= Συνέντευξη με την Ευτυχία Φαναριώτη
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με την Ευτυχία Φαναριώτη

 
   Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλάει με χιούμορ και ενθουσιασμό για τις θεατρικές της δουλειές, την τηλεόραση, το τραγούδι, τη φιλία αλλά και τον έρωτα – πηγή ζωής.
 
fanarioti03
 
Σας βρίσκουμε στο θέατρο «Αθηνά» στην κωμωδία των Παναγιώτη Καποδίστρια και Αργύρη Γιαμάλογλου «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα». Μιλήστε μου για τον ρόλο σας και τη συνεργασία σας με το Βασίλη Θωμόπουλο, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο θέατρο.
Υποδύομαι μια Ρωσίδα, την Ανιούσκα, η οποία ερωτεύεται τρελά, παρατάει την πατρίδα της κι έρχεται στην Ελλάδα για να παντρευτεί τον άνδρα των ονείρων της, τον Παύλο. Πρόκειται για έναν ζεν πρεμιέ της εποχής του ’60, που βγάζει πολλά χρήματα από τη γκαλερί του αλλά τα σκορπάει διασκεδάζοντας με πολλές γυναίκες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο Παύλος, σε μια νύχτα παράλογης έξαψης, έχει υποσχεθεί στην Ανιούσκα, όπως και στις άλλες, ότι θα την παντρευτεί. Το έργο είναι μια πολύ καλογραμμένη φαρσοκωμωδία. Ο Βασίλης με βοήθησε παρά πολύ με ένα τρόπο μαγικό θα έλεγα. Με μία –δύο λέξεις με ξεμπλόκαρε δείχνοντάς μου πως θέλει τον ρόλο. Οι οδηγίες του ήταν σαφείς. Πολύ δύσκολο να το πετύχεις αυτό σε σκηνοθέτη θεάτρου. Με καθοδήγησε πολύ σωστά και με τις παραστάσεις ο ρόλος εξελίχτηκε ακόμη περισσότερο και πάει πολύ καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που παίζω με αυτούς τους εξαιρετικούς συναδέλφους. Το Σπύρο Πούλη, τον Κώστα Αποστολάκη, με τον οποίο γινόμαστε και ζευγάρι επί σκηνής κι έχουμε απίστευτες σκηνές, τον Σπύρο Σπαντίδα, που υποδύεται τον Παύλο, την Πηνελόπη Πλάκα, την Κατερίνα Μπιλάλη και την Ευτυχία Σίδερη.
 
fanarioti01
 
Η Ανιούσκα κάνει τη διαφορά. Μπορεί να μην είναι αδύνατη και καλλονή όπως οι άλλες, είναι όμως πολύ δυναμική και διαθέτει τα δικά της μοναδικά χαρίσματα. Ο κύριος Μπουφές την ερωτεύεται σφόδρα. Τελικά πώς ορίζεται η ομορφιά και πόση σημασία έχει η εξωτερική εμφάνιση όταν ερωτευόμαστε;
Η Ανιούσκα είναι μια καλλονή του βορρά με τις ωραίες κοτσίδες της! Είναι χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου! (γέλια) Είναι αλήθεια ότι όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο κοιτάμε πρώτα την εξωτερική εμφάνιση. Θα ήταν ψέμα να λέγαμε ότι δεν το κάνουμε. Έπονται τα υπόλοιπα. Προσωπικά, θεωρώ ότι η ομορφιά δεν χάνεται ποτέ. Πολλοί λένε ότι η ομορφιά φεύγει και μένει μόνο το πνεύμα και η σοφία. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το λένε οι άσχημοι άνθρωποι. Η ομορφιά δεν αλλοιώνεται και αναδεικνύεται από τις εμπειρίες και τις επιλογές που έχει κάνει κάποιος.
 
Πιστεύετε ότι ένας άνδρας που ερωτεύεται τόσο συχνά όσο ο ήρωας του έργου μπορεί ν’ αλλάξει και να γίνει μονογαμικός;
Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να κάνει έναν άνδρα που είναι συνήθως άπιστος να γίνει πιστός για κάποιο χρονικό διάστημα.
 
Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Τις περισσότερες φορές ναι, αλλά εγώ ξέρω ζευγάρια που έχουν διατηρήσει τον έρωτά τους γιατί δεν τα δίνουν όλα και μονομιάς. Αν θέλεις να κρατήσει μια σχέση χρόνια δεν πρέπει να είσαι «ανοιχτό χαρτί» στον άλλον και να σε βλέπει σαν συγγενή. Πρέπει να κρατιέται ζωντανό το ερωτικό στοιχείο.
 
fanarioti04
 
Η απιστία μπορεί να συγχωρεθεί;
Για μένα, σε ένα μεγάλο έρωτα, όχι. Εμένα μου έχει τύχει και δεν την έχω συγχωρήσει. Βέβαια σε μια σχέση πολλών χρόνων που υπάρχουν κι άλλα πράγματα που κρατούν μαζί δύο ανθρώπους δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν το ξέρω. Δεν είχα ποτέ μεγάλες σχέσεις. Πάντως μια ερωτευμένη γυναίκα σαν εμένα δεν θα τη συγχωρούσε.
 
Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στην παράσταση;
Με πολύ γέλιο! Κρατάει ατάκες από την παράσταση και διασκεδάζει πολύ. Το έργο έχει πολλές και διαφορετικές εμφανίσεις προσώπων ενώ συμβαίνουν διαρκώς ανατρεπτικές καταστάσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η ώρα περνάει γρήγορα κι ευχάριστα.
 
Σας ταιριάζουν κωμικοί και αβανταδόρικοι ρόλοι σαν της Ανιούσκας. Με δραματικούς ρόλους έχετε αναμετρηθεί;
Άρχισα στο θέατρο με δραματικούς ρόλους. Είχα την τύχη να παίξω πολλές φορές στο Αμφιθέατρο του σκηνοθέτη Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Ξεκίνησα με τραγωδία, στο χορό, στην παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, ακολούθησαν οι «Επτά επί Θήβας», ο «Ίωνας» αλλά και έργα σύγχρονου ρεπερτορίου όπως του Πιραντέλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Η πρώτη κωμωδία που έπαιξα ήταν το «Play on» του Ρικ Άμποτ. Μεγάλη επιτυχία. Εκεί με είδε ο Χάρης Ρώμας και με πήρε στη δική του παράσταση «Βασιλική μετά τρούλου» που ήταν εξαιρετική εμπειρία.
 
fanarioti02
 
Πού αλλού σας βλέπουμε στο θέατρο;
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο L.A. THEATER με το μονόλογο «Το τελευταίο σπίρτο», από το μυθιστόρημα «Το μεσοφόρι που χόρευε» του Θωμά Σίδερη, σε σκηνοθεσία Σάββα Πασχαλίδη. Υποδύομαι μια πόρνη, τη Λέλα, την εποχή του ξεριζωμού της Σμύρνης. Ήταν υπαρκτό πρόσωπο και την αναφέρει σε ένα πολύ γνωστό ποίημα της η Γαλάτια Καζαντζάκη. Το έργο αναφέρεται σε πραγματικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα και πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
 
Μας έχετε λείψει από την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης δεν έγιναν πολλές παραγωγές. Σας έχει γίνει κάποια πρόταση;
Φέτος έχει ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. Έχω ήδη δύο πολύ αξιόλογες προτάσεις για κωμικές σειρές. Επειδή έχω λίγο χρόνο, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και τις δύο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.
 
Από τις τηλεοπτικές σειρές που έχετε παίξει ποιες ξεχωρίζετε και πώς νοιώθετε που βλέπετε σε επαναλήψεις τις επιτυχίες;
Ο «νονός» μου στην τηλεόραση ήταν ο Χάρης Ρώμας, που μου έδωσε έναν εξαιρετικό ρόλο στο «Καφέ της χαράς», τη Ρόδη. Πάντα θα τον ευχαριστώ γι’ αυτή την ευκαιρία. Για μένα, ήταν μια πολύ σπουδαία εμπειρία. Έγινα γνωστή μέσα από το Χάρη και τη σειρά. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, συνεργάτης, φίλος, ακέραιος χαρακτήρας και πολύ γενναιόδωρος. Ακολούθησαν οι σειρές «Θα βρεις το δάσκαλό σου» όπου έκανα την υποδιευθύντρια Πατάσσω, το «Έλα εσύ, φύγε εσύ» στον Alpha, το «Όλα του γάμου δύσκολα», εκεί έκανα μια ζωηρή πόρνη, τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και το «Safe Sex», που έπαιζα ένα μέντιουμ, το οποίο μέσα στην ενόρασή του φθάνει σε οργασμό! Μια σκηνή που μου άρεσε ιδιαιτέρως!
 
fanarioti05
 
Τι παρακολουθήσατε και σας άρεσε στην τηλεόραση;
Το «Με τα παντελόνια κάτω» και το «Κάτω Παρτάλι». Πολύ προσεγμένες σειρές, με ωραίο σενάριο.
 
Εκτός από την υποκριτική, ασχολείστε με το τραγούδι. Μιλήστε μου για τη σχέση σας με τη μουσική.
Ασχολούμαι πολλά χρόνια. Όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα πέρασα με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών για κλασικό τραγούδι. Ήμουν δραματική σοπράνο. Είχα ξεκινήσει τότε και τη δραματική σχολή αλλά η δασκάλα μου, η κυρία Πάλλη με είχε αποτρέψει από το θέατρο γιατί περνώντας ο καιρός πίστευε ότι ή θα ακολουθήσω επαγγελματική καριέρα στην όπερα ή έπρεπε να κάνω κάτι άλλο. Επειδή αγαπώ πάρα πολύ το θέατρο δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ τότε και να κάνω και τα δύο, ήμουν και μικρή και έτσι δυστυχώς το παράτησα. Ωστόσο τραγουδάω συστηματικά σε μουσικές σκηνές, δούλευα εφτά χρόνια σε ρεμπετάδικο, πέρασα από λαϊκό πάλκο, ξενυχτάδικο μέχρι τις εφτά το πρωί, έχω πει πολλά και διαφορετικά είδη τραγουδιών.
 
Είστε μια ζωηρή και πληθωρική γυναίκα. Έχετε σκεφτεί ποτέ ν’ αλλάξετε κάτι στην εξωτερική σας εμφάνιση;
Να αδυνατίσω θέλω. Χρόνια προσπαθώ να κάνω δίαιτα και να χάσω τα είκοσι κιλά που είχα πάρει αλλά από τότε έχω πάρει ακόμα είκοσι και είμαι σαράντα επάνω! Ελπίζω τώρα το χειμώνα που το απαιτεί λίγο και ο ρόλος να χάσω λίγο, έστω δέκα! Λέμε τώρα! Αλλά αυτό το λέω χρόνια! Τι να σου πω τώρα! Ελπίζω!
 
Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος;
Δεν θα ήθελα να τον πω αλλά είναι το να ξυπνήσω μια μέρα και να μην μπορώ να μιλήσω. Δηλαδή να μην μπορώ να δουλέψω.
 
Τι δεν μπορείτε να συγχωρέσετε στον εαυτό σας και στους άλλους;
Στον εαυτό μου την αναβλητικότητα, όχι μόνο με τα κιλά αλλά και με άλλα θέματα. Στους άλλους με ενοχλεί το ψέμα, η αγένεια και η έλλειψη τρόπων.
 
Σε τι δεν μπορείτε ν’ αντισταθείτε;
Στα γλυκά και στον έρωτα!
 
Η θέση της φιλίας στη ζωή σας;
Πολύ ψηλά. Ίσως το μεγαλύτερο ιδανικό που έχω από παιδί. Και η ζωή μου το έχει αποδείξει. Έχω πολύ δυνατές παιδικές φιλίες. Η φιλία για μένα είναι συγγενική σχέση.
 
Κι ο έρωτας; Είστε ερωτευμένη αυτή την περίοδο;
Όπως σου είπα ήδη έχει ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα στη ζωή μου. Και στο θέατρο και στην προσωπική μου ζωή. Είχα κάνει αποχή πάρα πολύ καιρό από το φλερτ. Έχω ξεκινήσει μια πολύ όμορφη σχέση. Ο έρωτας δίνει μεγάλα φτερά στον άνθρωπο και τον κάνει να υπερπηδά δυσκολίες, προβλήματα και εμπόδια. Τον κάνει να βλέπει μόνο τα θετικά της ζωής. Όλα είναι πιο όμορφα όταν είσαι ερωτευμένος.
 
Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης
 
Joomla Social by OrdaSoft!