= 'Να Ζει Κανείς Ή Να Μη Ζει' (Συνέντευξη Τύπου)
Συνεντεύξεις

loogoo

'Να Ζει Κανείς Ή Να Μη Ζει' (Συνέντευξη Τύπου)

 
nzknmz2   Με ιδιαίτερη χαρά και απορία ίσως μας υποδέχθηκε η Κάτια Δανδουλάκη στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο φουαγιέ του Θεάτρου Εγνατία μιλώντας για την απολαυστική, όπως την χαρακτήρισε παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει».
 
   Χαρά που επιστρέφει στην γενέτειρα της αλλά και απορία για την αγάπη, την στήριξη και την «φιλανθρωπία» του Τύπου της Θεσσαλονίκης απέναντι στο θέατρο. Αυτά στην Αθήνα θεωρούνται πλέον τετριμμένα ή οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν κουραστεί και αναλωθεί από τα κρίσιμα προβλήματά τους ή τους εμποδίζει κάποια απεργία.
 
   Με τους μισούς συντελεστές της παράστασης, λοιπόν, να είναι παρόντες (Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Κωστής, Μάνος Παπαγιάννης, Διονύσης Κομνηνός κ.ά.) δόθηκε μία ζωηρή συνέντευξη Τύπου για ένα έργο, που όπως δήλωσε η κ. Δανδουλάκη, κυνηγούσε πολλά χρόνια τα δικαιώματά του και μόλις ελευθερώθηκε έτυχε η συγκυρία της «γερμανικής κατοχής».
 
   Η ιστορία γνωστή από την μεταφορά του στον κινηματογράφο με τον Μελ Μπρούκς (1983). Ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, στην Πολωνία της Γερμανικής Κατοχής, με ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων που θα μπλεχτεί σε μια φάρσα χωρίς όρια που με μοναδική μαεστρία διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας.
Ένα ευλογημένο έργο, όπως το χαρακτήρισε η κυρία Δανδουλάκη, μία φάρσα, όχι ρομαντική αλλά καυστική, όπου το γέλιο βγαίνει αβίαστα στον θεατή μέσα από τις ίδιες τις καταστάσεις αφού οι χαρακτήρες δεν είναι χάρτινοι αλλά ζωντανοί και επίκαιροι.
 
nzknmz   Πρόκειται για μία παράσταση που καμαρώνει για το άφθονο γέλιο που προσφέρει στους θεατές αλλά και για την σύνθεση της (σημ. δεκαμελής θίασος, πέντε τεχνικοί, τριάντα έξι κοστούμια κινούμενοι σε διαφορετικά σκηνικά) σε μία εποχή κρίσης που ο κόσμος είναι φοβισμένος και δεν έχει πια διάθεση να απολαύσει μια θεατρική παράσταση.
 
   Συμμετοχικές δουλειές, λοιπόν, προτείνει η κυρία Δανδουλάκη, η μόνη λύση αντιμετώπισης της κρίσης, αφού κανένας θεατρικός επιχειρηματίας σε όλο τον κόσμο δεν είναι πλούσιος υπενθυμίζοντάς μας πως το προϊόν της τέχνης δεν μπορεί να έχει καθολική αποδοχή ακόμη και αν οι τιμές των εισιτηρίων αγγίξουν αυτές του κινηματογράφου, που αν και γέμισαν τα θέατρα και πάλι δεν θα γινόταν απόσβεση του κόστους της παραγωγής.
 
   Με αισιοδοξία και με ένα φως στο παράθυρο έκλεισε τον λόγο της, υπογραμμίζοντας πως ούτε ένας θεατής δεν φεύγει δυσαρεστημένος από την εν λόγω παράσταση. Το ευχόμαστε γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη.
 
Σπύρος Μέλλιος
 
Ταυτότητα της παράστασης
Απόδοση-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Εβελύν Σιούπη
Στίχοι - Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Τάσος Κωστής, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Σπύρος Μεργιανός, Στέργιος Αντούλας, Διονύσης Κομνηνός.
 
Πληροφορίες
Θέατρο Εγνατία, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 - Πλ. Αγ. Σοφίας, Τηλ.: 2310-225172, Πληροφορίες: 2310-428027, 422029
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:00 & 21:15, Κυριακή 19:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20€, Φοιτητικό – μαθητικό - ανέργων 16€
Joomla Social by OrdaSoft!