Συνεντεύξεις

Συνέντευξη τύπου @ Θέατρο Άλφα Ιδέα

 
ideafront
 
Συνέντευξη τύπου Θέατρο Άλφα Ιδέα
Θεατρική περίοδος 2017-2018
 
   Καλοκαιράκι, παραλίες, κοκτεηλάρες και διακοπούλες τέλος, καλοί μου άνθρωποι. Ο χειμώνας ήρθε, που λένε και στο Game of Thrones και μαζί του, εκτός από χαμηλότερες θερμοκρασίες, έφερε και την έναρξη της φετινής θεατρικής σεζόν. Έτσι λοιπόν, με μότο «Οι ιδέες έχουν αυτό το σπάνιο γνώρισμα …να πολλαπλασιάζονται», το Θέατρο Άλφα Ιδέα σε μια διαφορετικής φύσεως συνέντευξη τύπου, μας καλωσόρισε για δεύτερη χρόνια στο «σπίτι» του και μας έκανε ένα μικρό sneak peek της χρονιάς που έπεται.
 
gkonto
   Πάρα την μικρή καθυστέρηση, η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη, θερμή και η ενέργεια άπλετη. Η συνέντευξη ξεκίνησε με ένα έξυπνο και ευρηματικό δρώμενο, στο οποίο είδαμε «ζωντανά τρέιλερ» επιλεγμένων παραστάσεων που ετοιμάζει ο χώρος αυτός στην καρδιά της Αθήνας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είδαμε αποσπάσματα από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», «Το Δέντρο του Οιδίποδα», «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» και «Ματίας ο Πρώτος».

   Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα βίντεο εννέα λεπτών, στο οποίο τόσο οι εντόπιες όσο και οι φιλοξενούμενες παραγωγές της σεζόν αυτής, με ενιαία θεματική το κέντρο της Αθήνας, διάλεξαν χώρους μέσα στην πόλη και κινηματογράφησαν μικρές σκηνές χρησιμοποιώντας φράσεις από τα έργα τους. Έτσι, βλέπουμε τη σύνδεση και την ένταξη των επικείμενων παραστάσεων με την πόλη που ανήκουν και που προβάλλονται. την ενσωμάτωση αυτών και την απορρόφηση των κραδασμών που αντηχούν σε ένα μέρος που δεν κοιμάται και δεν ησυχάζει ποτέ. Η πόλη αυτή πάλλεται με έναν δικό της ρυθμό τον οποίο όλοι εμείς ακολουθούμε, και κατ’ επέκταση αντικατοπτρίζουμε στην τέχνη που γεννάμε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν της.
 
oidip
   Τέλος, μετά από τις παρουσιάσεις και το βίντεο ακολούθησαν λίγα λόγια από σκηνοθέτες και δημιουργούς σχετικά με τις δουλείες που θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Άλφα – Ιδέα τον χειμώνα που μας περιμένει. Έτσι, με αυτή την μικρή «τελετή» έκλεισε το κεφάλαιο του καλωσορίσματος και άνοιξε το κεφάλαιο των πρεμιέρων που θα ακολουθήσουν. Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή θεατρική σεζόν και περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι συντελεστές στη συνέχεια!

Άννα Φωτοπούλου
Θεατρολόγος
 
ypiretis
Joomla Social by OrdaSoft!