= Victor - Victoria: Η Εβελίνα Παπούλια στο Noizy.gr
Συνεντεύξεις

loogoo

Victor - Victoria: Η Εβελίνα Παπούλια στο Noizy.gr

 
   Το “Victor-Victoria” δεσπόζει στη σκηνή του «Πάνθεον»… Είναι από τις πιο εντυπωσιακές και ακριβές παραγωγές των τελευταίων ετών, διαθέτει εκπληκτικά σκηνικά και κοστούμια, μία φοβερή και τρομερή ορχήστρα και ένα καστ υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων. Το Noizy εισέρχεται προσεκτικά στα καμαρίνια του θεάτρου και συναντιέται με την Εβελίνα Παπούλια, το Βίκτωρα και τη Βικτώρια (μαζί) του εκρηκτικού μιούζικαλ. Η σπουδαία πρωταγωνίστρια μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για το ρόλο, μας μιλά για το έργο και για το αν γενικά ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει στο θέατρο. Ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει υποκριτική, μουσική και χορό, μία ολοκληρωμένη ηθοποιός, ένας καλλιτέχνης ο οποίος δουλεύει κάθε ρόλο με δικό του τρόπο. Θερμές ευχαριστίες στη Μαργαρίτα Δρούτσα, η οποία βοήθησε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης.
 
victorsine01
 
Η παράσταση έχει χορό, έχει τραγούδι, έχει πρόζα… Πόσο εύκολο ήταν για σας να ανταπεξέλθετε σε όλο αυτό;
Εμένα είναι οι σπουδές μου πάνω σ’ αυτό. Έχω κάνει ξεχωριστά σπουδές πάνω σε τρία διαφορετικά αντικείμενα. Θέατρο, χορό και τραγούδι. Οπότε είναι ένα πάντρεμα σπουδών αυτό. Το μιούζικαλ γενικά είναι ένα πάντρεμα…

Το πιο απαιτητικό…
Το πιο απαιτητικό στο αποτέλεσμά του. Τα θέματά του δεν είναι τόσο απαιτητικά πολλές φορές, είναι πιο ανάλαφρα. Εκτός από τα τελευταία μιούζικαλ που έχουν γίνει, που η θεματολογία τους έχει άλλη βαρύτητα. Κυρίως βασίζεται στο κομμάτι αυτό. Πολλά μιούζικαλ υπάρχουν και ως τραγούδια μόνο. Εξαρτάται από το τι μιούζικαλ κάνεις. Αυτό είναι ένα κλασσικό μιούζικαλ. Σε γενικές γραμμές είναι από τα πιο απαιτητικά μιούζικαλ που υπάρχουν. Είναι γραμμένο σε Jazz μουσική, που μπορεί να είναι οικεία στο αυτί πια, αλλά οι μελωδικές δεν είναι εύκολες…

Όταν ξεκινήσατε να δουλεύετε… Είχατε κάτι από την ταινία στο μυαλό σας… το κάνατε από την αρχή, πατήσατε κάπου αλλού;
Όχι… Γενικά, επειδή είμαι της αμερικάνικης σχολής, δεν επηρεάζομαι από τα ανεβάσματα που έχουν γίνει. Μπορεί να το έχω δει στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχα δει το “Victor Victoria”, άσχετα αν είναι από τα αγαπημένα μου μιούζικαλ, αλλά όταν δουλεύω κάτι προτιμώ να έχω τη δική μου «διαδρομή» μέσα στο ρόλο, παρά να δανειστώ τη διαδρομή κάποιου άλλου.
 
victorsine03
Πώς δουλέψατε λοιπόν;
Όπως δουλεύω ένα ρόλο… Όπως δούλεψα πέρυσι το «Ματωμένο Γάμο»… Δεν στηρίχτηκα σε ανεβάσματα άλλων, στηρίχτηκα σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, σε αυτό που κατόπιν συνεννόησης και πολύ ωραίας δουλειάς είχε ο σκηνοθέτης μου στο μυαλό του, οπότε αυτή είναι η διαδρομή. Γιατί το να μιμηθώ κάτι δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία…

Και ούτε θα άρεσε σε σας.
Δεν είναι δημιουργικό για μένα να μιμηθώ κάτι.

Μέχρι πότε θα είστε εδώ;
Μέχρι το Πάσχα σίγουρα.

Μετά τι βλέπετε; Τούτο εδώ είναι και υπέρ-παραγωγή, ίσως μάλιστα να είναι και η πιο ακριβή παραγωγή των τελευταίων πέντε ετών.
Ακριβώς. Δεν γνωρίζω αν θα επιθυμούσαν να κάνουμε κάτι σε κάποιο άλλο θέατρο, εκτός Αθηνών. Δεν είναι εύκολο για περιοδεία αυτό – έως καθόλου εύκολο. Δεν γνωρίζω τη συνέχεια, είναι πολύ νωρίς ακόμα.
 
victorsine05
Πέρα από το «Βίκτωρ Βικτώρια»… Τι έχετε στο νου σας να κάνετε; Και τι υπάρχει σαν στόχος στο εγγύς μέλλον;
Υπάρχουν κάποιες κουβέντες… Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να είναι χειροπιαστό. Υπάρχουν κάποιες κουβέντες που μπορεί να αφορούν καλοκαίρι ή χειμώνα, αλλά ακόμα είναι ρευστά τα πράγματα. Είναι αρκετά νωρίς για να ξέρω πως θα κατασταλάξω κι εγώ η ίδια. Γιατί δεν ξέρω πως θα είναι… Κυρίως ο χειμώνας μου. Το σίγουρο είναι πως έχει κλείσει το «Μπρούσκο», θα συνεχιστεί και για τέταρτη χρονιά. Θα έχω δηλαδή τα Δευτερότριτά μου στην Κύπρο… Αλλά δεν γνωρίζω κάτι άλλο. Επίσημα δηλαδή…

Σας ξαναγυρίζω στο «Βίκτωρ Βικτώρια». Επειδή έχετε ζωντανή ορχήστρα και επειδή δεν έχω ιδέα πώς ακούτε κει πάνω – φαντάζομαι πολύ καλά…
Έχουμε μόνιτορ, που ακούμε τη μουσική και τη φωνή μας… Πάντα όμως στο μιούζικαλ δεν μπορεί να καλύψει όλη τη σκηνή ο ήχος… Αλλά είναι θέμα συνήθειας πιστεύω.

Έχετε ξαναδουλέψει με ζωντανή ορχήστρα;
Το έχω ξανακάνει, ναι. Ε, πάντα είναι πολύ ωραίο. Η ενέργεια που παίρνεις, όταν έχεις κάτι ζωντανό από κάτω… Είναι πολύ καλό.

Όσον αφορά το ρόλο σας… Υποδύεστε μία γυναίκα, που υποδύεται έναν άνδρα που υποδύεται μία γυναίκα…
Πολλοί με ρωτάνε… Εγώ γενικά όταν δουλεύω ένα ρόλο, το παίρνω πολύ πιο απλά απ’ ότι μπορεί να το πάρει κάποιος άλλος. Παίρνω την κατάσταση. Δουλεύω πάνω στην κατάσταση. Δεν μου ζητήθηκε να κάνω έναν άνδρα βαρύ αρσενικό, μου ζητείται από το ρόλο να κάνω ένα gay. Θα έπρεπε να έχω μία άλλου τύπου αρσενική φύση, από τη στιγμή που είμαι και κόμης… Να είμαι ίσως πιο… Αριστοκρατική να το πω, σαν φιγούρα;
 
victorsine02
Ντελικάτη;
Κάπως έτσι. Που πολλές φορές ένας αριστοκράτης είναι πιο ντελικάτος σαν φιγούρα, λόγω όψης, ευγένειας ή καταβολών. Δεν μπήκα λοιπόν στη διαδικασία να σκεφτώ ότι εγώ κάνω έναν άνδρα, κάνω ένα gay άνδρα. Ο gay άνδρας είναι αυτός που πιο πολύ μιμείται τη θηλυκή φύση μια γυναίκας. Οπότε η «δοσολογία» είναι ότι εγώ πρέπει να μιμηθώ ένα αρσενικό που έχει θηλυκή φύση.

Και έτσι το προσεγγίζετε εσείς.
Ναι… Δεν ξέρω… Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που θα σου πω «Πω-πω, αυτό ήταν παρά πολύ δύσκολο, εκείνο ήταν παρά πολύ δύσκολο»… Βουτάω στα πράγματα, ψάχνομαι μέσα σ’ αυτά. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα μια δυσκολία. Απλά μάθαινα και εξερευνούσα μέχρι να καταλήξω πώς θα είμαι τελικά.

Και τελικά;
Τελικά… Αυτό που είδατε! (γέλια)

Πάει ο κόσμος στο θέατρο;
Ναι… Εγώ δεν έχω ζήσει αυτό που λένε «Δεν πάει ο κόσμος στο θέατρο»… Σε πιο «δύσκολες» παραστάσεις ενδεχομένως να πηγαίνουν λίγο λιγότεροι… Σε υπέρ-θεάματα, αν έχει να σου πει και κάτι το έργο, αν περάσεις καλά, πηγαίνει από στόμα σε στόμα. Αυτή είναι και η καλύτερη διαφήμιση στα πράγματα και χτυπάω ξύλο, δεν μπορώ να πω ότι έχω γευτεί κάποια αποτυχία… να το πω εισπρακτική; Να έχω κάνει μια δουλειά, που να έχει ζοριστεί να βγει η παραγωγή. Έχω πάει καλά… Κατά τη δική μου άποψη το κοινό πηγαίνει στο θέατρο. Απλά, μπορεί να επιλέγει τελικά τι θα δει. Πιο παλιά μπορεί να πήγαινε σε περισσότερες παραστάσεις. Τώρα πια επιλέγει. Ίσως ενημερώνεται περισσότερο.
 
Κώστας Κούλης
 
victorsine04
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις