= Συνέντευξη με το Βασίλη Ζούκα
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Βασίλη Ζούκα

 
   "Η εκδίκηση της ηλίθιας"… Η παράσταση ανεβαίνει στις 26 Οκτώβρη στο θέατρο ΠΚ. Εμείς πάλι δεν θέλαμε να αρκεστούμε στην αναπαραγωγή του δελτίου Τύπου. Κάναμε τις επαφές μας, μιλήσαμε και κλείσαμε το ραντεβού. Ο Βασίλης Ζούκας, εκ των πρωταγωνιστών του έργου, βρίσκεται παρέα μας και μιλάει για την παράσταση, για το γέλιο, για τον κόσμο και τη μαγεία του θεάτρου, που καταφέρνει έναν άνθρωπο να τον κάνει να φύγει διαφορετικός και πάντα προς το καλύτερο. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη η παράσταση, ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο Βασίλη Ζούκα και αδημονούμε να παρακολουθήσουμε. Η Μαίρη Ζαρακοβίτη κατέγραψε και μετέδωσε, η Άντζυ Νομικού πάλι έκανε το προξενιό και έφερε τις δύο πλευρές σε επικοινωνία. Την ευχαριστούμε θερμά που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
Κώστας Κούλης
 
zoukas1948
Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο του θεάτρου;
Σχεδόν είκοσι χρόνια από την πρώτη μου δουλειά.

Πόσες θυσίες χρειάστηκαν για να φτάσετε εδώ;
Αρκετές νομίζω, αν και δεν τις αισθάνομαι έτσι, αφού θα τις ξαναέκανα για αυτό που αγαπώ.

Τι ήταν αυτό που σας μαγνήτισε σε αυτό το επάγγελμα;
Η ψευδαίσθηση της αθανασίας με την έννοια ότι ζεις πολλές ζωές σε διαφορετικές εποχές μέσα από τους ρόλους που υποδύεσαι.

Μιλήστε μου για την παράσταση και για τους ρόλους που υποδύεστε.
Η παράσταση είναι κωμωδία με αρκετές ανατροπές στην πορεία του έργου, γι’ αυτό δεν θα πω περισσότερα. Εγώ υποδύομαι το Δημήτρη Νικολάου, που είναι ο πιο “σκοτεινός” ρόλος του έργου.

Πώς δουλέψατε, πώς κουμπώσατε στο ρόλο;
Ακολούθησα τα κίνητρα και την αλήθεια του ήρωα, γιατί νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να μπορέσεις να αποδώσεις αυτό που έχει σκεφτεί ο συγγραφέας.
 
zoukas1949
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι η κωμωδία σαν είδος θεάτρου; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις το θεατή να γελάσει;
Νομίζω ότι δεν είναι θέμα εύκολου ή δύσκολου. Κάθε είδος έχει τους δικούς του κώδικες. Το να κάνεις το θεατή να γελάσει μπορεί να είναι και εύκολο κάποιες φορές. Το ζήτημα για εμένα είναι, πέρα από το στιγμιαίο γέλιο, να φύγει ο θεατής πιο ανάλαφρος από το θέατρο.

Ποια είναι τα όνειρά σας και οι ανησυχίες σας; Πώς βλέπετε τον εαυτό σας δέκα χρόνια μετά;
Προσπαθώ να μην έχω ούτε όνειρα, ούτε ανησυχίες, για να κοιμάμαι πιο ήρεμος. Θέλω να καταφέρω να ζω και να απολαμβάνω το σήμερα. Είναι κάτι που θέλει συνέχεια δουλειά, λόγω του τρόπου που μεγαλώνουμε από παιδιά, αλλά νομίζω ότι είναι λυτρωτικό και απελευθερωτικό.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
zoukas1945
Joomla Social by OrdaSoft!