μεθυσμένος Σο, ο θεός με το πανίσχυρο κεφαλοκλείδωμα.
Ο καλλιτέχνης θεός Χονγκ. μεθυσμένος φλαουτίστας με δυνατούς καρπούς.
Η θεά Μις Χο, η μεθυσμένη που ταλαντεύει το κορμί της.
 
drunken2045

   Στο τέλος, θα δείρω αλύπητα αυτόν που θέλει να σκοτώσει τον πατέρα μου, ο οποίος με είχε ξεφτιλίσει λίγο πριν. Και ξέρετε γιατί; Διότι είμαι ο Jackie Chan, σε παραγωγή Chang Chuan, σενάριο Hsiao Lung και NG See Yuen και παίζω στο Drunken Master. Ναι ξέρω, δεν περιμένατε τίποτα καλύτερο απ’ αυτό. Αλλά στ’ αήθεια, τι καλύτερο απ’ αυτό;
 
drunken2048
   Παραγωγή 1978. O Τσάκυ, ο οποίος βέβαια είναι Τζάκι, στις αρχές του (αλλιώς το λέμε αυτό, αρχίζει από κάπα και κάνει ρίμα με τη λέξη τάβλα, αλλά οκ), σενάριο της κακιάς ώρας και πολύ ξύλο! Κόσμος παίζει τρελόξύλο με την πρώτη ευκαιρία, αλλά πάντα με στυλ κουνγκ φου, όχι κλωτσοπατινάδα. Πολύ κουνγκ φου, σκιαμαχίες, κλωτσιές και γροθιές να σκίζουν τον αέρα, τα διάφορα στυλ να περνάνε απ’ τις οθόνες μας σαν ένα μικρό μάθημα. Το συγκεκριμένο είναι στην κινέζικη γλώσσα και το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό. Οι μνήμες του δεκάχρονου που προσπαθούσε να μιμηθεί τις κινήσεις του φιδιού, του γερανού και των υπόλοιπων ζώων, περνάνε σαν σφήνες απ’ το μυαλό μου. Υπάρχει ακόμη κάτι απ’ τη χαμένη μου παιδικότητα. Και βρίσκεται σε ταινίες σαν κι αυτές. Cult δεκαετίας ‘80 και άγιος ο Θεός, βιντεοκασέτες με το κιλό και βουρ σπίτι για μελέτη. Δεν ξέρω τώρα τι έχει να πει ο κ. διευθυντής επί τούτου, εγώ απλά θα κλείσω το κείμενό μου λέγοντας ότι πρέπει να βρείτε αυτό το μαργαριτάρι μεταξύ άλλων, αν κι εφόσον μοιράζεστε τα ίδιες μνήμες με το γράφοντα και θα αφιερώσω ένα τραγουδάκι στον σποϊλερά διευθυντή μου. Και δεν θα πω τίποτα περισσότερο…
 
drunken2047
   Εκτός από δυο γράμματα που θα σας οδηγήσουν στο επόμενο κείμενο. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Συνεχίζω τις βουτιές μου στα νερά της Μάνης.

M C

   Συγνώμη που δεν σας γράφω πιο αναλυτικά, αλλά εδώ δεν έχω καν ιντερνέρτι! Τα κείμενά μου τα στέλνω στη διεύθυνση του περιοδικού με ταχυδρομικό γαϊδούρι, εξ ου και η αργοπορία. Να με συμπαθάτε!

Νάσος Κονίτσας
 
Joomla Social by OrdaSoft!