= Συνέντευξη με το Γιώργο Γεροντιδάκη
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με το Γιώργο Γεροντιδάκη

 
Συναντήσαμε τον ταλαντούχο ηθοποιό Γιώργο Γεροντιδάκη, ο οποίος μας μίλησε για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και τα προσεχή καλλιτεχνικά του σχέδια.
 
Σας βρίσκουμε στο θέατρο “Αργώ” στη παράσταση “Ιστορία δυο Πόλεων”. Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας και για την συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη.
Είναι ένα έργο του Ντίκενς, το οποίο έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έργο πραγματεύεται την αγάπη, τον έρωτα, την αμφισβήτηση, τις κοινωνικές αλλαγές, τη Γαλλική Επανάσταση και έχει περίεργη πλοκή, με πολλούς πρωταγωνιστές και ήρωες. Το κύριο μέρος του έργου είναι η αποφυλάκιση ενός ανθρώπου που βρισκόταν στη φυλακή είκοσι χρόνια χωρίς να ξέρουμε το λόγο φυλάκισής του. Το νήμα ξετυλίγεται και έτσι ενώνονται όλοι οι πρωταγωνιστές. Υποδύομαι το Σίδνεϊ Κάρτον, έναν κακότροπο και ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος θυσιάζεται για τις αξίες της ζωής… είναι ένας ήρωας που θαυμάζω. Το σκηνοθετεί ο Μάκης Κατσούλης, με ιδιαίτερα καλές δουλειές στο χώρο. Ο τρόπος δουλειάς έχει να κάνει και με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Η  αλήθεια είναι ότι είναι ένα έργο στο οποίο μπήκαν όλοι στη διαδικασία να το προσέξουν γιατί είναι βαρύ σαν έργο και το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και απλή λογική. Τη διασκευή την υπογράφει ο Μάκης Κατσούλης.
 
gerontidakis01
 
Επίσης σας βρίσκουμε και στο θέατρο “Μπροντγουαίη”, στην παιδική παράσταση “Φαίδωνας ο ξεχωριστός μου αδερφός”. Μιλήστε μας για το έργο, το ρόλο σας και τη συνεργασία σας με το σκηνοθέτη.
Είναι μια παιδική παράσταση της Έλενας Τασιοπούλου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη. Απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Το έργο πραγματεύεται τη διαφορετικότητα, δείχνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Υποδύομαι τον πατέρα των παιδιών, ενός παιδιού φυσιολογικού και ενός παιδιού με ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες. Το έργο αυτό το έχω αγαπήσει, διότι ξεφεύγει από τις κοινές παιδικές παραστάσεις που βλέπουμε συνήθως και είναι μια παράσταση που ευχαριστεί πολύ τα παιδιά.
 
Η παράσταση χορηγείται από το “Make A Wish”. Πώς βλέπετε αυτές τις προσπάθειες;
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν θερμός με τέτοια πράγματα, αλλά είναι μια συγκινητική προσπάθεια και ένα μέρος των εσόδων διατίθενται στο “Make a Wish” και αυτό για εμένα είναι διπλή χαρά, γιατί έτσι βοηθάς κάποιους συνανθρώπους σου. Επίσης έχουμε στο πλευρό μας την “UNESCO”.
 
Υποδύεστε τον πατέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες. Αν είχατε ένα τέτοιο παιδί πώς θα το αντιμετωπίζατε;
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει τύχει να έχω στο άμεσο περιβάλλον μου παιδί με ειδικές ανάγκες. Επισκεφθήκαμε ιδρύματα με ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες και η κατάσταση είναι δύσκολη. Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους, τους θεωρώ ήρωες. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως πρόβλημα, γιατί ζουν ανάμεσά μας και δεν είναι σωστό να τους αφήνουμε στο περιθώριο. Αν είχα ένα τέτοιο παιδί θα ήμουν δίπλα του και θα αντιμετώπιζα τα πάντα μαζί του.
 
Είναι η πρώτη φορά που κάνετε παιδικό θέατρο; Σας αρέσει το παιδικό θέατρο;
Ναι, είναι η πρώτη φορά. Μου αρέσει το παιδικό θέατρο και γενικά θέλω κάθε τι που κάνω να έχει νόημα και να κάνω παραστάσεις που να ευαισθητοποιούν τον κόσμο.
 
gerontidakis02
 
Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Η αλήθεια είναι ότι δεν με παρακίνησε τίποτα, γιατί από αυτό το επάγγελμα έχω μάθει ότι κάποια πράγματα τα επιλέγεις και κάποια σε επιλέγουν. Έτυχε να παίξω σε μια ταινία και έτσι ξεκίνησα ως ηθοποιός, τόσα χρόνια έχω δουλέψει πολύ και συνεχίζω να δουλεύω γιατί μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω.
 
Ποιες συνεργασίες ονειρεύεστε για το μέλλον; Ποιους θεωρείτε δασκάλους στο χώρο;
Δεν οραματίζομαι συνεργασίες για το μέλλον, βάζω μικρούς και εφικτούς στόχους. Θέλω να κάνω πράγματα στο μέλλον που θα με ευχαριστούν. Κυρίως θεωρώ δασκάλους στο χώρο τους καθηγητές μου. Θαυμάζω πολύ το σκηνοθέτη μου, το Μάκη Κατσούλη και έχουμε μια πολύ ωραία συνεργασία.
 
Ποια είναι τα χόμπι σας; Έχετε άλλη ασχολία εκτός από το θέατρο;
Μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός, με εκτονώνει. Έπαιζα παλιά σε μια ομάδα.
 
Ποιες συνεργασίες σας ξεχωρίζετε στο χώρο;
Οι μεγάλες αγάπες που έχεις συνήθως είναι οι πρώτες δουλειές, όπως το “Peppermint” και τηλεοπτικά έχω αγαπήσει όλες τις σειρές αλλά κυρίως το “Βέρα στο Δεξί”. Τέλος, θεατρικά, έχω αγαπήσει πολύ το “California Dreaming” του Βασίλη Κατσικονούρη και την “Ιστορία Δυο Πόλεων”.
 
Ποια είναι η σχέση σας με την τηλεόραση; Σας έχει γίνει πρόταση για να συμμετάσχετε σε κάποιο σήριαλ;
Προτάσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι η δουλειά να είναι καλή και το βασικότερο να πληρωνόμαστε.
 
Έχετε μετανιώσει για πράγματα που έχετε κάνει;
Όχι, δεν έχω μετανιώσει για τίποτα.
 
Τα προσεχή καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Η επόμενη δουλειά μου θα είναι το “Περιμένοντας το Γκοντό” του Μπέκετ σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραγέωργου στο θέατρο “Cartel”.
 
Βασίλης Χάγιος
 
Joomla Social by OrdaSoft!