= Συμβολαιογράφος (συνέντευξη τύπου για την θεατρική παράσταση)
Συνεντεύξεις

loogoo

Συμβολαιογράφος (συνέντευξη τύπου για την θεατρική παράσταση)

symvol
   Ο «Συμβολαιογράφος», ένα κείμενο που συνδυάζει το τραγικό στοιχείο της ζωής με το χιούμορ, έπειτα από τρεις επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα, φιλοξενείται στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης για 8 μόνο παραστάσεις.
 
   Μια νουβέλα, γραμμένη το 1995 από το Νίκο Βασιλειάδη, ένα παραμύθι ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη Γιώργου Καραμίχου, έχει διασκευαστεί θεατρικά από την Εμμανουέλα Αλεξίου και το Γιώργο Καραμίχο και με την Υρώ Μανέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταφέρει τη δύσκολη πραγματικότητα μιας γυναίκας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Ένα έργο για την ψυχολογία μιας απλής γυναίκας της υπαίθρου λοιπόν, μέσα από τη ματιά ενός άνδρα.
 
   Ο Γιώργος Καραμίχος, γνωστός κυρίως για την παρουσία του σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο ως ηθοποιός, από τη θέση του σκηνοθέτη πλέον, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Υρώ Μανέ. Και απ’ ότι φαίνεται η συνεργασία τους είναι επιτυχημένη, σε μια παράσταση που αποτελεί απολογία και εξομολόγηση μαζί και που αφορά στην κοινωνική καταπίεση της γυναίκας αλλά και στις ανάγκες της. Το κείμενο, διατηρώντας τις αληθινές διαστάσεις της κοινωνίας και έχοντας πολλά κωμικά στοιχεία, διασκευάστηκε από το τρίτο πρόσωπο, στο οποίο ήταν αρχικά γραμμένο, σε πρώτο πρόσωπο για να αποδοθεί από το στόμα της Ερασμίας.
 
symvol2   Η Ερασμία, έμεινε χήρα από μικρή ηλικία, μεγάλωσε μόνη την κόρη της και είναι εγκλωβισμένη στα ήθη της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει. Εκεί, δεν έχει δικαιώματα αφού θεωρείται μεταχειρισμένη, έχει όμως επιθυμίες και ο πειρασμός όταν εμφανιστεί θα είναι «κοντός αλλά με προσόντα». Αυτός θα είναι ο Αργύρης, ο άνδρας της κόρης της, που τηρεί το λόγο του και γι’ αυτό είναι και γνωστός με το παρατσούκλι «συμβολαιογράφος». Η συνέχεια όμως επί σκηνής, όπως είπε και η ηθοποιός Υρώ Μανέ, στη Συνέντευξη Τύπου.
 
   Η κ. Μανέ, μια ηθοποιός αναγνωρισμένη ως κωμική, κυρίως λόγω της συμμετοχής της σε κωμικές σειρές της τηλεόρασης, αποφάσισε πριν τρία χρόνια να ρισκάρει, να ξεφύγει από τους ρόλους στους οποίους την είχε γνωρίσει το κοινό και να δοκιμαστεί σε ένα μονόλογο που ακροβατεί, σύμφωνα με την ίδια, ανάμεσα σε δύο στοιχεία, στην κωμωδία και στη συγκίνηση.
 
   Αρχικά, όπως λέει, φοβήθηκε τα 70 λεπτά μοναξιάς επί σκηνής αφού είχε συνηθίσει να παίζει σε μεγάλους θιάσους, αλλά νιώθοντας έτοιμη και σίγουρη για τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει, άρχισε να απολαμβάνει το μυστικό διάλογο που αναπτύχθηκε μέσω του μονολόγου αυτού, με το κοινό. Πριν από έξι χρόνια παραδέχεται, πως ίσως να απέφευγε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος ενώ τώρα, ύστερα από τρία χρόνια επιτυχούς πορείας της συγκεκριμένης παράστασης, η ίδια ελπίζει να συνεχίσει να επικοινωνεί την ιστορία της Ερασμίας και στους θεατές άλλων πόλεων.
 
   Είναι ένας μονόλογος που αγαπιέται και αξίζει να τον παρακολουθήσει και το ανδρικό κοινό, όπως είπε η ηθοποιός και έτσι, μετά τις δύο εβδομάδες παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, ο «Συμβολαιογράφος» θα επιστρέψει στην Αθήνα απ’ όπου υπάρχει η σκέψη να περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 
Σοφία Μαρτιγοπούλου
 
Συντελεστές
Θεατρική Διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου - Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι Παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: George Alexandrakis
Art Work: Amarildo Topalis
Παραγωγός: Γιάννης Μακρίδης
 
Πληροφορίες
Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 16€, Φοιτητικό – Μαθητικό - Ανέργων 13€
Θέατρο Εγνατία (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 - Πλ. Αγ. Σοφίας, Τηλ.: 2310-225172)  
Πληροφορίες: 2310-428007, 428027
Joomla Social by OrdaSoft!