Ταινίες

Deadpool - Fear the love

 
DEADPOOL
Who is your friendly neighbor?

   Αν στην παραπάνω ερώτηση η απάντηση είναι ο Spiderman, παρακαλώ διαλυθείτε ησύχως. Αν πάλι σκεφτήκατε ως μόνη (και προφανέστατη) απάντηση έναν άλλο τύπο με κόκκινη μάσκα, τότε διαβάζετε στο σωστό κείμενο.

   Δεν γουστάρω με τίποτα το Netflix! Αυτό θα μπορούσε βέβαια να είναι και κομμάτι της ταινίας που θα αναφέρω, λόγω του καυστικού έως ακραίου χιούμορ που έχει, αλλά είναι απλά η δική μου στάση, επίσης και μια εξήγηση για τους λόγους που είμαι ικανός να σας παρουσιάσω ακόμα και το “Ben Hur” (αν και με το “Life of Brian” δεν τα πήγα και άσχημα) και ακόμα πιο παλιές ταινίες, παρά μια από τις δεκάδες σειρές του εν λόγω καναλιού. Έχω πάθει αλλεργία με τους «κύκλους» της κάθε σειράς, που όλοι την περιμένουν σαν τρελοί για καιρό και μέσα σε μια νύχτα βλέπουν όλα τα επεισόδια! Είμαι πιο κλασικός τύπος, μ’ αρέσει να έχω χρόνο να καταλάβω αυτό που είδα, να το αναλύσω στο μυαλό μου, να έχω την προσμονή του επόμενου επεισοδίου, να έχω χρόνο και για άλλα πράγματα, αντί να τρώω κι άλλες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή.
 
deadpool2019
   Τώρα που μείναμε λίγοι, μπαίνω στο παρασύνθημα. Ο πραγματικός μεγάλος ήρωας της Marvel δεν μπορεί να πεθάνει. Η ειδική του ικανότητα είναι… ο καρκίνος! Ο Wayde Wilson είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων που επιβιώνει «βλάπτοντας» κακούς ανθρώπους. Αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του και να παντρευτεί την αγαπημένη του, όταν εμφανίζονται τα άσχημα νέα. Μαζί με αυτά και ένας τύπος με μια παράξενη προσφορά. Να τον κάνει σούπερ ήρωα! Μην έχοντας τίποτα να χάσει, παίρνει μέρος στο πείραμα και πριν αλέκτορα φωνήσαι… a star is born. Deadpool! Στη συνέχεια βέβαια αποκαλύπτεται η αλήθεια, η οποία δεν είναι και τόσο ρόδινη όσο του είχαν πει. Αλλά κι αυτός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη…
 

   Για την ακρίβεια ο Ryan Reynolds δεν σταματά να μιλά σε καμία φάση της ταινίας, ούτε καν σε αυτές που είναι φιμωμένος! Οι υπόλοιποι ηθοποιοί απλά συμμετέχουν, όσο μεγάλος και αν είναι ο ρόλος τους (ναι, είμαι groupie, με πιάσατε)! Ο λόγος του αψύς, επιθετικός, το χιούμορ του αιχμηρό και κατάμαυρο! Μέσα από την ερμηνεία του λοιδορεί το αμερικάνικο star system των ατσαλάκωτων υπέρ-ηρώων, τον τρόπο που ηθοποιοί και σκηνοθέτες μας παρουσιάζουν παρόμοιες ταινίες δράσης, ακόμα και το ίδιο το κοινό που τις παρακολουθεί. Χρησιμοποιώντας την τωρινή φρασεολογία, όλα τα κείμενα αποτελούν ένα τεράστιο trolllάρισμα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Με μια λέξη λοιπόν, απολαυστικό! Αν τώρα είσαστε ιχνηλάτες της κορεκτίλας, θα σας δημιουργήσει ένα θεματάκι η γλώσσα που χρησιμοποιείται απ όλους. Για να το πούμε λαϊκά, το μπινελίκι πάει σύννεφο! Εμένα, του κακού παιδιού, αυτά μου αρέσουν περισσότερο. Αυτά που κάνουν τους star του Hollywood να τσαλακώνονται. Και ο Ryan Reynolds είναι τέτοιος. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του, το ξέρει. Και μπράβο του του παλικαριού, αφού πλέον δεν του λείπει τίποτα. Νέος και όμορφος ήταν, να παίζει ήξερε, τώρα είναι και ο Deadpool! Ναι, μην σας προξενεί καμία απορία. Όπως ο Iron Man είναι ο Robert Downey Jr., όπως ο Thor είναι ο Chris Hemsworth, όπως ο Ταμτάκος είναι ο Μιχάλης Μόσιος και ο Ζήκος ο Χατζηχρήστος! Εντάξει, μην βαράτε (αν και θα έδινα πολλά για sequel μπακαλόγατου, με τους παλιούς όμως). Σας είπα, τα καινούργια κόλπα δεν με ενθουσιάζουν και τόσο. Point taken I think!
 
deadpool2018
   Η ταινία γυρίστηκε το 2016 και κυκλοφορεί παντού. Όσο και να θέλουν να τη σκοτώσουν… απλά δεν γίνεται. Τη βλέπω αρκετά συχνά, γιατί πλέον είναι ο ήρωάς μου. Αντισυμβατικός, ωμός, έξυπνος, αλλά και δίκαιος! Και ο λόγος που o Hugh Jackman θα έβλεπε εφιάλτες, αν δεν ήταν όλο ένα merch κόλπο. Αλλά φαντάζομαι ότι θα βλέπει τα εκατομμύρια των εισπράξεων να έρχονται. Και που να σας πω και για το sequel…

   Αλλά θα σας αφήσω πρώτα να θυμηθείτε το πρώτο μέρος. Έχει και spoiler στο τέλος από τον ίδιο! Μιλάμε για το απόλυτο κάψιμο, σας προειδοποιώ, μην περιμένετε να δείτε μια συνηθισμένη ταινία, κάτι το συμβατικό. Δεν είναι για όλους. Σίγουρα όχι για ανήλικα. Εγώ το ξαναέκανα και δεν μετάνιωσα. Επιλέγω εγώ πως θα κάψω το λίγο μυαλό μου, όχι (κόφτο αφεντικό, με έπιασε το επαναστατικό μου και θα ξεστομίσω πράγματα που δεν θα μαζεύονται. Ας το κάνει μόνο ο Deadpool για πάρτη μου, να γλυτώσουμε και τις μηνύσεις).

Νάσος Κονίτσας

Τώρα που βγήκατε όλοι, εγώ θα μείνω μέσα.
 
deadpool2020
 
Joomla Social by OrdaSoft!