= Συνέντευξη τύπου - Αλέξης Ζορμπάς
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη τύπου - Αλέξης Ζορμπάς

 
   Και μέσα σε όλο το χαμό σήμερις, με πορείες στο κέντρο και καθυστερήσεις, τελικά όλοι μας φτάσαμε, έστω και αργοπορημένοι, στο θέατρο Βέμπο, όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου για την επερχόμενη και πολλά υποσχόμενη παράσταση “Ζορμπάς”. Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα έρχεται μετά από μια ήδη πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Και για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν.

zormpas355   Μπορεί κάποιοι ελληνικά να μη γνωρίζουν, να μη ξέρουν καν που πέφτει στο χάρτη η Ελλάδα, να μην ξέρουν ακόμα και τον Καζαντζάκη (το τελευταίο πάει σπόντα για Έλληνες κυρίως), όμως σίγουρα οι περισσότεροι ανά τον κόσμο ξέρουν την λέξη-όνομα-σύμβολο Ζορμπάς. Ο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα εξήντα χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων και θα παρουσιάζεται όλο το χειμώνα στο θέατρο Βέμπο.

   Στη σκηνή θα ζωντανέψει με μια νέα δημιουργική ματιά ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με το Ζορμπά.

   Για την παράσταση μίλησαν οι συντελεστές της, ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, οι οποίοι έκαναν τη διασκευή του κειμένου, η Ντένη Βαχλιώτη που έχει κάνει τα κουστούμια και ο Μανόλης Παντελιδάκης που έχει φροντίσει τα σκηνικά, καθώς και οι ηθοποιοί της παράστασης, μεταξύ των οποίων οι Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, Τάκης Παπαματθαίου και Νίκος Βερλέκης, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους σε αυτή.

zormpas856   Ο μοναδικός Γρηγόρης Βαλτινός δήλωσε πως δεν έχει δει την ομότιτλη ταινία εδώ και πολλά χρόνια και ούτε θα τη δει μέχρι να τελειώσει η παράσταση. Δεν είναι ένας Άντονι Κουίν αλλά ένας δικός μας, ολότελα δικός μας Ζορμπάς. Μίλησε για τη χημεία που έχει με το Μέμο Μπεγνή επάνω στη σκηνή, για την υπέροχη σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή καθώς και για τη διασκευή σε θεατρική παράσταση από το δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου που είναι μοναδική και αληθινή. “Γιατί να βάλουμε κάποιον να μιλάει κρητικά από τη στιγμή που δεν είναι Κρητικός! Είναι αστείο“ δήλωσε με τη σειρά του ο Μιχάλης Ρέππας. Ε και δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε. Η παράσταση δεν έχει μείνει στην επιφάνεια της ιστορίας, αλλά δίνει έναν άλλο αέρα με νόημα από αυτό που πολύ καλά ήξερε και μετέφερε ο συγγραφέας του. Ο “Ζορμπάς” είναι ένας χαρακτήρας που πήρε ζωή και μπόρεσε να ξεπεράσει το δημιουργό του. Ο “Ζορμπάς“ είμαστε όλοι μας και αυτό, όσο ειρωνικό ή παράταιρο ακούγεται, τον κάνει ΜΟΝΑΔΙΚΟ! Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου, θέατρο Βέμπο... ΏΠΑ!

Λένα Βασιλείου

zormpas867
 
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, ο Τάκης Παπαματθαίου και ο Νίκος Βερλέκης και οι Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη

Διάρκεια: 120 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 18€, 20€, 25€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 12 Οκτωβρίου 2017
Πληροφορίες: για κρατήσεις: 2105221767, 2105229519 (ώρες ταμείου: 10.00-13.30 & 17.00-21.30), προπώληση στο viva.gr

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19:00 (λαϊκή απογευματινή), Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 17:30
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Βοηθός Σκηνοθετη: Παύλος Σαχπεκίδης
 
Joomla Social by OrdaSoft!