= Cinergo International Film Festival @ Τεχνοχώρος Εργοτάξιον
Ταινίες

loogoo

Cinergo International Film Festival @ Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

 
   Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Cinergo» λαμβάνει χώρα στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, στον Άγιο Δημήτριο, από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου 2019. Τα πλαίσια του φεστιβάλ θα έχουμε 74 ταινίες που διαγωνίζονται και πέντε ταινίες του φιλοξενούμενου Ιταλικού φεστιβάλ Short Days, που θα προβληθούν στον ίδιο χώρο. Και ύστερα πέθανα από την τυπικούρα! Με κείμενο πιο γραφικό κι από χωριάτικη σαλάτα στην Πλάκα. Κι εσείς δεν μιλάτε τόση ώρα να συνέλθω, αλλά με έχετε αφήσει να πνιγώ στο βούρκο του κοινότυπου. Ντροπή μας! (Η μισή δική μου) Πάνε οι τράτες, πάνε οι εισαγωγές, πάνε τα σχόλια. Ε, όχι λοιπόν, αυτό δεν θα γίνει ποτέ, τουλάχιστον σε άρθρο μου. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια εκ μέρους των διοργανωτών, ώστε να προβληθούν στο κοινό τόσες πολλές ταινίες, όλες ανεξάρτητες παραγωγές δίχως χρηματοδότηση από κρατικούς ή άλλους φορείς, με σκοπό μόνο και μόνο να γίνουν γνωστές στο κόσμο. Κοινώς, κάνουμε κουβέντα για κάτι που (λαϊκά μιλώντας) το κάνουν για την πάρτη τους, δίχως να περιμένουν κάποιο οικονομικό όφελος.
 
theta1978

   ‘Ολες οι χορηγίες τέθηκαν στην εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, κάποιοι από αυτούς δε ήρθαν από το εξωτερικό (Ρουμανία, Πολωνία πήρε τ’ αυτί μου) και το μήνυμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Συνεργασία. Η οποία βοήθησε τους αρχικά τρεις διοργανωτές να λάβουν χείρα βοηθείας από πάρα πολύ κόσμο, γύρο στους είκοσι συνολικά, στήνοντας το όλο σκηνικό σε διάστημα ΔΥΟ ημερών! Κι όλα αυτά γιατί… μπορούν!

   Δεν ξέρω αλήθεια πως σας ακούγονται όλα αυτά. Εγώ πάντως που πήγα στο «άνοιγμα» του φεστιβάλ, είδα πολλά χαμογελαστά πρόσωπα να κάνουν το κέφι τους. Κι αυτό μετράει πάρα πολύ και βοηθάει και στη δημιουργία ενός θετικότατου κλίματος, το οποίο και οι παρευρισκόμενοι εισπράτταμε σε κάθε ευκαιρία.

   Μιλώντας μαζί τους, έμαθα πράγματα για τις ανεξάρτητες παραγωγές και τα προβλήματά τους, αλλά κυρίως είδα σπίθα και διάθεση στα μάτια τους. Μιλάμε λοιπόν για άλλη μία ομάδα ανθρώπων που από το δικό της μετερίζι, δεν το βάζει κάτω. Και προάγει τον πολιτισμό και τη συνεργασία. Ψιλά γράμματα για κάποιους… Εκτός ίσως από την κα Μαρία Ανδρούτσου, που από το δικό της πόστο βοηθάει όσο μπορεί στην πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων (κατά δήλωση των διοργανωτών τουλάχιστον κι εντάξει, περάσαν οι Δημοτικές, οπότε δεν είναι κακό να τα λέμε αυτά)...
 
thea1977
   Τί κρατάμε λοιπόν από την όλη ιστορία; Ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε ανεξάρτητο ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ο χώρος είναι πολύ φιλικός (λιγάκι underground θα έλεγα, αλλά ταιριάζει με το comcept), οι τιμές είναι συμβολικές και βρίσκεται δίπλα από τη στάση μετρό της Δάφνης. Εγώ βέβαια πήγα με την τράτα μου, αλλά δεν είμεθα όλοι προύχοντες! Στο διαγωνιστικό κομμάτι οι κατηγορίες είναι τρεις (το αναφέρω απλά προς ενημέρωση). Ελληνική και ξένη μικρού μήκους, ελληνική μεγάλου μήκους. Συν πέντε Ιταλικές ταινίες στα πλαίσια του Ιταλικού φεστιβάλ SHORT DAYS σε ξεχωριστή βράβευση, το οποίο και φιλοξενείται επίσης στο χώρο. Μιλάμε λοιπόν για σχεδόν ογδόντα ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, όλες ανεξάρτητες παραγωγές. Οι λάτρεις της Marvel πρέπει να κάνουν υπομονή. Οι υπόλοιποι σινεφίλ όχι!

   Κρατάμε επίσης το γεγονός ότι με πέρασαν για δημοσιογράφο! Αν ήμουν, τουλάχιστον θα είχα την εμπειρία να σημειώσω κάπου τα ονόματα των παρουσιαστών, ώστε να μην σπάω το κεφάλι μου τώρα στον τοίχο. Κι αυτή είναι μια ταινία μικρού μήκους που δεν θα θέλατε να δείτε. Θα βρείτε όμως άλλες, πιο ενδιαφέρουσες εκεί. Οι δυο τους πάντως τα είπαν καλά, πολύ καλά (δεν το σώζω με τίποτα λέμε)…

Μην καθυστερείτε, μέχρι τις 29 Ιουνίου είναι.

Νάσος Κονίτσας
 
Joomla Social by OrdaSoft!