= Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη

 
   Ο εξαιρετικός κύριος Σμίθ aka Παναγιώτης Μπουγιούρης, ένας υπέροχος ηθοποιός, από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, αφιέρωσε από το χρόνο του για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Ευαγγελία Σκρομπόλα, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
mpougiouris1905

Φέτος σας βρίσκουμε στο θέατρο Μικρό Γκλόρια και στην παράσταση «Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα του». Ποιος είναι όμως ο κύριος Σμιθ;
Ο κύριος Σμιθ είναι ένας μποέμ τύπος, φαινομενικά πολύ χαλαρός και ελαφρώς ζαμανφουτίστας, αλλά που - τελικά - έχει κάποιες βαθιές ευαισθησίες και αναζητήσεις που δεν θα φανταζόταν κανείς και που έρχονται στην επιφάνεια όταν ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του!

Πώς πιστεύετε πως θα αντιδρούσε οποιοσδήποτε αν μάθαινε πως είχε μόνο δύο ώρες ζωής;
Νομίζω δεν θα απείχε και πολύ από την αντίδραση του κυρίου Σμιθ και αυτό κάνει την συγκεκριμένη κωμωδία αληθινή, ξεκαρδιστική και συγκινητική.
 
mpougiouris1906
Εσείς πώς προσεγγίσατε τον κύριο Σμιθ; Υπάρχουν κομμάτια του χαρακτήρα του που σας φάνηκαν δύσκολο να εντρυφήσετε;
Όσο πιο καλογραμμένο είναι ένα έργο τόσο πιο εύκολο είναι για τον ηθοποιό να κατανοήσει το ρόλο του και εδώ πραγματικά ήταν «φρουτόκρεμα», σε ελεύθερη μετάφραση του “Piece of cake”, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες! (γέλια)

Το έργο κινείται στα πλαίσια της μαύρης κωμωδίας. Τι σας αρέσει να παίζετε; Κωμωδία ή δράμα και γιατί;
Έχω καταξιωθεί μέσα από το δράμα και σίγουρα εκεί βρίσκονται οι πιο σημαντικοί ρόλοι του παγκόσμιου ρεπερτορίου, αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω έναν κωμικό ρόλο, το απολαμβάνω πάρα πολύ! Ελπίζω και οι θεατές.
 
mpougiouris1907
Τι σας αρέσει στη δουλειά που κάνετε και τι σας απωθεί;
Όταν κάτι που σκέφτηκα ως ηθοποιός, μια αντίδραση θέλω να πω, τη διακρίνει ένας θεατής και μου λέει πόσο του άρεσε. Με απωθεί η ατελείωτη αναμονή και οι ατέλειωτες ώρες γυρισμάτων ή προβών, παρόλα αυτά υπομένω στωικά, σκεπτόμενος το αποτέλεσμα που θα μας δικαιώσει.

Τι σημαίνει το θέατρο για εσάς;
H δουλειά μου, η τέχνη μου, ο δημιουργικός μου χώρος! Ειδικά φέτος που συμμετέχω, εκτός από τον κύριο Σμιθ και σε άλλη μια παράσταση.
 
mpougiouris1908
Ανάμεσα σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο τι θα επιλέγατε;
Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω! Μπορώ να αξιολογήσω αλλά για μένα συμπληρώνει το ένα το άλλο.

Μέχρι πότε θα βρίσκεστε στο Μικρό Γκλόρια;
Ελπίζω ο κόσμος να αγαπήσει αυτήν την παράσταση και να εξαντλήσουμε τη σεζόν. Είναι μια εξαιρετική μαύρη κωμωδία!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!