= Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Νταβρή
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Νταβρή

 
   Πρωταγωνιστεί σε μία πολύ ξεχωριστή παράσταση, ένα έργο που και εμείς ξεχωρίσαμε και προτείνουμε σε όλους τους αναγνώστες μας. Το επόμενο βήμα ήταν και το πλέον φυσικό και η συνάντησή μας ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Βρεθήκαμε με το σπουδαίο ηθοποιό Αλέξανδρο Νταβρή λίγο πριν την παράσταση «Η ΖΑΡΙΑ» του Peter Straughan, που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα Καλογήρου και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Θερμές ευχαριστίες στον Νεκτάριο - Γεώργιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
ntavris1905
 
Φέτος επέλεξες να ρίξεις τη… «Ζαριά» σου. Τί ήταν αυτό που σε κέντρισε στο να πεις το «ναι» στην παράσταση του Θοδωρή Βουρνά;
Έχοντας πρωταγωνιστήσει και συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις με κοινωνικό και δραματικό περιεχόμενο, σε τραγωδίες, σε έργα Ρώσων, Γάλλων και Ελλήνων συγγραφέων, η «Ζάρια» του Peter Straughan ήταν η αγγλική κωμωδία που χρειαζόμουν! Ήθελα να συμμετάσχω σε μία κωμωδία, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος, περισσότερο από ποτέ, την έχει ανάγκη. Η πλοκή με τις αλληγορίες, τις εναλλαγές συναισθημάτων του ήρωά μου και πώς αυτός λειτουργεί στην εξέλιξη της ιστορίας, ήταν οι λόγοι που με ώθησαν χωρίς δεύτερη σκέψη να πω το ναι. Και είμαι ευτυχής για αυτό.
 
Πώς είναι η συνύπαρξη πέντε ανδρών στην ίδια σκηνή;
Όταν ο σκηνοθέτης μου εξήγησε την πλοκή και το cast του έργου δεν σας κρύβω ότι η σκέψη της συνύπαρξής μου με τέσσερις άντρες στη σκηνή ήταν μία πρόκληση! Πέντε άντρες ήρωες σε μία μαύρη αγγλική κωμωδία ήταν ένα στοίχημα ισορροπιών και ερμηνείας και… η Ζαριά μας βγήκε! Ο καθένας από μας ανέλαβε το ρόλο του, του έδωσε ζωή και όλοι πήραμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογούσε.
 
Τι θα ήθελες να πει ο θεατής για την παράσταση φεύγοντας από το θέατρο;
Για μένα, το τι θα κουβαλήσει ο θεατής, φεύγοντας από το θέατρο είναι το πρωταρχικό μου μέλημα. Κάθε φορά που ανεβαίνω πάνω στη σκηνή, όπως και σε αυτή την παράσταση, θέλω ο θεατής να φύγει με συναισθήματα και σκέψεις που αφορούν την ηθική, τον οπορτουνισμό και την τύχη. Αν καταφέραμε το κοινό να νιώσει, να αισθανθεί και να σκεφτεί, τότε η Ζαριά έχει πετύχει απόλυτα το στόχο της.
 
ntavris1906
 
Τόσο σωματικά όσο και ερμηνευτικά πώς προσέγγισες αυτόν το ρόλο;
Ο Μπέννυ είναι ένας νέος, εκρηκτικός, δίκαιος άντρας, που καλείται να φέρει και να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, το ηθικό και το ανήθικο. Προσέγγισα το ρόλο χωρίς υπερβολές, με διάθεση ρεαλισμού, φέρνοντας ζωή σε έναν άντρα, που όλοι κάποια στιγμή έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας. Και κάποιες φορές τελικά, η πιο απλή προσέγγιση, ίσως να είναι και η πιο δύσκολη.
 
Γιατί ο σύγχρονος θεατής με τις εκατοντάδες θεατρικές επιλογές πρέπει να δει φέτος τη «Ζαριά»;
Είναι αλήθεια πως στο αθηναϊκό κοινό προσφέρεται μία τεράστια γκάμα θεαμάτων και θεατρικών παραγωγών. Η δική μας παράσταση μπορεί να μη συγκαταλέγεται στις πολυδάπανες παραγωγές των μεγάλων σκηνών, αλλά σίγουρα έχει ουσία, νόημα και σεβασμό για τον θεατή. Ο θεατής, στα εβδομήντα πέντε λεπτά που διαρκεί η παράσταση, θα ξεχαστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, θα γελάσει πολύ και αυθόρμητα, την ίδια στιγμή που θα «χάνεται» στην ιστορία των πέντε ανδρών. Αυτοί για μένα είναι λόγοι αρκετοί για να επιλέξουν εμάς ή και εμάς!

Κώστας Κούλης
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις