= Διάλεξε! Συνέντευξη με τη Μάρα Τζίμα
Συνεντεύξεις

loogoo

Διάλεξε! Συνέντευξη με τη Μάρα Τζίμα

 
   Η έτερη συνέντευξη για την παράσταση «Διάλεξε!» είναι εδώ. Και το κεντρικό πρόσωπο, η πρωταγωνίστριά της, είναι και μία από τις πρωταγωνίστριες αυτού του εξαιρετικού έργου. Η Μάρα Τζίμα παίζει και τραγουδά, μας κατακτά άνετα με τη φωνή της και κάθεται παρέα μας, για να μιλήσει για την παράσταση και τα πλάνα της, για το θέατρο και το τραγούδι. Κι όταν τη ρωτάμε για το πώς νιώθει εκεί πάνω και πώς αισθάνεται μέσα στα μονοπάτια της τέχνης της, μόνο μία λέξη βγαίνει από το στόμα της. Έρωτας! Είναι σκίρτημα όλο αυτό που της βγάζει η επαφή της με το λειτούργημά της. Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρκέλλα Καζαμία, η οποία φρόντισε και γι’ αυτή τη συνέντευξη.
 
b2
Παίζετε, τραγουδάτε και ενθουσιαζόμαστε γιατί… έχετε και φωνάρα!
Ευχαριστώ πολύ! Είναι ο πρώτος μου ρόλος. Είμαι τραγουδίστρια.

Πώς σας προσέγγισαν;
Σπουδάζω στον Ίασμο. Είμαι τελειόφοιτη. H προσέγγιση έγινε από τον κ. Δελλή, το διευθυντή σπουδών της σχολής και της Ίασμος Productions. Μου είπε λοιπόν ότι θα κάνει μία πολύ ωραία δουλειά με τον Αλέξανδρο Κοέν. «Θέλω να είσαι εκεί». Είπα κατευθείαν το ναι. Και έτσι ξεκίνησε.

Όταν είπατε το ναι, γνωρίζατε ότι είχατε και πρόζα και τραγούδι στην παράσταση;
Ναι… Ξέρω σίγουρα ότι ένα στοιχείο, για το οποίο με επιλέγουν, είναι σίγουρα το τραγούδι. Είμαι χρόνια τραγουδίστρια, οπότε φαντάζομαι ότι παίζει κι αυτό το ρόλο του. Πάντα χαίρομαι γι’ αυτό. Εννοείται ότι θέλω να τραγουδάω και μου αρέσει παρά πολύ. Για μένα η πρόκληση είναι η πρόζα. Γιατί είναι κάτι πιο καινούργιο για μένα. Είμαι ακόμα στα πρώτα βήματα.
 
b1
Με αυτή την παράσταση μας προσφέρετε απλόχερα το γέλιο. Κάτι πολύ δύσκολο. Το να κάνεις τον άλλο να κλάψει είναι ίσως πιο εύκολο…
Ναι, είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να κάνεις τον κόσμο να γελάσει. Είμαστε σε δύσκολη εποχή, ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, έχει ανάγκη να βγει έξω και να περάσει καλά. Έχει ανάγκη τα χρήματα που θα δώσει να πιάσουν τόπο. Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει.

Στις πρόβες γελούσατε πολύ;
Παρά πολύ! Τώρα προσπαθώ πολλές φορές να μην γελάσω, σε κάποια σημεία του έργου. Σε σκηνές που είμαστε πάνω όλοι μαζί και υπάρχουν κάποιοι «καβγάδες» και διάφορα ευτράπελα. Ακόμα και τώρα κρατιέμαι. Γελάσαμε πολύ. Και περάσαμε παρά πολύ ωραία.

Είναι οι αγαπημένες σας σκηνές εκεί που είστε όλοι μαζί και οι ατάκες εναλλάσσονται και υπάρχει συνέχεια κίνηση;
Ναι! Μου αρέσει πολύ αυτό, που είμαστε όλοι πάνω… Είναι από τις αγαπημένες μου.
 
b5
Διαβάζω στο δελτίο Τύπου ότι θα είστε εδώ μέχρι το τέλος του μήνα. Σκέφτεστε να πάει παραπέρα; Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;
Θα δούμε… Και πώς θα πάνε τα πράγματα γενικότερα… Ίσως για το Σεπτέμβρη; Ίσως για τη Θεσσαλονίκη; Δεν είναι κάτι που ξέρουμε. Γενικά είμαστε από μέρα σε μέρα. Είναι πολύ μεγαλύτερα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας από αυτά που ζούμε στην παράσταση.

Όσον αφορά τα δικά σας πλάνα, υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;
Συζητάω διάφορα πραγματάκια. Και θεατρικά και για το τραγούδι…

Τι σας ωθεί να ματώνετε για την τέχνη σας καθημερινά; Να τρέχετε σε οντισιόν, πρόβες και παραστάσεις;
Είναι ένα συναίσθημα… Είναι αυτό το σκίρτημα του έρωτα, που έχεις πάνω στη σκηνή. Όταν ευχαριστιέται ο κόσμος, όταν περνάει καλά. Όταν διασκεδάζει. Όταν κλαίει! Αυτό το συναίσθημα είναι, που σου κόβει τα πόδια. Αυτός ο έρωτας, που σε διαλύει.

Κώστας Κούλης, Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!