Συνεντεύξεις

Hair - The musical - Η συνέντευξη: Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Φριτζελάς, Αντώνης Βλάχος

 
   Είχε τρελή κίνηση εκείνο το απόγευμα. Μάλλον ήμαστε πολύ τυχεροί που φτάσαμε στο Ριάλτο την ώρα που είχαμε προγραμματίσει για τη συνέντευξη. Θα «ανακρίναμε» τρεις από τους ήρωες του “Hair – The Musical”, που είχαμε δει λίγο καιρό πριν και που μας είχε κάνει τόσο θετική εντύπωση, με τις ερμηνείες, τα σκηνικά και το γενικότερο κλήμα ροής. Μια παράσταση που προτείνεται ανεπιφύλακτα και τρεις ηθοποιοί που μας μίλησαν από την ψυχή τους. Η Κατερίνα Σούσουλα, η ανυπέρβλητη φωνάρα, ο Δημήτρης Φριτζελάς, ο οποίος μας ξετρέλανε με την ερμηνεία και την ευρηματικότητά του και ο Αντώνης Βλάχος, ένας πραγματικά ολοκληρωμένος μουσικός και μπαλαντέρ για κάθε παράσταση. Ωραία κουβέντα, διακόπηκε πολλές φορές από τα γέλια και τις θανατηφόρες ατάκες. Θα θέλαμε πολύ να κρατήσει άλλο τόσο. Πολλές και θερμές ευχαριστίες στη Δήμητρα Γιώτη, την Άννα Γιώτη και την People Entertainment Group, που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
hair2214

Πώς σας προσέγγισαν για τους ρόλους:
Κατερίνα Σούσουλα: Είναι μια ιστορία παλιά… Εγώ και ο Αντώνης ήμασταν στο Hair από την προηγούμενη φορά που είχε ανέβει, το 2017 στο θέατρο Χώρα. Εγώ κάνω αρκετές δουλειές με τον σκηνοθέτη μας Δημήτρη Μαλισσόβα. Η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο ήταν με τον Δημήτρη το 2011. Μετά ξαναβρεθήκαμε στη παράσταση «Εβίτα». Πήραμε τους ίδιους ρόλους που είχαμε και το 2017, ο Αντώνης πήρε και κάποια έξτρα σημεία.
Δημήτρης Φριτζελάς: Εγώ είμαι το new entree στην παράσταση. Ήθελα λίγο χρόνο να εγκλιματιστώ. Όσο περνά ο καιρός νοιώθω και μεγαλύτερη σύνδεση. Βγάζω σε αυτή την παράσταση το πάθος και την τρέλα μου, αλλά δεν είμαι ο μόνος. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό αντανακλά στην παράσταση.

Κάθε παράσταση δεν είναι ίδια. Βάζετε κάθε φορά και ένα ακόμα λιθαράκι.
Κατερίνα Σούσουλα: Γενικά πιστεύω ότι όσο ελευθερία και να σου δίνει μια παράσταση, θέλει μέτρο και σαφήνεια από τον καθένα, ώστε να μην ξεχειλώνει. Δεν το πετυχαίνουμε πάντα. Υπάρχει συχνά η πιθανότητα να ξεφύγει η κατάσταση και θέλει την οξυδέρκεια του κάθε ηθοποιού για να την κρατήσει στο επίπεδο που της αρμόζει. Πρέπει να έχεις συνείδηση της παράστασης και όχι το συναίσθημα της στιγμής. Το θέατρο είναι μια ζωντανή συνθήκη. Γεννιέται και πεθαίνει κάθε μέρα.

Η «βόλτα» που κάνει ο Δημήτρης στη σκηνή είναι μέρος της παράστασης ή κάποια μετέπειτα παρέμβαση;
Δημήτρης: Ξεκίνησε ως πλάκα στις πρόβες, μας άρεσε και το περάσαμε μέσα. (γέλια) Ξέρεις πόσες φορές μου έχουν κλείσει την πόρτα ή μου βάζουν εμπόδια;
 
hair2215

Η αρχική ιδέα ήταν να υπάρχει ορχήστρα ζωντανά;
Αντώνης Βλάχος: Ναι, από την αρχή είχαμε ζωντανή ορχήστρα και θέλαμε να ζήσουμε το rock. Τα προσεγγίσαμε με απλότητα και πιο νέους ήχους.
Κατερίνα: Είναι rock musical, δεν γινόταν να μην υπάρχει ζωντανή μουσική.

Πόσο καιρό σας πήραν οι πρόβες;
Κατερίνα: Να βάλουμε και τις περσινές; (γέλια)
Δημήτρης: Ξεκινήσαμε 15 Σεπτέμβρη και ανέβηκε η παράσταση 21 Οκτώβρη. Ένα μήνα περίπου.
Αντώνης: Σε ένα τέτοιο έργο δεν μπορείς να μην είσαι ετοιμοπόλεμος. Πόσο μάλλον σε ένα στατικό έργο, που δεν έχεις την ευχέρεια να βγεις ένα-δυο λεπτά να πάρεις μια ανάσα. Είσαι σε όλη την παράσταση πάνω στη σκηνή.
Κατερίνα: Ένα addition στη φετινή παράσταση είναι το διάλειμμα. Που παίρνουμε μια ανάσα. Το 2017 ήμασταν χωρίς καμία διακοπή… σχεδόν όλη την ώρα πάνω στη σκηνή. Ούτε νερό δεν μπορούσες να πιεις.

Οι εντυπώσεις του κόσμου για το γυμνό;
Κατερίνα: Δεν νομίζω ότι απασχολεί ή σοκάρει πια. Εμένα σαν άνθρωπο δεν με κομπλάρει τίποτα σε αυτή τη συνθήκη. Δεν το βρίσκω ούτε χυδαίο, ούτε παράξενο. Έρχεται τόσο φυσικά μέσα στη ροή της παράστασης. Πλην του Αντώνη βέβαια που βγαίνει… «Καλησπέρα και καλή βραδιά»! (γέλια)
Αντώνης: Στην αρχή ήμουν λίγο μαγκωμένος, αλλά το συζήτησα και όλα καλά.
Δημήτρης: Είναι η εποχή που περιγράφουμε, δεν είναι ξεκάρφωτο. Δεν το σκέφτηκα ποτέ περίεργα.
 
hair2216

Μέχρι πότε θα είστε στο θέατρο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης;
Κατερίνα: Μέχρι τέλος Γενάρη. Δεν νομίζω να πάμε πιο μετά.

Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει στο θέατρο και τι είναι αυτό που σας απωθεί;
Κατερίνα: Θα πω τα πιο βασικά. Με ενθουσιάζει η ευκαιρία να ζω τις ζωές κάποιων άλλων. Χωρίς το θέατρο θα ήταν η ζωή μου πολύ πληκτική νομίζω. Μεγαλώνεις μέσα σε αυτό και είναι σχεδόν εθιστικό να δοκιμάζεις τον εαυτό σου σε νέα πράγματα και ρόλους. Οι ομάδες, οι άνθρωποι, η συντροφικότητα, είναι και αυτά πράγματα που σε κάνουν να αγαπάς το θέατρο. Είναι πολλές οι ευτυχισμένες στιγμές στο θέατρο, αυτές που «κλωτσάνε» φαίνονται πιο έντονες, γιατί πραγματικά χαλάνε το τοπίο. Στον αντίποδα θα βάλω τις συνθήκες της δουλειάς. Το θέμα της αμοιβής, της οικονομικής ασφάλειας. Οι συνθήκες που γίνεται το θέατρο στην Ελλάδα είναι συχνά χείριστες. Ένας χώρος που έχει τεράστια ανεργία και εκμετάλλευση. Νοιώθουμε ευγνώμονες όταν δουλεύουμε με σωστούς ανθρώπους. Κάνουμε πολύ επαγγελματικά τη δουλειά μας και πρέπει να αντιμετωπιστούμε ως επαγγελματίες. Έχουν γίνει βήματα και δεν μιλάω μόνο για το κίνημα #metoo, που ξεκάθαρα δίνει μια εικόνα συνθηκών εργασίας. Να τελειώσει τώρα! Θέλει αγώνα και πρέπει να απαιτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.
Αντώνης: Είναι αποκαρδιωτικό όλο αυτό όταν συμβαίνει. Δεν γίνεται να μην πληρώνονται οι πρόβες ή και τα μεροκάματά μας. Δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Είμαστε γαλουχημένοι με το μην. Μην ζητήσουμε κάτι και απολυθούμε. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Δημήτρης: Κάνουμε πράγματα πάνω στη σκηνή που δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε στην πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε επιλογές, καταλήγουμε να δουλεύουμε με τους ίδιους ανθρώπους, με την ελπίδα να αντιμετωπιστούμε όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι.

Κάνετε κάτι άλλο πέρα από τη παράσταση “Hair”;
Κατερίνα: Εγώ διδάσκω. Γενικά είναι από τις φορές που δεν έχω κάτι άλλο θεατρικό. Μπορεί και να το κρυφοευχαριστιέμαι, γιατί είχα κουραστεί να είμαι σε ογδόντα σημεία ταυτόχρονα. (γέλια)
Δημήτρης: Κάνω κάτι αυτό τον καιρό, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμα.
Αντώνης: Εγώ είμαι και στο “Moby Dick”, που θα ανέβει το επόμενο διάστημα. Ήμουν και με τοn Ρέμο, αλλά λόγω των συνθηκών σταματήσαμε. Οργανώνω και κάποια προσωπικά με τη μπάντα μου.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
 
hair2217

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Χορογραφίες: Στεφανία Σωτηροπούλου
Μουσική διδασκαλία - διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Κουρέτας
Απόδοση Ελληνικών στίχων: Ανδρέας Κουρέτας
Φωτισμοί : Στέλλα Κάλτσου
Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης
Σκηνογράφος: Τέλης Καρανάνος
Μακιγιάζ: Make Up Lab by Yannis Marketakis
Hair styling: Κώστας Μπράτης
Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Γιαννακόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Σαμαρτζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιουφή
Β' Βοηθός σκηνοθέτη : Παναγιωτάς Δρόσου

Πρωταγωνιστούν:
Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Βακάλη, Ευγενία Λιάκου, Πάνος Μαλικούρτης, Δημήτρης Φριτζελάς, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής

Πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Παραστάσεις:
Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

Ώρες παραστάσεων :
Πέμπτη. 20.00
Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 και 21.00
Κυριακή. 19.30

Θέατρο Ριάλτο - «Αλέκος Αλεξανδράκης»
Κυψέλης 54, Κυψέλη / Τηλ.: 2114107764

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κανονικό: 18 €
Μειωμένο (*): 14 €

ΣΑΒΒΑΤΟ (ΒΡΑΔΥΝΗ) - ΚΥΡΙΑΚΗ
VIP : 22 €, Κανονικό : 20 €
Μειωμένο (*): 16 €

ΣΑΒΒΑΤΟ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)
VIP : 20 €, Κανονικό : 18 €
Μειωμένο (*): 14 €

Τιμή για ΑμεΑ 12 € σε όλες τις παραστάσεις. Κρατήσεις στο ταμείο του Θεάτρου.
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά: Φοιτητές, Μαθητές, Άνεργους

Παραγωγή : People Entertainment Group | People Presents

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις : Pure Public Relations
Άννα Γιώτη
Μαρία Κουλούρη
Δήμητρα Γιώτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!