= Συνέντευξη με τον Αρτέμη Γαβριλούκ
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Αρτέμη Γαβριλούκ

 
Συναντήσαμε τον ηθοποιό Αρτέμη Γαβριλούκ στο φουαγιέ του θεάτρου «Αλκμήνη», όπου παίζεται η παράσταση «Αισχύλου Πέρσες», σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι.
 
gabrilouk02
 
Συμμετέχετε αυτή την περίοδο στην παράσταση «Αισχύλου Πέρσες». Μιλήστε μας για την παράσταση και το ρόλο που υποδύεστε.
Υποδύομαι τον κορυφαίο του Χορού. Ο ρόλος είναι δύσκολος και έχει αρκετές απαιτήσεις. Η παράσταση πήρε μέρος στο Φεστιβάλ της Avignon στη Γαλλία που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο για ένα μήνα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και ειδικούς. Δώσαμε πρώτα κάποιες παραστάσεις στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αθήνα.
 
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Τηλέμαχος Μουδατσάκις χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μέθοδο. Μιλήστε μας για αυτή τη συγκεκριμένη μέθοδο, αλλά και για την συνεργασία σας με το σκηνοθέτη.
Πράγματι, ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις χρησιμοποιεί μια μέθοδο, συγκεκριμένα προσεγγίζει την παράσταση μέσω του σωματικού θεάτρου. Η μέθοδος στηρίζεται στη σωματική και μυϊκή δύναμη και είναι βασισμένη στο φορμαλιστικό θέατρο. Η συνεργασία μου με το σκηνοθέτη είναι ιδιαιτέρως καλή. Επιλέχθηκα από οντισιόν στις αρχές Φεβρουαρίου. Ξεκινήσαμε πρόβες και αργότερα πήγαμε στο εξωτερικό, κάναμε περιοδεία στην Κρήτη και ήδη συζητάμε για του χρόνου, ίσως και πάλι για το Φεστιβάλ της Γαλλίας.
 
gabrilouk01
 
Όπως αναφέρατε πιο πάνω, η παράσταση «Αισχύλου Πέρσες» συμμετείχε και στο Φεστιβάλ της Avignon. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το Φεστιβάλ.
Συγκλονιστική εμπειρία, δεν είχα ζήσει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ τον Τηλέμαχο Μουδατσάκι που με επέλεξε για να συμμετάσχω στην παράσταση. Περάσαμε ένα μήνα στην Avignon, δώσαμε είκοσι δύο συνολικά παραστάσεις, γράφτηκαν πολύ καλά σχόλια για την παράσταση και γενικά ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι. Το έργο παιζόταν στα ελληνικά με γαλλικούς υπέρτιτλους.
 
Θα θέλατε στο μέλλον να ασχοληθείτε με τον κινηματογράφο;
Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει πολλές δουλειές στον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα συμμετείχα στην ταινία του Γιώργου Παπαθεωδόρου «17». Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο, είναι ένα μέσο που έχει αρκετές δυσκολίες και εμένα η δυσκολία με ιντριγκάρει. Σε σχέση με το θέατρο δεν διαφέρει πάρα πολύ, είναι βέβαια εντελώς διαφορετικές οι δυσκολίες του θεάτρου με τον κινηματογράφο. Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ στο μέλλον με τον κινηματογράφο και μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία.
 
gabrilouk03Φέτος στην τηλεόραση γίνονται πολλά σήριαλ. Σας έχει γίνει κάποια πρόταση να συμμετάσχετε σε κάποιο σήριαλ; Θα θέλατε να κάνετε τηλεόραση;
Από το καλοκαίρι συζητούσα για δύο τηλεοπτικές δουλειές οι οποίες δεν έγιναν, στην πρώτη δεν συμμετείχα γιατί ήμουν στο εξωτερικό και από τη δεύτερη σειρά περιμένω απάντηση.
 
Πώς προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σας; Ήταν όνειρο σας να ασχοληθείτε με το χώρο του θεάτρου;
Από μικρός συμμετείχα σε παιδικές παραστάσεις και θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ να μεταμφιέζομαι. Την πλήρη εικόνα για την υποκριτική και για το θέατρο την απέκτησα από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι επαγγελματικά. Τελείωσα το σχολείο στην Αθήνα, πήγα στην δραματική σχολή «Βεάκη», όπου και αποφοίτησα το 2012 και από τότε εργάζομαι επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου.
 
Είχατε άλλο προσανατολισμό πριν γίνετε ηθοποιός;
Πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου στη σχολή «Βεάκη», τελείωσα το δημόσιο Ι.Ε.Κ με ειδικότητα Δημόσιες Σχέσεις - Εμπορίας διαφήμισης και Μάρκετινγκ, αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό.
 
gabrilouk04Υπάρχουν ρόλοι που θα θέλατε να παίξετε;
Πολλούς ρόλους θα ήθελα να παίξω στο θέατρο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο, αλλά θα ήθελα να δοκιμαστώ σε όλα τα είδη του θεάτρου και να παίξω αρκετούς και διαφορετικούς ρόλους.
 
Το θέατρο για εσάς αποτελεί πηγή αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και χαράς. Στις δύσκολες στιγμές πώς επουλώνει τις πληγές σας;
Όντως αυτές είναι οι τρεις λέξεις που αντιπροσωπεύουν τη δική μου διάθεση την ώρα που παίζω πάνω στη σκηνή. Τις μέρες και τις ώρες που δεν είμαι καλά και όταν ανεβαίνω στη σκηνή τα ξεχνάω όλα. Είναι μια λύτρωση για εμένα.
 
Κατάγεστε από τη Μολδαβία. Πόσο δύσκολο ήταν να μάθετε την ελληνική γλώσσα;
Ήρθα στην Ελλάδα το 2002 χωρίς να ξέρω ούτε μια λέξη… Δεν έκανα ποτέ φροντιστήριο για να μάθω ελληνικά, είχα βοήθεια από το σχολείο και σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω και να μαθαίνω καινούργιες λέξεις. Τα πήγαινα καλά στα πρακτικά μαθήματα, αλλά στα θεωρητικά πρόσεχα πιο πολύ και διάβαζα όλο και περισσότερο.
 
gabrilouk05Ποια είναι η σχέση σας με τη μουσική; Τι είδος μουσικής ακούτε;
Τον τελευταίο καιρό ακούω πιο χαλαρή μουσική, ό,τι μου αρέσει το ακούω… Πιο πολύ μου αρέσει η house μουσική γιατί με ηρεμεί.
 
Ποιες δυσκολίες συναντά ένας νέος ηθοποιός στα πρώτα του βήματα;
Πολλές δυσκολίες συναντά ένας νέος ηθοποιός λόγω απειρίας. Η δυσκολία είναι η προσαρμογή στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Αν προσαρμοστείς συνηθίζεις και εξαλείφεται οποιαδήποτε δυσκολία. Συνήθως, όταν υπάρχει βοήθεια από παλιούς ηθοποιούς, τότε ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και οι δυσκολίες. Πιστεύω ότι κάθε ηθοποιός έχει το δικό του άστρο, σίγουρα δεν μπορεί να σου έρθει οποιαδήποτε δουλειά χωρίς να την κυνηγήσεις. Πρέπει να κουραστείς για να απολαύσεις τους καρπούς αυτής της δουλειάς. Εμένα προσωπικά μου έχουν έρθει πολύ καλά τα πράγματα.
 
Ποιους θεωρείτε δασκάλους στο χώρο του θεάτρου;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο ηθοποιό. Έχω διδαχθεί από πολύ σημαντικούς ανθρώπους στη σχολή. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ καλοί ηθοποιοί στο χώρο που δίνουν το δικό τους στίγμα.

Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Προτιμώ να χαλαρώνω, να πηγαίνω ταξίδια, να ακούω μουσική, να πηγαίνω βόλτες και γενικώς να αποφορτίζομαι, γιατί το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολύ ψυχοφθόρο και απαιτητικό.
 
Ποια είναι τα προσεχή καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Τον τελευταίο καιρό κάνω πρόβες για ένα θεατρικό έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Καποδίστριας. Επίσης συζητάμε και με τον Τηλέμαχο Μουδατσάκι για μια νέα παράσταση ή και για την ίδια παράσταση στην Avignon.
 
Βασίλης Χάγιος
 
Joomla Social by OrdaSoft!