= Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Μούτση
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Μούτση

 
Γοητευτικός και ταλαντούχος, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μούτσης μίλησε αποκλειστικά στο Noizy.gr για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.
 
2
 
Συμμετέχετε αυτή την περίοδο στην παράσταση «Καβάφης επέστρεφε», η οποία μιλάει για τη ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μιλήστε μας για την παράσταση και για τον ρόλο που υποδύεστε.
Στο «Καβάφης επέστρεφε» έχω πολλούς ρόλους, υποδύομαι τον Κωνσταντίνο Καβάφη στη νεαρή του ηλικία, σε αντιδιαστολή με το Νίκο Βερλέκη που υποδύεται τον Καβάφη μέχρι το τέλος της ζωής του. Μέχρι να γίνει η παράσταση δεν γνώριζα πολλά πράγματα για τον Καβάφη και αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι η ζωή κάθε καλλιτέχνη επηρεάζεται μέσα από τα έργα του. Το έργο επικεντρώνεται στην ερωτική του ζωή. Ο Καβάφης δεν μπόρεσε να ζήσει έναν αληθινό έρωτα, αλλά πρόσκαιρες καταστάσεις με διάφορους εραστές.
 
1Από τα ποιήματα του Καβάφη ποιο είναι αυτό που σας εκφράζει; Διαβάζετε ποίηση;
Γενικά δεν διαβάζω πολύ ποίηση. Από τον Καβάφη έχω διαβάσει τα πιο δημοφιλή του ποιήματα, νομίζω όμως πως «Τα Κεριά» είναι το αγαπημένο μου.
 
Στην παράσταση θίγεται και η ιδιαιτερότητα που είχε ο Κώστας Καβάφης μέσα από καταγραφές και μαρτυρίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ερωτική του ζωή. Πιστεύετε πως η ερωτική του ζωή επηρέασε την έμπνευση και τη γραφή του;
Ήταν πολύ δύσκολο για τον Καβάφη εκείνη την εποχή να ζήσει αυτό που ήθελε. Δεν έζησε παρά μόνο τον ανεκπλήρωτο έρωτα, πιστεύω ότι αυτό φαίνεται στα ποιήματά του.
 
Επίσης συμμετέχετε και στην παράσταση  “Leonardo’s Ring” του Rick Elice σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Μιλήστε μας για την παράσταση και για το ρόλο που υποδύεστε, αλλά και για τη συνεργασία σας με το σκηνοθέτη.
Είναι ένα έργο του Rick Elice και είναι πολύ ενδιαφέρον. Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από ένα δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Leonardo da Vinci και πέρασε από χέρι σε χέρι ανά τους αιώνες σε ερωτικούς συντρόφους… αυτό το δαχτυλίδι τους χώριζε αντί να τους ενώνει. Το έργο περιγράφει γκέι έρωτες, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος θεατής πρέπει να είναι γκέι για να το δει. Ασχολείται με την αγάπη, την προδοσία, με χωρισμούς που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που με επέλεξε ο Γιώργος Λιβανός και για τις δύο παραστάσεις. Μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά. Ο κάθε ηθοποιός έχει αναλάβει πολλούς ρόλους, εγώ κάνω το Μιχαήλ Άγγελο και δύο ρόλους πιο δραματικούς.
 
d
Το έργο αφορά στην ιστορία ενός δαχτυλιδιού που ταξιδεύει για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους από χώρα σε χώρα διαμέσου αιώνων. Τι συμβολίζει το δαχτυλίδι στην παράσταση;
Το δαχτυλίδι που περνάει από ερωτικούς συντρόφους, αντί να τους ενώνει τους χωρίζει. Συμβολίζει κατά κάποιον τρόπο έναν κύκλο, δηλαδή όταν τελειώνει κάτι στη ζωή αρχίζει κάτι άλλο.

Και στις δύο παραστάσεις υπάρχει το γυμνό. Ειδικά το «Leonardo’s Ring» είναι ένα προκλητικό έργο με πολύ γυμνό. Τι γνώμη έχετε για το γυμνό στο θέατρο; Τι συμβολίζει το γυμνό; Σας ήταν εύκολο ή δύσκολο να προσεγγίσετε το «κομμάτι» του γυμνού και στις δυο παραστάσεις;
Το γυμνό υπήρχε ανέκαθεν στην Τέχνη. Το θέατρο αντικατοπτρίζει τη ζωή, το γυμνό πιστεύω ότι δεν είναι προκλητικό. Στο “Leonardo’s Ring” το γυμνό συμβολίζει τη γύμνια της ψυχής στον κάθε χαρακτήρα. Στις αρχές είχαμε ενδοιασμούς για το γυμνό, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι ο ρόλος ήταν έτσι και έπρεπε να γίνει. Στις πρόβες δεν δυσκολευτήκαμε , στην πρεμιέρα είχαμε λίγο άγχος αλλά το ξεπεράσαμε.
 
Έχετε ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. Δηλώνετε ηθοποιός ή σκηνοθέτης;
Ηθοποιός δηλώνω, σκηνοθέτης δεν θα δήλωνα στη φάση που είμαι αυτή τη στιγμή. Έχω κάνει μια απόπειρα να σκηνοθετήσω μια παράσταση για το Φεστιβάλ της δραματικής σχολής που ήμουν, τη σχολή του Γιώργου Αρμένη. Φέτος σκηνοθέτησα μαζί με μια φίλη μου μια παράσταση. Νομίζω πως για να σκηνοθετήσει κάποιος είναι απαραίτητες οι γνώσεις. Αυτή την περίοδο δηλώνω ηθοποιός και απλά δοκιμάζομαι στη σκηνοθεσία. Μακάρι στο μέλλον να ονομαστώ και σκηνοθέτης.
 
3
 
Ποια είναι η σχέση σας με την τηλεόραση; Σας έχει γίνει πρόταση να συμμετάσχετε σε κάποιο σήριαλ;
Η τηλεόραση μου αρέσει πολύ, σίγουρα θα ήθελα να συμμετάσχω σε σήριαλ. Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, είχα πάει σε δυο δοκιμαστικά αλλά δεν επιλέχθηκα. Ελπίζω στο μέλλον να κάνω τηλεόραση θα το ήθελα πολύ. Μια σειρά που μου αρέσει πολύ είναι το «Μην αρχίζεις την μουρμούρα».
 
Ποια είναι η σχέση σας με τη μουσική; Τι είδους μουσική ακούτε;
Ακούω όλα τα είδη. Όταν είμαι σπίτι ακούω έντεχνη μουσική. Αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Νατάσα Μποφίλιου. Από ξένη μουσική ακούω πιο πολύ μπαλάντες.
 
bΕίχατε άλλο προσανατολισμό πριν γίνετε ηθοποιός; Πώς προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σας;
Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με τη χημεία. Σπούδασα χημικός και τώρα διδάσκω σε φροντιστήριο και μου αρέσει αυτή η δουλειά όσο μου αρέσει και η υποκριτική. Επίσης από μικρός ήθελα να ασχοληθώ και με την υποκριτική. Όταν τελείωσα το χημικό ήμουν σε μια ερασιτεχνική ομάδα και αργότερα μπήκα σε δραματική σχολή.
 
Ποιους θεωρείτε δασκάλους στο χώρο του θεάτρου;
Θεωρώ ότι κάθε ηθοποιός είναι μια ξεχωριστή οντότητα. Παρόλα αυτά θαυμάζω πολύ την Ελένη Ράντου γιατί καταφέρνει να συνδυάζει σε κάθε παράσταση και δράμα και κωμωδία.
 
Τα προσεχή καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Εκτός από τις παραστάσεις στο «Στούντιο Κυψέλης», τέλη Νοεμβρίου αρχίζει μια παράσταση που λέγεται «Κρέας», που σκηνοθετεί ο Ιωσήφ Βαρδάκης. Είναι μια μαύρη κωμωδία που θα παίζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα». Αρχές Δεκέμβρη ανεβαίνει ένα bar theater με την ομάδα «Μανταμίτσες». Συνεργάζομαι με εφτά υπέροχες κοπέλες, εγώ σκηνοθετώ. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που θα λέγεται «Οι εφτά κλαίουσες».
 
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας; Είστε ερωτευμένος αυτή την περίοδο;
Επηρεάζει πολύ την ζωή μου. Όταν τα προσωπικά μου πάνε άσχημα όλο το 24ωρο είμαι χάλια και ναι, είμαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο.    
 
Βασίλης Χάγιος
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις