= Συνέντευξη τύπου - Ο κύκλος
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη τύπου - Ο κύκλος

 
unnamed
 
   Σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε η συνέντευξη τύπου για την επερχόμενη θεατρική παράσταση “Ο κύκλος”, σε κείμενο Δημήτρη Μητρόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη, στο θέατρο Σταθμός. Όλοι οι συντελεστές ήταν εκεί και δήλωσαν πανέτοιμοι για την επερχόμενη προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου. Ένας από τους ηθοποιούς που έκλεψε τα φώτα των φλας των φωτογράφων και τις καρδιές όλων ήταν ο Τούρκος Μπουράκ Χακί, ο οποίος ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, επιλέγοντας την παραπάνω ελληνική παράσταση. Τι; Ποιος είναι αυτός; Ξέχασες που καθόσουν και έλιωνες για τα μάτια του, στη τηλεοπτική σειρά «Κισμέτ»; Α, γεια σου, αυτός που υποδυόταν τον Κενάν. Ο ψηλός, μελαχρινός, γαλανομάτης...
 
kyklos854
 
   Αυτή η θεότητα λοιπόν... ε, συγγνώμη, ο Μπουρακ Χακί ήθελα να γράψω, μας είπε “Θέλω συνέχεια να εξελίσσομαι, να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Το να παίζω κάθε βράδυ σε μία άλλη χώρα, να εκφράζομαι σε μία άλλη γλώσσα εκτός από τη μητρική μου, απέναντι από δεκάδες ανθρώπους, νομίζω ότι είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω προσπαθήσει. Αρχικά νόμιζα ότι θα γυρίζαμε μία ταινία, όταν όμως μου εξήγησε για τι ακριβώς πρόκειται, δεν δίστασα ούτε λεπτό. Το θέατρο δεν έχει την ευκολία του κινηματογράφου, που όταν γίνει ένα λάθος το κόβεις στο μοντάζ. Εδώ όλα είναι ζωντανά, είναι η ουσία της τέχνης”. Επίσης μας είπε πως είναι λάτρης της χώρας μας, πως έχει έρθει αρκετές φορές, άλλωστε έχει ελληνικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του ήταν από την Κομοτηνή και πως στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεγάλωσε, στο σπίτι του μιλούσαν ελληνικά. Κάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας αλλά στην ερώτηση αν θα μιλάει ελληνικά στην παράσταση είπε “Δεν το αποκαλύπτω, ελάτε στην παράσταση να δείτε“. Και σιγά που σε κόβει τώρα εσένα σε τι γλώσσα θα μιλήσει, σου φτάνει που θα τον δεις… και σε νιώθω!
 
kyklos855
 
   Η πρόταση του έγινε από τον Γιάννη Αϊβάζη, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του όταν εκείνος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Αϊβάζης είπε ότι στο έργο η ζωή των ηρώων δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εξωτερικά, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στους χαρακτήρες, γι’ αυτό και ονομάζεται «Ο Κύκλος». Το διάλεξε ανάμεσα από άλλα έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου, αλλά, όπως δήλωσε ο ίδιος, το “πείραξε” βάζοντας κάποια άλλα στοιχεία, όπως το να υπάρχει ένας χαρακτήρας από Τουρκία, πάντα βέβαια με την άδεια του δημιουργού.

Επί σκηνής
   Ένας σαρανταπεντάρης μικροαστός (Γιώργος Κοψιδάς) που ξαφνικά χάνει τα πάντα! Αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως, σαν από μηχανής θεός, ο δικηγόρος της πρώην γυναίκας του (Δημήτρης Γιώτης) του δίνει τη λύση, μη ξέροντας τις προθέσεις του. Το μπέρδεμα όμως στη ζωή του θα το φέρει μια απρόσμενη επίσκεψη από την Τουρκία (Burak Hakki), που θα του αλλάξει τη ζωή. Θα του φέρει την αλήθεια και ξεκαρδιστικές συναντήσεις με απίθανους χαρακτήρες (Κατερίνα Τσάβαλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Κώστας Φραγκολιάς, Νίκος Κερασιώτης). «Ο κύκλος» της ζωής, όπως μας λέει η παράσταση, είναι πάντα απρόβλεπτος!

Λένα Βασιλείου
 
kyklos856
 
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, Τηλ: 21 1403 6322
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:30
Γενική είσοδος 17 ευρώ, φοιτητικό, παιδικό, ανέργων, ΑμΕΑ 12 ευρώ

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου.
 
kyklos853
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις