Συνεντεύξεις

Κόκκινο (Συνέντευξη Τύπου)

 

kokkino fasoulis 386 100166   Στο “Κόκκινο” υπόσχονται να εκτινάξουν το ενδιαφέρον του κοινού ο Σταμάτης Φασουλής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος κατά τη διάρκεια της ομώνυμης παράστασης που ανεβάζουν στο θέατρο Αυλαία από τις 15 Μαρτίου μέχρι τη 1 Απριλίου.

   Στιγμές του Ρόθκο, ενός εκ των μεγαλυτέρων ζωγράφων του 20ου αιώνα, με το μαθητή του Κεν αποτελούν το βασικό θεματικό πλαίσιο του έργου του John Logan, που έχει αποσπάσει συνολικά έξι βραβεία Tony και στο οποίο οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

   Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο φουαγιέ του θεάτρου, ο Σταμάτης Φασουλής, που εκτός από το ρόλο του ζωράφου που ενσαρκώνει έχει κι έναν επιπλέον τρισυπόστατο ρόλο στη συγκεκριμένη παραγωγή (μεταφραστής, σκηνοθέτης, μουσικός επιμελητής), μίλησε για τη συνεργασία του με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο με τα καλύτερα λόγια. “Η σκηνική ηλικία του Οδυσσέα, δεν άπτεται της πραγματικής του ηλικίας. Υποκριτικά είναι πολύ ώριμος.” σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε “η χημεία μας πάνω στη σκηνή είναι από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου.”

   Από την πλευρά του ο έτερος πρωταγωνιστής της παράστασης χαρακτήρισε το Σταμάτη Φασουλή ως τον “πιο γενναιόδωρο άνθρωπο” που έχει συναντήσει στο θέατρο, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που θα κάνει πρεμιέρα με το ίδιο έργο για τρίτη φορά. Τέλος ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου επισήμανε πως “σε κοινωνικά δύσκολες συνθήκες, το θέατρο και η τέχνη γενικότερα χαρακτηρίζονται από μια ακμάζουσα πορεία”.

   Ηθοποιοί και παραγωγή κάλεσαν όλους τους φίλους του θεάτρου σε μια παράσταση από την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν “αναδύεται ένα σύμπαν συναισθημάτων”.

 

Ταυτότητα της παράστασης
 
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
 
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
 
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
 
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
 
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
 
Επιμέλεια προγράμματος: Ειρήνη Μουντράκη
 
Γραφιστικά: id. creative
 
Πρεμιέρα: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
 
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30
 
Χώρος: Θέατρο Αυλαία, κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή
 
Διάρκεια: 100'
 
Εισιτήρια: 18 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικό
 
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310237700


Θάνος Βάγιος

kokkino
Joomla Social by OrdaSoft!