Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με το Μιχάλη Ιατρόπουλο

 
   Βλέποντας τη παράσταση “Victims” - ένα ψυχολογικό θρίλερ που πατά ακροβατικά πάνω στα τεντωμένα σκοινιά μιας σαθρής κοινωνίας - θέλησα να μάθω περισσότερα. Η Νατάσα Παπά έκανε τα μαγικά της και μετά από τη δεύτερη παράσταση, έγινε μια όμορφη κουβέντα με το Μιχάλη Ιατρόπουλο, τον άνθρωπο που έδωσε στο ρόλο του Ντέιβ ζωντανή πνοή, αλλά και άνοιξε το κουτάκι των συναισθημάτων των θεατών. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
 
ass1890
 
Πώς προσέγγισες αυτό το ρόλο;
Πιστεύω πως είμαι βιωματικός ηθοποιός… δεν είμαι από πανεπιστήμια. Αυτός είναι ένας άνθρωπος αφόρητα καταπιεσμένος από τον πατέρα του. Έφερα το ρόλο στα μέτρα μου, μέσα από δικά μου βιώματα και έτσι κατάφερα να τον αγγίξω. Είναι η δεύτερη παράσταση. Ακόμα έχω δρόμο. Αυτός ο ρόλος δεν χρειάζεται υπερβολές. Χρειάζεται εσωτερική δύναμη. Ο ρόλος είναι δύσκολος, είναι πρόκληση για μένα. Ευχαριστώ τον κύριο Λιβανό για την ευκαιρία που μου έδωσε.
 
Υπήρξαν σημεία που σε δυσκόλεψαν, που σκέφτεσαι ότι ίσως κάτι να θέλει αλλαγή;
Κάθε φορά εξελίσσεται ο ρόλος. Σε κάθε παράσταση προσθέτεις ή αφαιρείς. Για έναν ηθοποιό που αγαπά την τέχνη του, ο ρόλος δεν σταματά, συνεχώς μεταβάλλεται. Είναι υποχρεωμένος, αν θες, να βρίσκει έστω και μια λέξη κάθε μέρα και να σκέφτεται πως να την πει καλύτερα.
 
Σου αρέσει περισσότερο να δουλεύεις πάνω σε ένα κωμικό ή σε ένα δραματικό ρόλο;
Αγαπώ και τα δύο είδη. Τα υπηρετώ με αφοσίωση και αγάπη. Πιστεύω πως είμαι αληθινός. Αυτό που έχω μέσα μου το δίνω στο κόσμο.
 
ass1988
 
Τι είναι αυτό που θα σε έκανε να κάνεις ένα βήμα μπροστά στο θέατρο και τι μπορεί να σε κάνει να κάνει ένα βήμα πίσω;
Πίσω δεν κάνω ποτέ. Έχω μείνει μεγάλα διαστήματα χωρίς δουλειά από επιλογή μου. Η ηθοποιία είναι λειτούργημα. Σε τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε, ο κόσμος για δύο ώρες ταξιδεύει, φεύγει το μυαλό του από τα προβλήματα και τα βάσανά του. Εκτός από την προσωπική μου ανάγκη, νοιώθω πως είναι απαραίτητο στην ψυχή του ανθρώπου. Και του θεατή αλλά και του ηθοποιού.
 
Ετοιμάζεις κάτι άλλο εκτός από το Victims;
Μόλις τέλειωσα τα γυρίσματα από μια ταινία που πήρα μέρος, η οποία θα πάει στις Κάννες. Λέγεται “Digger”, έχει να κάνει με το ιδιαίτερο πρόβλημα της Ιερισσού, όπου υπάρχουν δύο χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν στα ορυχεία. Τις εντάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και τις συγκρούσεις με τους οικολόγους. Μεγάλη μου τιμή που δούλεψα με τον Τζώρτζη Γρηγοράκη. Ένα πολύ ελπιδοφόρο σκηνοθέτη που έχει έρθει από το Λονδίνο. Πρωταγωνιστής στην ταινία είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στον ελληνικό κινηματογράφο. Το Μάιο θα προβληθεί στις Κάννες.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
ass1989
 
Joomla Social by OrdaSoft!