Ταινίες

Απόδειξη Ενοχής

mmm7

Fracture
Διάρκεια:  113 λεπτά
Σενάριο: Daniel Pyne, Glenn Gers
Σκηνοθεσία: Gregory Hoblit
Πρωταγωνιστούν:  Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn

   “Σκότωσα τη γυναίκα μου. Απόδειξέ το.” Αυτή είναι η πρόκληση του Anthony Hopkins, ο οποίος υποδύεται τον Τεντ Κρόφορντ, έναν πλούσιο, ηλικιωμένο μηχανικό αεροναυπηγικής. Ο ιδιοφυής και αδίστακτος μηχανικός αντιλαμβάνεται ότι η πολύ νεότερη γυναίκα του τον απατά και  αποφασίζει να πάρει την εκδίκηση του, σχεδιάζοντας τον  τέλειο φόνο. Έτσι πυροβολεί τη γυναίκα του εν ψυχρώ και με χαρακτηριστική ηρεμία καλεί την αστυνομία αναμένοντας τη σύλληψή του.

   Την υπόθεση αναλαμβάνει ο βοηθός εισαγγελέα, Γουίλι Μπίτσαμ (Ryan Gosling), που θεωρεί την καταδίκη του σίγουρη, αφού έχει στα χέρια του μία υπογεγραμμένη ομολογία από το δολοφόνο. Τα πράγματα γίνονται φαινομενικά ευκολότερα όταν ο Κρόφορντ επικαλείται τα δικαιώματα του να εκπροσωπήσει τον εαυτό του στο δικαστήριο και ζητάει από τον εισαγγελέα να προχωρήσει αμέσως σε δίκη. Ο Μπίτσαμ, ένας νεαρός αλαζόνας με μεγάλη επιτυχία στις καταδίκες πιστεύει πως η καταδίκη του Κρόφορντ θα είναι η πιο εύκολη που θα πετύχει στην καριέρα του. Τα πράγματα, όμως, εξελίσσονται διαφορετικά από ότι περίμενε. Προσπαθεί, λοιπόν, να μπει στο μυαλό του δολοφόνου και να καταλάβει πώς είναι δυνατόν οι κατηγορίες να καταρρέουν.

   Ένα ευφυές σενάριο και μία πανέξυπνη σκηνοθεσία, που εκμεταλλεύεται άριστα την ερμηνευτική ικανότητα του Anthony Hopkins αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας για την ταινία. Τον Hopkins πλαισιώνει άριστα ο ολοένα και περισσότερο ανερχόμενος αστέρας του Hollywood, Ryan Gosling (The Νotebook, Drive, Crazy Stupid Love, Blue Valentine, Αι ειδοί του Μαρτίου). Η σκληρή μάχη μυαλού  και στρατηγικής ανάμεσα στον Anthony Hopkins και τον Ryan Gosling είναι μοναδική και γεμάτη ανατροπές.

Αλέξης Εκμετσόγλου

Joomla Social by OrdaSoft!