= Συνέντευξη με το Νίκο Χαλατζίδη
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Νίκο Χαλατζίδη

 
Συναντήσαμε το Νίκο Χαλατζίδη στο φουαγέ του “Studio Κυψέλης” και μας μίλησε για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.
 
halatzidis01
 
Σας βρίσκουμε στο “Studio Κυψέλης” σε δυο παραστάσεις. Η πρώτη έχει τίτλο “Καβάφης Επέστρεφε”. Μιλήστε μας για τον ρόλο σας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γιώργο Λιβανό για τις δυο ευκαιρίες που μου έδωσε, για το “Καβάφης Επέστρεφε” αλλά και το “Leonardo's Ring”. Με ενδιέφερε πολύ η σκηνοθετική του γραμμή. Θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο σκηνοθέτη, αλλά και δάσκαλο. Το “Καβάφης Επέστρεφε” είναι μια παράσταση πάνω στη ζωή του Αλεξανδρινού ποιητή, με συρραφή κειμένων αλλά και συναντήσεις με ανθρώπους που έγιναν, όπως και συναντήσεις με ανθρώπους που θα ήθελε ο Καβάφης να συνομιλήσει και να συνδιαλεχτεί μαζί τους. Η στιχομυθία και το κείμενο δεν είναι επακριβώς, είναι αυτό που ενδεχομένως μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να πουν μεταξύ τους. Στο “Καβάφης Επέστρεφε” υποδύομαι ένα νεαρό που κατεβαίνει στη Νέα Υόρκη, θέλοντας να κυνηγήσει το όνειρό του, καθώς επίσης και τον ιμπρεσάριο του Ροδόλφου Βαλεντίνου. Κάνω επίσης το Γιώργο Ψύλιαρη που είναι ο ξάδερφος του Καβάφη, κάνω τον Καζαντζάκη στη μια και μοναδική συνάντηση που είχε με τον Καβάφη, όταν ήταν και οι δυο στο ξεκίνημά τους… Ακόμα υποδύομαι ένα λοστρόμο στον Πειραιά, όπου μέσω αυτού αναπαριστάται ο ομοσεξουαλικός προσανατολισμός του Καβάφη και επίσης ένα πιτσιρικά Τούρκο που είχε κάποια σχέση με τον Καβάφη και τέλος τον ανιψιό του Καβάφη, ο οποίος ήταν ένας από τους κληρονόμους του και εκτελεστής της διαθήκης του.
 
Η δεύτερη παράσταση είναι το “Leonardo's Ring”. Ποιό ρόλο υποδύεστε; Με ποιο τρόπο τον προσεγγίσατε;
Όσον αφορά το “Leonardo's Ring”, είναι μια παράσταση που παίζεται για δεύτερη χρονιά στο “Studio Κυψέλης”, με καινούργια διανομή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Πιστεύω ότι είναι μια μοντέρνα και δυνατή παράσταση. Στο “Leonardo's Ring” υποδύομαι τον Τσαικόφσκι σε μια συνάντησή του με το διάδοχο του αγγλικού θρόνου.
 
halatzidis03Και οι δυο παραστάσεις έχουν πολλές σκηνές με γυμνό. Σας δυσκόλεψε στις πρόβες;
Εμένα προσωπικά όχι. Από ένα σημείο και μετά αισθάνθηκα ότι δεν έχω κάτι να σκεφτώ, λειτούργησα επαγγελματικά. Δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα το γυμνό.
 
Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Αυτό που με παρότρυνε ήταν οι αφηγήσεις του συγχωρεμένου του παππού μου. Μου αφηγούνταν άλλοτε ιστορίες από τον ελληνό-ιταλικό πόλεμο και άλλοτε εδάφια της Ιλιάδας. Θυμάμαι πολύ τις αφηγήσεις του παππού μου και με πόσο προσοχή τις άκουγα. Με τον καιρό ήθελα να αφηγηθώ και εγώ κάτι στον κόσμο και έτσι ασχολήθηκα με την υποκριτική.
 
Ποιες ήταν οι πρώτες σας δουλειές στο χώρο;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην παράσταση “Οιδίπους Τύρρανος”, σαν κορυφαίος, με το θέατρο “Όραμα” του Κώστα Πρέκα. Η επόμενη ήταν η “Έξοδος” σε σκηνοθεσία του Αντώνη Παπαδόπουλου και έχω συνεργαστεί επίσης και σαν βοηθός σκηνοθέτη με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο “Χειμωνιάτικο Παραμύθι” του Σαίξπηρ.
 
Ποιοι άνθρωποι σας βοήθησαν και ποιους θεωρείτε δασκάλους σας;
Ιδιαίτερη βοήθεια στο χώρο έλαβα από δασκάλους μου στη δραματική σχολή, όπως ο Γιώργος Αρμένης. Επίσης έχω δουλέψει με τον Γιάννη Μόρτζο, την Ελένη Ζαφειρίου, την Κικκή Ρέππα, τη Ρίρη Γρηγορέα, το Σίμωνα Πάτροκλο, ο οποίος έκανε τις χορογραφίες στο “Leonardo's Ring” και την Ταμίλλα Κουλίεβα.
 
halatzidis05Έχετε κάνει κάποιες δουλειές στην τηλεόραση. Σας έχει γίνει κάποια πρόταση να συμμετάσχετε σε σήριαλ;
Αυτή την σαιζόν δεν μου έγινε κάποια πρόταση. Παλαιότερα είχα πει όχι σε κάποιες δουλειές. Αν μου γίνει κάποια πρόταση, όπου ο ρόλος να με ικανοποιεί και να είναι στα μέτρα μου δεν θα πω όχι.
 
Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε με τον κινηματογράφο; Ποια είναι η σχέση σας με τον κινηματογράφο;
Ο κινηματογράφος είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στη δουλειά. Ήταν ο κύριος προσανατολισμός μου όταν κατέβηκα στην Αθήνα να σπουδάσω υποκριτική. Όταν τελείωσα το Λύκειο κατέβηκα στην Αθήνα και έδωσα εξετάσεις με σκοπό να γίνω ηθοποιός μόνο για τον κινηματογράφο… Στην πορεία ανακάλυψα το θέατρο και την τηλεόραση.
 
Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και το γιο μου, που είναι τεσσάρων ετών. Μου αρέσει να γυμνάζομαι, να ασχολούμαι με την μοτοσυκλέτα μου και πιο παλιά είχα κάνει και αλεξιπτωτισμό. Επίσης μου αρέσει πολύ το διάβασμα, διαβάζω βιβλία που αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο. Διαβάζω λιγότερο λογοτεχνία και ποίηση και ακούω και ραδιόφωνο.
 
Τα προσεχή καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ενδέχεται να συμμετάσχω σε κάποιο καινούργιο θεατρικό έργο.

Βασίλης Χάγιος
 
Joomla Social by OrdaSoft!