Συνεντεύξεις

Η Ρομαντική Μου Ιστορία (Συνέντευξη Τύπου)

vvvcromantiki  mou istoria athensbars 0

Συνέντευξη τύπου
“Η Ρομαντική Μου Ιστορία”

  

   Από τη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα από το Θέατρο Αυλαία, εκεί όπου πριν από 15 χρόνια, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πρωτοεμφανίστηκε το Θέατρο του Νέου Κόσμου με τον “Κοινό Λόγο” της Έλλης Παπαδημητρίου, θα ξεκινήσουν στις 22 Νοεμβρίου οι παραστάσεις της κωμωδίας “Η Ρομαντική μου ιστορία” του Daniel C. Jackson. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως τις 9 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια η παράσταση θα κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στις 12 Δεκεμβρίου 2012, όπου θα συνεχίσει παραστάσεις μέχρι τις 28 Φλεβάρη 2013.

   Μία νέα συνεργασία, λοιπόν, εγκαινιάζεται με την παράσταση αυτή, μεταξύ του θεάτρου Αυλαία και του θεάτρου του Νέου Κόσμου. Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου έγινε η παρουσίαση του έργου από τους τρεις ηθοποιούς, Μάκη Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου και Σύρμω Κεκέ, της παράστασης και ο σκηνοθέτης του έργου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλου.

   «Πού συναντάει κανείς ανθρώπους; Πού γνωρίζονται οι άνθρωποι; Σε παμπ; Στο γυμναστήριο; Στο σουπερμάρκετ; Θα σας πω εγώ πού. Αν δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πριν να πάρεις το πτυχίο σου, θα παντρευτείς κάποιo βούρλο απ’ τη δουλειά σου. Δεν κάνω πλάκα. Είναι απλό. Ξέρετε πώς αναπαράγονται τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας; Τα βάζουν στο ίδιο κλουβί», όπως λέει και ο πρωταγωνιστής της παράστασης.

   Το έργο “Η ρομαντική μου ιστορία” παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2010. Πραγματεύεται τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν οι νέοι, περίπου 35 χρονών. Είναι γραμμένο για λίγους ηθοποιούς, οι οποίοι παίζουν πολλούς ρόλους. Συγκεκριμένα, και οι 21 ρόλοι του έργου ερμηνεύονται από τους τρεις ηθοποιούς, όπως μας ενημέρωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, αλλά βάση του πρωτότυπου κειμένου και όχι λόγω οικονομικής κρίσης.

   Η Κατερίνα Λυπηρίδου μας μίλησε για την πλοκή του έργου. “Είναι η παράλληλη αφήγηση της ζωής ενός ζευγαριού, πρώτα από την πλευρά του άντρα, μετά από της γυναίκας και τέλος, παράλληλα και από τους δύο, μαζί με μία κοινή φίλη του ζευγαριού”. “Είναι πολύ ενδιαφέρον σαν έργο και σαν κείμενο”, όπως δήλωσε η έτερη πρωταγωνίστρια της παράστασης, Σύρμω Κεκέ. Έχει πολλούς ρόλους, ελαφρύ καθημερινό λόγο, με μία πρώτη ανάγνωση αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο είναι αρκετά σκληρό. Ο καθένας μπορεί να δει ένα κομμάτι του δικού του χαρακτήρα μέσα στο έργο, λόγω των θεμάτων που πραγματεύεται. Αλλά και λόγω γραφής, όπως πρόσθεσε ο Μάκης Παπαδημητρίου, που έχει το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του μοιράσματος σκέψεων των πρωταγωνιστών με το κοινό τους. Ένα χαρακτηριστικό όχι τόσο θεατρικό, χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό και να θυμίζει λογοτεχνικό έργο, μιας και αυτό είναι χαρακτηριστικό της λογοτεχνίας. Αναμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την παράσταση, στο σκηνικό με τα 69 μαξιλάρια
 

Δημήτρης Σταυρόπουλος
 
 
Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ
 
Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00. Κυριακή 20:00.
 
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό 15€. Φοιτητικό/ανέργων 12€.
Κάθε Πέμπτη, γενική είσοδος 10€.
 
Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 237700
Joomla Social by OrdaSoft!