Συνεντεύξεις

Μίμης Πλέσσας - Κώστας Χατζής - Συνέντευξη τύπου

 
   Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Μίμης Πλέσσας και ο Κώστας Χατζής. Οι δυο καλλιτέχνες μίλησαν για το "Η Μεγάλη Συνάντηση", που θα ξεκινήσει στο Μικρό Παλλάς στις 31 Οκτωβρίου, για λίγες μόνο παραστάσεις.
 
pleha01
   Και οι δυο τους παραδέχτηκαν πως αυτή την καλλιτεχνική συνάντηση ήθελαν να την κάνουν χρόνια πριν και επιτέλους η ώρα έφτασε!

   Ο Κώστας Χατζής αναφέρθηκε στο Μίμη Πλέσσα, χαρακτηρίζοντάς τον όχι μόνο δάσκαλό του αλλά και ως τον άνθρωπο που του άλλαξε τη ζωή. Χαρακτηριστικά είπε «Από μικρός ένιωθα πως είμαι στο περιθώριο επειδή είμαι τσιγγάνος. Όταν ήρθα από τη Λιβαδειά και έκανα τον καλλιτέχνη, παρουσιαζόμουν  σαν  Σπανιόλος ή Βραζιλιάνος και εκείνος  που με παρουσίασε και με δέχτηκε στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν ο Μίμης Πλέσσας. Έγραψε για μένα τραγούδια, με φιλοξένησε σπίτι του, με γνώρισε σε μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες. Με έπαιρνε κοντά του σε πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Αυτό ήταν σπουδαίο. Δεν μου έδωσε απλά ένα ποτήρι νερό. Ο Μίμης Πλέσσας είναι δάσκαλός μου και πολύ μεγαλύτερος από μένα στο χώρο της μουσικής».
 
pleha02
 
   Από τη μεριά του ο Μίμης Πλέσσας χαρακτήρισε καταξιωμένο τον Κώστα Χατζή, τονίζοντας «Μου δείχνει πάντα σεβασμό γιατί με θεωρεί μεγάλο καλλιτέχνη... η αλήθεια είναι πως είμαι μεγαλύτερος από εκείνον όχι όμως ως επαγγελματίας αλλά ηλικιακά».
 
Λένα Βασιλείου

Μαζί με τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες θα είναι οι παρακάτω:

Ερμηνευτές: Αντωνία Χατζίδου- Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης- Μαυρίκιος Μαυρικίου
Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φλάουτο-σαξόφωνο-κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Μπουζούκι-κιθάρα: Χρήστος Βότσης
Τύμπανα-κρουστά: Χρήστος Αλεκόπουλος
Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη

Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 21:30
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2
 
pleha04
Joomla Social by OrdaSoft!