= Η Κατάρα Της Ίρμα Βεπ (Συνέντευξη Τύπου)
Συνεντεύξεις

loogoo

Η Κατάρα Της Ίρμα Βεπ (Συνέντευξη Τύπου)

 

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ
του Charles Ludlam
θέατρο Εγνατία

katarairma1   Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα, η παράσταση “Η κατάρα της Ίρμα Βεπ” του Charles Ludlam, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Εγνατία. Στην παρουσίαση της παράστασης δεν κατάφεραν να παραβρεθούν οι ηθοποιοί. Οπότε την παρουσίαση ανέλαβαν ο παραγωγός Άκης Σακελαρίου και τέσσερις από τους οκτώ χαρακτήρες της παράστασης. Αρχικά το υπηρετικό προσωπικό, ο Ίγκορ και η Τζέιν. Μας παρουσίασαν τους χαρακτήρες τους και μας έβαλαν στο κλίμα της παράστασης. Στη συνέχεια ήρθαν ο κύριος του πύργου Έντγκαρ και η γυναίκα του Άλμπα. Μας μίλησαν για την ιστορία της παράστασης, η οποία τελευταία φορά ανέβηκε από τους Άκη Σακελαρίου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, δώδεκα χρόνια πριν. Πλην των ηθοποιών, όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι ίδιοι. Υπήρξαν πολλά πειράγματα μεταξύ τους και μάθαμε ότι από εκείνη την παράσταση αλλάξαν κάποια πράγματα. Τους Σακελαρίου και Καφετζόπουλο, και τα κοστούμια τους! Από τη σατυρική τους διάθεση δε γλίτωσαν ούτε οι ηθοποιοί, Αντώνης Λουδάρος και Γεράσιμος Γεννατάς, ούτε το κοινό που παρακολουθούσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου.

katarairma3   Εκτός όμως από τη σάτιρα και τα μεταξύ τους πειράγματα, μας ενημέρωσαν  και για το έργου. Όπως μας περιέγραψε η ίδια η Άλμπα: “Έχω πάει στον πύργο του άντρα μου. Είμαι ο δεύτερος γάμος του. Με φέρνει μετά από τρία χρόνια στο σπίτι. Έχει πεθάνει η γυναίκα του, η Ίρμα Βεπ (μην το πείτε πουθενά), και συμβαίνουν ΤΑ θεόκουλα. Αυτό...”  Το έναυσμα για τη συγγραφή του έργου ήταν η πλοκή της νουβέλας Rebecca, η οποία γυρίστηκε σε ταινία από τον Alfred Hitchcock με τον ίδιο τίτλο. Όπως μας είπε ο Έντγκαρ, είναι κατά βάση μία ιστορία αγάπης. Η Άλμπα προσπαθεί να τον κρατήσει κοντά της. Πραγματεύεται, λοιπόν, το πώς δύο άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν, και παρόλες τις αντιξοότητες, να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί. “Κατά τα άλλα βέβαια είναι μία τρελή κωμωδία”, όπως συμπληρώνει ο Άκης Σακελαρίου. Κρίνοντας πάντως από την συνέντευξη τύπου, αναμένουμε μία καταπληκτική παράσταση με πολύ γέλιο.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

katarairmamiddle

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ»
του Charles Ludlam
Θέατρο Εγνατία
Από την Πέμπτη 15 Μαρτίου

katarairma2   Στο Θέατρο Εγνατία θα παρουσιάζεται, από την Πέμπτη 15 Μαρτίου το αριστούργημα του Charles Ludlam, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τους Γεράσιμο Γεννατά και Αντώνη Λουδάρο.

   Τι κοινό έχουν ο Δράκουλας, ο Λυκάνθρωπος, η Τζέην Έιρ, μια μούμια που νεκρανασταίνεται στην Αίγυπτο και η «Ρεβέκκα»;
Μα την Κατάρα φυσικά. Την Κατάρα της Ίρμα Βεπ.

   Αν και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα βρισκόταν ένα θεατρικό αρκούντως μεγαλοφυές, ώστε να χωράει τόσο σασπένς διανθισμένο με Χιτσκοκικές πινελιές, Σεξπιρικά τσιτάτα, πίνακες που ματώνουν, πιστούς συζύγους, δίπορτες σαρκοφάγους, άπειρα εφέ κεραυνών, τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Αντώνη Λουδάρο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου έργου μας καθιστά άκρως αισιόδοξους για το μέλλον της παγκόσμιας δραματουργίας.

   «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς και πενήντα επτά αλλαγές κοστουμιών.  

   «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Η παράσταση όπου δύο ηθοποιοί πασχίζουν να καταλάβουν πώς στο καλό θα παίξουν οκτώ ρόλους ταυτόχρονα ενώ ο σκηνοθέτης κοιτά διαρκώς το χρονόμετρο.

   «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Η παράσταση στην οποία οι αμπιγιέζ αξίζουν περισσότερο χειροκρότημα απ’ το θίασο κι όμως ο χαιρετισμός κρατά όσο ολόκληρη σχεδόν η Β’ πράξη.

   Το πιο πολυπαιγμένο έργο στις Η.Π.Α. το 1991, το αριστούργημα του Charles Ludlam, ιδρυτή του ανεπανάληπτου Ridiculous Theatre Company, γνώρισε τεράστια επιτυχία με την παράσταση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο θέατρο «Ήβη» την περίοδο 1999-2000 με τους Άκη Σακελλαρίου και Αντώνη Καφετζόπουλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κων/νος Αρβανιτάκης, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Τσάμης
Κοστούμια: Clare Bracewell
Μακιγιάζ: Άγγελος Μέντης
Περούκες: Χρόνης Τζίμας
Σκηνικά: Λίλη Πεζανού    
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
Παραγωγή: Άκης Σακελλαρίου
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γεράσιμος Γεννατάς, Αντώνης Λουδάρος
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15- Τετάρτη - Κυριακή: 20.00
     Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 19 ευρώ
Νεανικό (κάτω των 26): 15 ευρώ
Τετάρτη - Πέμπτη: Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Θέατρο Εγνατία: Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-225172
Πληροφορίες: 2310-428007

katarairmagross
Joomla Social by OrdaSoft!