= Συνέντευξη Τύπου - Ρωμαίος και Ιουλιέτα - Ηρακλής, οι 12 άθλοι
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη Τύπου - Ρωμαίος και Ιουλιέτα - Ηρακλής, οι 12 άθλοι

 
romira01   Στο επιβλητικό Pantheon Theater συναντήθηκαν οι συντελεστές  των δύο νέων παραστάσεων ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα'' και ''Ηρακλής, οι 12 άθλοι'', που θα ξεκινήσουν φέτος τη θεατρική σεζόν στο χώρο. Την παρουσίαση ξεκίνησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθέτης της παράστασης ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα'', που κρατά για τον εαυτό του το ρόλο του Πρίγκιπα λέγοντας «Φοβόμουν να ασχοληθώ με το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσε κανείς να πιάσει αυτό το κείμενο χωρίς να βγει πληγωμένος». Κατά τον ίδιο το έργο δεν «μιλάει μόνο» για ένα μεγάλο έρωτα, αλλά κυρίως για την αντιπαραβολή του κόσμου των ανηλίκων, όπου μπορεί κανείς ακόμα και να πεθάνει από ιδανικά όπως η αγάπη και των ενηλίκων, όπου ως χορός αρχαίας τραγωδίας παρακολουθούν σχεδόν ηδονικά την απογείωση και το γκρέμισμα των δυο ερωτευμένων. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο 16χρονος «Ρωμαίος», Γιάννης Τσουμαράκης, και η 15χρονη «Ιουλιέτα», Δανάη Βασιλοπούλου, όπου αναφέρθηκαν στη δοκιμασία των προβών που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, ενώ ο Λιγνάδης υπογράμμισε «Έχουν μια γλυκιά επιδέξια αδεξιότητα».
 

   Στο ρόλο της γκουβερνάντας της Ιουλιέτας, της Νένας, βλέπουμε ένα μεταμορφωμένο Στάθη Ψάλτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύμηνη πολιορκία του Λιγνάδη να πάρει το συγκεκριμένο ρόλο και κατέληξε με χιούμορ «Σαράντα πέντε χρόνια στο θέατρο δεν πήρα ούτε ένα κιλό...».
 
Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης
   Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Πάνο Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.
 
romira02
   Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και την κίνηση η Πωλίν Ούγκε.

   Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι συντελεστές της παράστασης “Ηρακλής, οι 12 άθλοι'', με πρώτο τον Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, σκηνοθέτη, σκηνογράφο και υπεύθυνο κουστουμιών της παράστασης, ο οποίος ανέφερε «Με μια σύγχρονη γραφή, μουσική και τραγούδια, τα ερεθίσματα του μυθολογικού υλικού είναι τόσο διαπαιδαγωγικά όσο και διασκεδαστικά, με σκοπό την παρακίνηση της εύπλαστης παιδικής ψυχής και την πιθανή αφύπνιση του αυθορμητισμού και της αμελημένης προσπάθειας του κάθε ενήλικα».
 
romira03
   Ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία έρχεται στο θέατρο Πάνθεον, από 16 Οκτώβρη, με μια παράσταση - υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια. Στο ρόλο του Ευρυσθέα η μεγάλη Κυρία του Θεάτρου Ρούλα Πατεράκη, η οποία μας είπε, πως σε όποιον άρεσε η πρώτη εκδοχή του Ηρακλή τώρα θα μαγευτεί ακόμα πιο πολύ. Στο ρόλο του Ηρακλή ο  Νίκος Κουρής, ο οποίος δήλωσε ότι ο ρόλος αυτός ήταν μια πρόκληση γιατί έχει στοιχεία τραγουδιστή, ενώ ο ίδιος δηλώνει ηθοποιός. Η παράσταση είχε ανέβει και πριν από δύο χρόνια, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, με το Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Ηρακλή.

   Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών και δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, θα ζωντανέψουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους.
 
Λένα Βασιλείου
 
romira05
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις