= Θέατρο ΑΛΜΑ - Συνέντευξη Τύπου
Συνεντεύξεις

loogoo

Θέατρο ΑΛΜΑ - Συνέντευξη Τύπου

 
   Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΑΛΜΑ η συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των παραστάσεων που θα ανεβούν τη χειμερινή σεζόν 2019-2020.
 
   Ο Θέμης Μουμουλίδης και οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς και συντελεστές ήταν εκεί για να μας μιλήσουν για όλα αυτά που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε. Στόχος για τη φετινή σεζόν, όπως τόνισε ο κύριος Μουμουλίδης, είναι η συνύπαρξη σε ένα χώρο διαφορετικών ιδεών και ανθρώπων, κλασσικά έργα και σύγχρονα, νέοι και παλιοί δημιουργοί, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες. Στις δύο σκηνές του καταπληκτικού αυτού θεάτρου θα ανεβούν δεκαπέντε παραστάσεις, νέες παραγωγές και επαναλήψεις.
 
almaalice
   Πιο αναλυτικά, στην κεντρική σκηνή η πρεμιέρα θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου με ένα musical δωματίου. Το “Comedia d' amore”, με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, επιστρέφει στην σκηνή για δεύτερη χρονιά, συνοδευόμενη από ζωντανή μουσική. Μια γυναίκα που μόλις χώρισε περιπλανιέται... Εικόνες, σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα με τη συνοδεία γνωστών τραγουδιών, περιμένουν να μας ταξιδέψουν στον έρωτα. Στη συνέχεια πρεμιέρα κάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το “ΑΝΑΤΟΛ” του Arthur Snitchler, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου στις 15 Οκτωβρίου. Το κλασσικό έργο αναφέρεται στην σεξουαλική απελευθέρωση και στον έρωτα, στην αναζήτηση για αγάπη και επιβεβαίωση.

   Ακολουθεί το κλασσικό έργο “Μαρία Στιούαρτ”, σε διασκευή και σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, στις 2 Νοεμβρίου. Δυο γυναίκες διεκδικούν τον ίδιο θρόνο. Ίντριγκες συνομωσίες, πάθη και φιλοδοξίες, μέχρι η Ελισάβετ της Αγγλίας να κερδίσει το θρόνο και η Μαρία της Σκωτίας να έρθει αντιμέτωπη με το θάνατο. Συνεχίζοντας κλασσικά, στις 11 Νοεμβρίου ανεβαίνει η παράσταση ¨Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της”, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Δεκαπέντε χρόνια μετά και πιο κοντά στις ηλικίες των ηρωίδων, η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν την ερμηνευτική επιτυχία τους. Μετά την Αγγλία του μεσαίωνα περνάμε στο Παρίσι του μεσοπολέμου για να συναντήσουμε τεράστιες προσωπικότητες όπως αυτές του Πικάσο, του Ματίς και του Χέμινγουεϊ, μέσα από τα μάτια της Γερτρούδης Στάιν.
 
almaanatol
   Τώρα… πόσοι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή (άνω των 15 και κάτω των 70) δεν έχουν κινητό; Η ηρωίδα της επόμενης παράστασης είναι μια από αυτούς. Όταν αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, η κόρη της την αναγκάζει να πάρει ένα, έτσι ώστε να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της. Ένα τρομοκρατικό χτύπημα όμως σε ένα διεθνές αεροδρόμιο αλλάζει τα πάντα. “Το Κινητό” είναι μια κωμωδία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη και κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου. Η εορταστική περίοδος ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου, με το “Χορό των Χριστουγέννων”, μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, που θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών, της μαγείας και της αγάπης.
 
almastein
   Την 1η Φεβρουαρίου πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ κάνει το κλασσικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν “Έντα Γκάμπλερ”, σε διασκευή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η Ιωάννα Παππά ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυλαία τέλους για την κεντρική σκηνή ρίχνει το πολιτικό θρίλερ “Ακύμαντοι”. Στη σύγχρονη εποχή, στην Ελλάδα λίγο πριν την οικονομική κρίση, οι ήρωες συνθέτουν το πολιτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ψηφιδωτό της χώρας. “Ακύμαντοι είναι όσοι δεν θα τους παρασύρει ο χείμαρρος”…
 
almachalepas
   Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη “Μικρή Σκηνή” του θεάτρου ΆΛΜΑ. Πρώτη παράσταση που ανεβαίνει είναι ο “Γιαννούλης Χαλεπάς”. Βασισμένο στη νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη “Αθηνά Βοσκοπούλα”, μεταφέρει στο σανίδι τη ζωή του Έλληνα γλύπτη. Την πρώιμη αναγνώριση, τα αριστουργήματα, τον εγκλεισμό του στο φρενοκομείο της Κέρκυρας και την έξοδό του. Την επιστροφή του στο νησί της Τήνου και στα ανθρώπινα. Στις 16 Δεκεμβρίου ξεκινά και θα παίζεται παράλληλα το έργο του Μηνά Βιντιάδη “Ο Κάτω Παρθενώνας”. Ένας πρώην επιτυχημένος χρηματιστής και ένας άστεγος και 50.000 ευρώ. Τι μπορεί να προκύψει από τη μίξη αυτών;
 
almagabler
   Μια μαύρη κωμωδία παίρνει την σκυτάλη στην μικρή σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ. Στις 15 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα το “Μάντεψε” και θα μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο κοντά στο φόνο μπορεί να φτάσει κάποιος; Μια πολυκατοικία, ένας διαχειριστής, έξι ένοικοι και ένα πτώμα συνθέτουν το σκηνικό και μας κάνουν ήδη να αναμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει. Στις 2 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα το “Μυθιστόρημα” του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα, ενώ στις 5 Μαρτίου ξεκινά “Ο Συλλέκτης”, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Τρεις διαφορετικές παραστάσεις, μια κωμωδία, μια κοινωνική και ένα θρίλερ, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στην ανθρώπινη ψυχή και το τέρας που μπορεί να κρύβει μέσα της.
 
almakinito
   Ακολουθεί στις 7 Μαρτίου μια διαφορετική “Αλίκη”. Η Δήμητρα Στάικου έγραψε και σκηνοθετεί τη δική της προσέγγιση σε μια σύγχρονη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Η Αλίκη μεγαλώνει και στην έφηβη πια κοπέλα ο κόσμος δεν φτάνει, επιλέγει όμως να αποδράσει μέσα από έναν καθρέφτη αντί για μια τρύπα στο χώμα. Οι αποδράσεις της γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Θα καταφέρει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία και να επιστρέψει στο φως; Τέλος για τη μικρή σκήνη θα δώσει η παράσταση “Η ανταλλαγή” που ξεκινάει στις 25 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου και είναι μια παράσταση που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 
almamaria
   Μετά το τέλος των παραστάσεων, το θέατρο ΑΛΜΑ θα φιλοξενήσει το 2020 και από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου το “The Art Project”, που φιλοδοξεί να φέρει κοντά διαφορετικές μορφές δημιουργίας, να γίνει τόπος συνάντησης νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών και βήμα έκφρασης νέων δημιουργών.
 
Από όλους εμάς καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους!
Έφη Τσιμπούκη
 
almamarianna
 
Joomla Social by OrdaSoft!