= Συνέντευξη με το Βασίλη Μπατσακούτσα
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Βασίλη Μπατσακούτσα

 
   Συναντήσαμε τον ταλαντούχο ηθοποιό Βασίλη Μπατσακούτσα και μας μίλησε για την παράσταση «Κόκκινο Φεγγάρι» του Λέανδρου Πολενάκη, στην οποία συμμετείχε, μια παράσταση που παιζόταν στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» μέχρι 24 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα. Ο Βασίλης αναφέρθηκε στον ρόλο του, στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή αλλά και στα προσεχή σχέδιά του.
 
batsa03
Σας βρίσκουμε στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» στην παράσταση «Κόκκινο Φεγγάρι. Μιλήστε μας για τον ρόλο σας και την συνεργασία σας με το σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή.
Ο ρόλος μου είναι ο Ιβάν, ένα αρσενικό μεγαλωμένο στις στέπες της Ρωσίας, μετρημένος, του καθήκοντος, με κάποιο παρελθόν που τον προσδιορίζει, όπως όλους μας. Ο κ. Kωτσής δημιουργικός, ευφάνταστος, ενεργητικός, άφησε τους ηθοποιούς να αναπτύξουν τους ρόλους με τα δικά τους μέσα, κρατώντας τη γραμμή που ήθελε για το έργο.

Το κόκκινο φεγγάρι τι συμβολίζει;
Ας αφήσουμε τους θεατές της παράστασης να προσδιορίσουν τι σημαίνει το κόκκινο φεγγάρι για τον καθένα μας...
 
Τι σας γοήτευσε στο κείμενο του έργου;
Το έργο είναι του κ. Λέανδρου Πολενάκη. Ένα μεστό και ταυτόχρονα λυρικό κείμενο, που ανάμεσα στις σκιές του καραδοκεί ο πανταχού παρών Άντον Τσέχωφ. Οικουμενικό, με διαχρονικά μηνύματα και χιούμορ, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους θεατές.
 
Ας περάσουμε στο Βασίλη. Παλαιότερα ασχοληθήκατε με την τηλεόραση. Θα σας ενδιέφερε να κάνετε πάλι τηλεόραση;
Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες σειρές στην τηλεόραση που θα ήμουν περήφανος να συμμετέχω σε αυτές.
 
batsa06
Με ποια κριτήρια επιλέγετε μια συνεργασία;
Οι συνεργάτες και το κείμενο είναι το Α και το Ω για κάθε δουλειά.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις κριτικές;
Η κριτική είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο. Είναι τόσο απλή όσο ένα "Μου αρέσει ή δεν μου αρέσει". Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε υπέρ της αυτοδιάθεσης των ατόμων, οποίες διαθέσεις κι αν είναι αυτές.
 
Πιστεύετε ότι το θέατρο «γιατρεύει» τις ψυχές τω θεατών;
Οι τέχνες ήταν ανέκαθεν τροφή και ίαση της ψυχής, είτε μιλάμε για μουσική είτε για εικαστικές τέχνες, είτε για τη θεατρική τέχνη. Ο άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται για να καταλαβαίνει ότι ζει. Αυτό κάνουν λοιπόν οι Τέχνες, μαθαίνουν στον κόσμο να νιώθει, να αισθάνεται, να ζει, αλλιώς ας κλειστούμε σε μία παρένθεση κι ας αφήσουμε το χρόνο να κυλά έτσι ως το τέλος.

Τα προσεχή σχέδιά σας;
Μέσα στον Φεβρουάριο θα συμμετάσχω σε ένα θεατρικό έργο που λέγεται «Σιωπή». Ένα καινούργιο έργο της Τάνιας Χαροκόπου, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και θα το σκηνοθετήσει ο Μενέλαος Τζαβέλλας. Και ίδωμεν.

Βασίλης Χάγιος
 
 batsa04
Joomla Social by OrdaSoft!