Ταινίες

Ασυγχώρητη

 
   Ώρα μία το πρωί. Ψάχνω να δω κάτι ώστε να απασχολήσω την αυπνία μου. Βλέπω μια ειδοποίηση από γνωστή πλατφόρμα που αφορά μια νέα ταινία που ανέβηκε. Εννοείται ότι πατάω αμέσως επάνω στο αναδυόμενο παράθυρο, όλο περιέργεια να μάθω περί τίνος πρόκειται.

   Το πρώτο που μου τράβηξε την προσοχή είναι το όνομα της κεντρικής ηρωίδας, Sandra Bullock. Την αγαπώ! Έχω παρακολουθήσει όλες τις ταινίες της – νομίζω - και την έχω πρώτη στη λίστα των προτιμήσεών μου. Θεωρώ ότι το ταλέντο της είναι ατέρμονο, κάθε της ταινία είναι καθηλωτική, είτε είναι δραματική, είτε κωμωδία.
 
asyghoriti2114

   Ασυγχώρητη…. Ο τίτλος της ταινίας που θα παρακολουθούσα και η αγωνία μου έχει κορυφωθεί. Θέλω πολύ να μάθω ποια είναι η υπόθεση, αλλά έχω την κακιά συνήθεια να μην διαβάζω την υπόθεση. Κάθομαι αναπαυτικά, η ταινία αρχίζει, θα έγραφα ότι έβαλα ποπ κορν και κρασάκι, θα ήταν το ιδανικό, αλλά δεν έχω τίποτα από τα δυο, οπότε θα ήταν ψέμα να αναφέρω κάτι τέτοιο, οπότε προχωρώ δίχως να χάσω χρόνο στο παρασύνθημα. Μια Sandra Bullock αγνώριστη. Αν κάποιοι από εσάς την αγαπάτε σαν ηθοποιό, απλά σας προτείνω να ψάξετε την ταινία. Είναι ασύλληπτη η υποκριτική της δεινότητα.

   Μια κοπέλα που μεγαλώνει μόνη της τη μικρή της αδερφή, μαθαίνει ότι της κάνουν έξωση από το σπίτι των γονιών της. Εκείνη αρνείται να παραδώσει το σπίτι. Το κακό δεν αργεί να γίνει και ένας πυροβολισμός αντηχεί στη μοναχική φάρμα. Η Ρουθ ( Sandra Bullock) βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ταυτόχρονα χάνει τα ίχνη της αδερφής της. Επί είκοσι χρόνια, μέσω της πρόνοιας, στέλνει γράμματα ώστε να μάθει νέα της μικρής. Καμιά όμως απάντηση. Βγαίνοντας από τη φυλακή, στιγματισμένη για το κακό που «έχει κάνει», προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Αρχικά είναι υπό επιτήρηση και αυτό δεν της δίνει τη δυνατότητα να φτάσει στα ίχνη της αδερφής της. Η σκηνή του κακού έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό της, στοιχειώνοντας την ψυχή της, την κάνει να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ενώ ξέρει ότι δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν για το ποια είναι, γιατί αυτό θα την οδηγήσει και πάλι στο μηδέν.
 
asyghoriti2115

   Η ταινία κινείται μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, είναι μια συγκλονιστική ιστορία. Η ηθοποιός έχει τσαλακώσει τόσο την εικόνα της, που θαρρεί ο θεατής ότι όντως έχει περάσει μέσα από αυτή την άσχημη κατάσταση. Μεταφέρει το μήνυμα του πόσο άσχημη γίνεται η ζωή σου αν οι επιλογές σου δεν είναι αυτές που πρέπει, μας δείχνει απερίφραστα ότι δεν πρέπει να αφήνουμε την άσχημη στιγμή να πάρει τον έλεγχο.

   Τα μάτια μου δεν σταμάτησαν να τρέχουν! Η ζωή είναι σκληρή και γίνεται ακόμα πιο σκληρή όταν πρέπει να την πλάσεις με τα ίδια σου τα χέρια. Έτσι και η Ρουθ. Παράτησε σχολείο, παράτησε τα όνειρά της για να μεγαλώσει τη μικρή Κέιτ, ύστερα από τον θάνατο της μητέρας τους επάνω στη γέννα της μικρής. Ο πατέρας δεν στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων και έδωσε τέλος στον πόνο του να είναι μόνος δίχως την αγαπημένη του σύζυγο. Δύο παιδιά, μια έφηβη και ένα νεογέννητο, μένουν μόνα τους δίχως κανένα στήριγμα. Η Ρουθ θα γίνει μάνα και πατέρας για την αδερφή της, μέχρι εκείνη να φτάσει τα πέντε της χρόνια. Τότε είναι που έρχεται η ειδοποίηση της έξωσης από το σπίτι τους… Η συνέχεια; Δική σας!
 
asyghoriti2116

   Είχα πολύ καιρό να δω ποιοτική ταινία, δίχως να κάνει κοιλιά, ταινία να είναι γεμάτη με σασπένς, με σκηνές που σε συγκινούν αλλά ταυτόχρονα σε θυμώνουν. Δεν έψαξα να δω αν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Θα μπορούσε όμως!

Δείτε το, δεν θα χάσετε.
Κατερίνα Κονίτσα Σωπύλη
 
Joomla Social by OrdaSoft!