= Συνέντευξη Τύπου - ΤΙ ΖΟΥΜΕ, ΡΕ;;;
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη Τύπου - ΤΙ ΖΟΥΜΕ, ΡΕ;;;

 
   Μεσημέρι στην Κυψέλη… δύσκολο πράγμα. Φασαρία, κίνηση, ζέστη… Όμως μπαίνοντας στο Πεδίον του Άρεως, ανακαλύπτεις κάτι άλλο. Ανακαλύπτεις μια όαση, ένα διάλειμμα και μια παύση απ’ όλη τη βιασύνη και τη συνεχή κίνηση της ημέρας. Εκεί βλέπεις και το Θέατρο Άλσος, που όποιος το έχει επισκεφτεί, καταλαβαίνει για τι όμορφο χώρο μιλάμε, μέσα στο παραδεισένιο και αναγεννημένο πάρκο. Βρεθήκαμε, λοιπόν, στο θέατρο για τη συνέντευξη τύπου της επιθεώρησης της Δήμητρας Παπαδοπούλου «ΤΙ ΖΟΥΜΕ, ΡΕ;;;». Ναι, καλά ακούσατε, πρόκειται για επιθεώρηση. Μέσα στον χώρο του Θεάτρου νιώθεις αμέσως την ενέργεια που θα ξανανιώσουμε αργότερα με τους συντελεστές της παράστασης.

   Μας υποδέχθηκαν και μας μίλησαν οι παραγωγοί, κύριοι Μαροσούλης - Κοταρίδης, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Θανάσης Αλευράς, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Κρατερός Κατσούλης, η Ελένη Κοκκίδου, ο Κώστας Κόκλας με τον σκύλο του, η Νίκη Λάμη, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Στράτος Λύκος, ο Πάνος Μουζουράκης και η Παρθένα Χοροζίδου.
 
tizoume2253

   Ξεκινώντας με συγκίνηση ο κύριος Μαροσούλης, αποθέωσε την παράσταση κι ευχαρίστησε τη Δήμητρα Παπαδοπούλου γι’ αυτό το έργο. Όμως, το σημαντικό δεν είναι τι είπε εκείνος, αλλά τι είπαν όλοι οι υπόλοιποι για εκείνον και τον κύριο Κοταρίδη. Τα λόγια όλων γι’ αυτούς τους δύο ξεφεύγουν από γραφικότητες και κενά συγχαρητήρια που πρέπει να αποδοθούν σε κάποιον που έχει τη δική τους θέση. Όλα δείχνουν πώς πρόκειται για παραγωγούς με όραμα. Όπως λέει ο Θοδωρής Αθερίδης, «Πραγματικοί παραγωγοί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, εκτός από τον Μαροσούλη». Μας εκμυστηρεύτηκαν όλοι πως ένιωσαν αμέσως σπίτι τους και ότι έκανε τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα. Χαρακτηριστικά είπαν πως «Ό,τι θέλαμε, το είχαμε. Δεν φοβόμασταν να ζητήσουμε τίποτα».
 
   Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος παίζει και σκηνοθετεί, μας είπε ότι «Η παράσταση θα μπορούσε να κρατάει πέντε ώρες, αλλά θα μας έκλειναν μέσα. Φτιάξαμε έναν πυρήνα τριών ωρών. Με την κάθε σελίδα κατουριέσαι. Δεν ξέραμε τι να πρωτοκρατήσουμε και τι να κόψουμε». Η Ελένη Κοκκίδου μας εξηγεί την έννοια της επιθεώρησης. «Μιλάει για την κατάσταση της κοινωνίας ευθέως. Είναι ένα λαϊκό είδος που μπορείς να κάνεις επανάσταση. Ο θεατής καθρεπτίζεται». Στη συνέχεια, ο Θανάσης Αλευράς μας επισήμανε τη σημαντικότητα της συμμετοχής του σε επιθεώρηση, καθώς λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης και πόσο μάλλον σε επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, γιατί «Ως παιδί της επαρχίας έχω δει πολλές επιθεωρήσεις. Είχα δει τη Δήμητρα και τώρα παίζω με τη Δήμητρα. Είναι τόσο σύγχρονη και τόσο παρούσα, που είναι σαν να είναι στα σπίτια μας και μας ακούει».
 
tizoume2254

   Ο Πάνος Μουζουράκης, όπως ήταν αναμενόμενο, άναψε τα αίματα, ανέβασε τους τόνους και το κέφι. Γελάσαμε όλοι με την ψυχή μας, καθώς βλέπεις, ότι παρόλο που βρίσκεται σε συνεχή έκθεση τα τελευταία χρόνια, φαίνεται σαν να μιλάει πρώτη φορά στις κάμερες. Έχει αυτή την ωραία ντροπή και συστολή που την αντισταθμίζει βέβαια με το χιούμορ του. «Η επιθεώρηση αυτή είναι ένας καθρέπτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει. Μια επιθεώρηση που πάνω στη σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας, που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή».

   Όλοι νιώθουν τυχεροί που συμμετέχουν σε παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου και νομίζω και όλοι εμείς, οι θεατές, νιώθουμε τυχεροί που θα δούμε επιτέλους μια επιθεώρηση και πόσο μάλλον της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα, το ελληνικό χιούμορ και βλέποντάς τη, νιώθουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Τη θεωρούμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και του χιούμορ μας, στο οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
tizoume2256

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Θοδωρής Αθερίδης, Θανάσης Αλευράς, Κώστας Αποστολάκης, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Κρόμπας, Ροζαμάλια Κυρίου, Νίκη Λάμη, Αντώνης Λουδάρος, Στράτος Λύκος, Πάνος Μουζουράκης, Παρθένα Χοροζίδου

Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική:Μαρίζα Ρίζου
Σκηνογραφία:Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθανάσιος Μαροσούλης
Διεύθυνση Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων MK GROUP: Ελένη Τώρου- Μάνος Μαγιάτης-Ελένη Βλαχοπούλου
Παραγωγή: Ηλίας Μαροσούλης και Άγγελος Κοταρίδης/ MK GROUP OF COMPANIES 
 
tizoume2257

Πληροφορίες:
Θέατρο ΑΛΣΟΣ : Ευελπίδων 4, Κυψέλη- Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο: 210-8227471, 210-8831487
Ημέρες Παραστάσεων: Από Παρασκευή 10/6 και κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Ώρα έναρξης: 20:30
Ώρα εισόδου κοινού:19:00
Προπώληση: www.viva.gr, PUBLIC και στα ταμεία του Θεάτρου
 
Joomla Social by OrdaSoft!