Συνεντεύξεις

Νικολέτα Παπαδοπούλου - Η συνέντευξη

 
   Η Νικολέτα Παπαδοπούλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αριζόνα». Σε ένα έργο που φωτογραφίζει, όσο και καθρεφτίζει, ένα μέλλον τόσο σκοτεινό, όσο ίσως και η ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, που βλέπει στον συνάνθρωπό του μόνο αντιπάλους και εχθρούς και λόγο για σύρραξη. Η νέα ηθοποιός μας μιλά για το έργο του Juan Carlos Rubio, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, για το πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρο είναι, για το τώρα και το μέλλον. Θερμές ευχαριστίες στην αεικίνητη Μαρκέλλα Καζαμία, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
arizona2216

Πώς σας προσέγγισαν για τον ρόλο σας στην παράσταση «Αριζόνα»; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το ναι και να πρωταγωνιστήσετε;
Η πρώτη συζήτηση έγινε εκείνον τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν έρθει ο Covid στις ζωές μας. Το ζήτημα των μεταναστών και η αντιμετώπισή τους από την κοινωνία με απασχολούσε ανέκαθεν. Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς. Ο Παντελής Δεντάκης και ο Σταύρος Καραγιάννης είναι δυο καλλιτέχνες που αγαπώ και εμπιστεύομαι απόλυτα. Είναι μεγάλη η χαρά μου που συνεργαζόμαστε.

Το έργο έχει να κάνει με το μίσος του ανθρώπου για τον συνάνθρωπό του. Είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός των ημερών μας και ίσως εδώ και πολλές ημέρες; Το κακό που επιθυμεί ο άνθρωπος για τον πλησίον του;
Οι ήρωες του έργου μας είναι οι «κακοί» ή καλύτερα οι αφελείς που δέχονται την χειραγώγηση. Δυστυχώς, το έργο παραείναι επίκαιρο τις εβδομάδες αυτές, που παρακολουθούμε τις εξελίξεις του πολέμου. Είναι γενικότερα τρομερό πόσο μίσος χωράει μέσα στις κοινωνίες σχεδόν για τα πάντα, τις σχέσεις, τις θρησκείες, τις ομάδες, τα φύλα… αυτό το μίσος είναι και το κεντρικό θέμα στο έργο μας, ένα μίσος που θα οδηγήσει τους ήρωές μας στην αλήθεια.
 
arizona2214

Μήπως το ίδιο το έργο αποτελεί στην ουσία μία δυστοπική διάσταση του μέλλοντος, που είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε;
Ελπίζω όχι αλλά φοβάμαι πως ναι. Πανδημία, πόλεμος, οικονομική κρίση ξανά… έχουμε τόσα να διαχειριστούμε, που φοβάμαι ότι έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι. Έχουμε απομονωθεί και δεν βλέπουμε πια τον διπλανό μας.

Υπήρξε κάτι που σας προβλημάτισε στις πρόβες ή κάτι που να εστιάσατε ιδιαίτερα;
Το κείμενο έχει πολλές στιγμές μέσα στις οποίες λέγονται αλήθειες που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Όλο το διάστημα των προβών εστιάσαμε στα της επικαιρότητας και δυστυχώς πολλές από τις αλήθειες τις βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας. Εύχομαι να πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες ο ένας στον άλλο και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας.

Ο βαθμός δυσκολίας, όταν το κείμενο μοιράζονται δύο ηθοποιοί, είναι ίδιος με εκείνον σε παραστάσεις με πολυμελείς θιάσους;
Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σε αυτό. Κάθε έργο έχει τη δική του δυσκολία. Προσωπικά είχα μεγάλη αγωνία για το πώς θα καταφέρω να ανταπεξέλθω, αλλά με την καθοδήγηση του Παντελή και με τον Σταύρο αισθάνθηκα σαν νέα ηθοποιός ασφάλεια.
 
arizona2217

Μέχρι πότε θα είστε στο θέατρο Σταθμός; Τι προτίθεστε να κάνετε μετά;
Θα είμαστε μέχρι τέλος Μάϊου κάθε Δευτέρα και Τρίτη και μετά είμαστε σε συζητήσεις.

Υπάρχει κάτι άλλο που κάνετε παράλληλα;
Μόλις ολοκληρώσαμε δυο ταινίες για μαθητικό διαγωνισμό κινηματογράφου, με τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Θεωρείτε ότι ο Έλληνας πάει στο θέατρο; Το επιλέγει σαν τρόπο ψυχαγωγίας;
Είναι ενδεχομένως μια επιλογή ψυχαγωγίας-διασκέδασης για κάποιους, αλλά δεν είναι νομίζω και η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, στην περίοδο αυτή που άνοιξαν τα θέατρα μετά τις καραντίνες, ο κόσμος το επιλέγει και είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός.

Τι είναι αυτό που σας ωθεί να συνεχίζετε να υπηρετείτε με θέρμη την τέχνη σας;
Αγαπώ όλους τους τρόπους έκφρασης. Το θέατρο, τη μουσική, τον χορό. Το θέατρο καθρεφτίζει την ίδια την ζωή. Νιώθω τυχερή που μπορώ να παίζω και να εκφράζομαι μέσα από ιστορίες και που μπορώ να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και να επικοινωνώ.

Κώστας Κούλης
 
arizona2215

Συγγραφέας: Juan Carlos
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λουβάρη Φασόη
Σκηνικό: Νίκος Δεντάκης
Κοστούμια: Χρήστος Παρασκευόπουλος, Τόνια Πλατσά
Μουσική: Γιώργος Μυζήθρας
Φώτα: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Παραγωγή: Dinos Film

Προβολή – επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Παίζουν
Σταύρος Καραγιάννης, Νικολέτα Παπαδοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
26 &27/4 στις 21.00
2 & 3, 9 & 10, 16 & 17, 23 & 24/5 στις 21.00

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ
Σταθμός Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Πρεμιέρα: Τρίτη 26 Απριλίου – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Προπώληση: Viva.gr & στο τηλέφωνο του θεάτρου / Κινητό: 6979892541

Link προπώλησης ΕΔΩ!

Τιμές εισιτηρίων : 15 ευρώ , 12 ευρώ (Φοιτητικό), 8 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Στον ασύρματο ακούγονται οι φωνές των Αλμπέρτο Φάις, Μιχάλη Οικονόμου, Κωνσταντίνου Γαβαλά, Κυριάκου Σαλή, Κατερίνας Λούβαρη Φασόη και των μαθητών και μαθητριών των Δραματικών Σχολών της Αγίας Βαρβάρας και του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη όλων εκείνων των παιδιών, που προσπάθησαν να περάσουν ένα σύνορο, μία θάλασσα, ένα τοίχος και δεν τα κατάφεραν ποτέ.
 
Joomla Social by OrdaSoft!