= Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Συνεντεύξεις

loogoo

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης


theatro xatzipanagiotis   Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης συμπρωταγωνιστεί με τη μοναδική Μπέτυ Βαλάση στην παράσταση “Η θεία κι εγώ” που αποτελεί όπως και ο ίδιος σημειώνει μια πραγματεία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις  και στην ανάγκη για επικοινωνία και συντροφικότητα. «Το έργο είναι μια πραγματεία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Μιλάει για τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και πως αυτό το απάνθρωπο πολιτικο-κοινωνικο-χρηματο-πιστωτικό σύστημα τον σπρώχνει σε μια ζωή χωρίς στόχο. Μια ζωή μακριά από τον εαυτό του, μακριά από τους γύρω του και εν τέλει μακριά από το Θεό. Μια ζωή που ουσιαστικά κανείς δεν θέλει».

    Η αντίληψη που έχει για τα πράγματα με βρίσκει σύμφωνο και με προκαλεί να του ζητήσω να μου πει περισσότερα. «Ξεχνάμε το λόγο που ερχόμαστε σ’ αυτή τη ζωή. Ερχόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αγάπη. Το συγκεκριμένο έργο μας λέει μια μεγάλη αλήθεια. Για να πορευτούμε στα δύσκολα αυτής της ζωής, που σίγουρα δεν είναι λίγα,  χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον».

   Η αισιοδοξία ωστόσο του καλλιτέχνη δεν φαίνεται να κάμπτεται. «Τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα αλλά ταυτόχρονα είναι και απλό να αλλάξουν. Χρειάζεται φυσικά δουλειά. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ένα “κλικ” και να δούμε την κατάσταση λίγο διαφορετικά. Ίσως η κρίση που περνάμε να αποτελεί μια αφορμή για κάτι τέτοιο».

adf123   Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης υποδύεται έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον οποίο ίσως και να έχουν αρκετά κοινά. «Ένας ηθοποιός όταν προσεγγίζει ένα ρόλο οφείλει να ψάχνει τα κοινά χαρακτηριστικά  που έχει μ’ αυτόν. Όλοι έχουμε εν σπέρματι μέσα μας τα στοιχεία του καλού και του κακού. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον για το κοινό. Τo κοινό ενδιαφέρεται να δει τον ηθοποιό να μιλάει ουσιαστικά για τον εαυτό του μέσα από το ρόλο του.  Μόνο τότε αποκτά αξία θέασης και ο ρόλος και το έργο».

   Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί μια δουλειά για την οποία ο ηθοποιός δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Η εμφάνιση του άλλωστε με τη Μπέτυ Βαλάση επι σκηνής είναι μια σημαντική στιγμή στην καλλιτεχνική του πορεία. «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτή η συνεργασία. Δουλεύω με μια γυναίκα που έχει προσφέρει τόσα πολλά και χαίρομαι ιδιαίτερα που με το συγκεκριμένο έργο ξαναβγήκε στο φως μετά από χρόνια απουσίας».

   Αλλά και για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Ζούλια, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έχει μόνο τα καλύτερα να πει «Δεν έχουμε ξαναδουλέψει ποτέ με τον Πέτρο. Αφορμή ήταν η συγκεκριμένη παράσταση. Από την πρώτη στιγμή δεθήκαμε και ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή».

Θάνος Βάγιος

xristos xatzipanagiotis gia
Joomla Social by OrdaSoft!