= Can't spoil ENDGAME - Ο επίλογος
Άρθρα

loogoo

Can't spoil ENDGAME - Ο επίλογος

 
   Ήρθε το τέλος λοιπόν. Αυτό ήταν! Μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια συναπτών συγκινήσεων και περιπετειών, ήρθε το τέλος των σούπερ ηρώων της Marvel. Ο Iron Man, ο Hulk, ο Hawkeye, η Black Widow, ο Captain America, το Vision, ο Thor, ο Dr. Strange και όλοι οι άλλοι αγαπημένοι ήρωες δεν θα μας ξανααπασχολήσουν πια. Κι εδώ θα με ρωτήσετε γιατί. Πριν σας απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο Τελικό Παιχνίδι, την καλύτερη ίσως ταινία των Avengers. Και τελευταία. Κίνδυνος για spoiler δεν υπάρχει πια, αφού όλοι οι μανιακοί, παθιασμένοι, κυρίως όμως όλοι οι «κάτοικοι» του κόσμου της Marvel, το έχουμε δει. Ο Δημήτρης Μπάρμπας έκανε μια φανταστική περιγραφή χωρίς να μας χαλάσει τη θέαση. Εγώ θα προσπαθήσω να γράψω τον επίλογο, τώρα που τα φώτα έσβησαν.
 
avengersspoil1934
 
   Η ταινία ξεκινάει με το μισό πληθυσμό του Σύμπαντος να έχει εξαλειφθεί από το Thanos. Μαζί τους και αρκετοί από τους ήρωές μας. Οι εναπομείναντες αποφασίζουν να το βρουν, μήπως ανατρέψουν τα δεδομένα. Η Captain Marvel βρίσκει τον Iron Man και το φέρνει πίσω στη Γη και όλοι μαζί αρχίζουν την αναζήτηση. Το βρίσκουν και το σκοτώνουν, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι, καθώς ο Thanos έχει καταστρέψει τους λίθους. Πέντε χρόνια μετά, όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, μέχρι που ξαφνικά εμφανίζεται ο… ant-man! Κολλημένος στο κβαντικό σύμπαν όλα αυτά τα χρόνια, δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα, δίνοντας στους ήρωές μας μια ακόμα ελπίδα, μέσω του ταξιδιού στο χρόνο. Ο συνήθης ύποπτος Tony Stark βρίσκει την άκρη, η πλοκή αποκτά ενδιαφέρον καθώς τα ταξίδια στο χρόνο ξυπνούν μνήμες, αλλά έχουν και απρόοπτα, καθώς ο Thanos δεν μένει αμέτοχος αλλά προσπαθεί να αλλάξει κι αυτός τα δεδομένα, υπέρ του φυσικά. Αφού χρησιμοποιούνται οι λίθοι για την επιστροφή όλων όσων είχαν χαθεί, όλα οδηγούν στην τελική μάχη, όπου όλοι οι ήρωες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τελικά ο Iron Man σκοράρει το «buzzer beater», παίρνοντας από τα χέρια του Thanos τους λίθους και εξαφανίζοντας τον ίδιο και το στρατό του, με ακριβό όμως αντάλλαγμα. Τη ζωή του! Στην επιστροφή των λίθων στις θέσεις τους, ώστε να μην διαταραχθεί η χρονική συνέχεια, ο Captain America αποφασίζει να παραμείνει στο παρελθόν και να ζήσει τη ζωή που έχασε με τη γυναίκα της ζωής του. Κι εδώ τελειώνουν όλα…
 
avengersspoil1933
   Τι, όχι; Για μένα, αναμφίβολα ναι. Παίρνοντας ως μέτρο σύγκρισης άλλες ταινίες με σούπερ ήρωες, που άλλαξαν ηθοποιό ή προσπάθησαν να το δουν με διαφορετική ματιά, ξανά-εξιστορώντας τις περιπέτειές τους, τολμώ να σας πω ότι εδώ δεν νομίζω ότι γίνεται. Να ξαναρχίσει δηλαδή η ιστορία των Avengers από την αρχή, αλλά με άλλους ηθοποιούς στους ρόλους; Και ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον Chris Evans στο ρόλο του Captain; Μετά από το πέρασμά του ως Πυρσός στους Fantastic 4, εδώ ήρθε και πραγματικά έδεσε. Ο Robert Downey Jr. EINAI o Iron Man. Όσοι και αν έπαιξαν στο παρελθόν το Hulk, δεν μπορούν να πλησιάσουν το Mark Ruffalo. Και μπορώ να σας γράψω και όλους τους άλλους, αλλά τότε θα είναι το δικό μου endgame στο Noizy κι εγώ δεν είμαι τόσο καλός. Οπότε αυτό το ξεχνάμε. Περνάμε στην προσπάθεια συνέχισης των ιστοριών με τους ήρωες που έχουν μείνει στο προσκήνιο. Δηλαδή δίχως Captain America και Iron Man. Με το Thor δίχως πατρίδα. Με το Hulk εξημερωμένο και πράο. Με τον Spider man… O Spider Man! Your friendly neighbor! Δεν μιλάμε σοβαρά, έτσι; Αγαπημένος μου ήρωας, κάθε Τρίτη πιτσιρικάς έτρεχα στο περίπτερο να διαβάσω τις ιστορίες του, αλλά ως εκεί. Για να το δούμε σε δυο τρεις ακόμα περιπέτειες δικές του, OK. Άλλωστε έχει αλλάξει ήδη δυο ηθοποιούς, οπότε δεν νομίζω να μπορούμε να δούμε πολλά καινούργια πράγματα. Κάποιο μπλέξιμο θα προσπαθήσουν να κάνουν με το Fury και τη SHIELD στην καινούργια του ταινία “Far from Home”. Εγώ θα κρατήσω μικρό καλάθι. Θα τη δω σαν ταινία Spider Man, αλλά δύσκολα ως συνέχεια των Avengers. Γενικά νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράσταση έλαβε τέλος! Και ειλικρινά έχω την απορία για το επόμενο βήμα της Marvel, καθώς η Captain Marvel δεν μου φαίνεται τόσο «δυνατή» να σηκώσει το βάρος ολόκληρου του κόσμου αυτού. Είναι δύσκολο άλλωστε να συνεχίσεις κάτι τόσο μεγάλο. Μία λύση βέβαια θα ήταν ματιές στο παρελθόν. Κάτι το οποίο θα λειτουργούσε μάλλον ως ασπιρίνη σε ένα πιστό κοινό που θα περίμενε μια ακόμα υπέρβαση. Γι’ αυτό και νομίζω, φίλοι μου, ότι αυτό το υπέροχο ταξίδι έλαβε τέλος. Θα ζήσουμε με τις υπέροχες αναμνήσεις, θα ξαναδούμε όλες τις ταινίες των αγαπημένων μας ηρώων (είναι αρκετές, μην νομίζετε) και θα είμαστε ευχαριστημένοι που ζήσαμε την εποχή του Tony Stark, όπως ήμασταν περήφανοι ότι ήμασταν οι γενιά που τους διάβαζε στα κόμικς.
 
avengersspoil1935
   Εγώ αυτά έχω να σας πω και τίποτα άλλο. Τώρα βέβαια, αν ο Loki έχει άλλη άποψη και αναγκαστώ σε κάνα δυο χρόνια να φάω το κείμενό μου, δεν μπορώ να το ορκιστώ. Βλέπετε, υπήρχαν πολλές «τρύπες» στο κατά τα άλλα «εξωπραγματικό» Endgame. Μια από αυτές, έδειχνε το Loki να δραπετεύει από την επίσκεψη των Iron Man και Captain America στο παρελθόν και δεν είδαμε αυτό να «διορθώνεται»… Οι συνεχιστές του Stan Lee μας έχουν αποδείξει «ότι το μυαλό τους τρέχει»… μπορεί να τρέχουμε κι εμείς για το επόμενο Avengers!

   Εγώ θα είμαι με την ελπίδα.

Νάσος Κονίτσας
Joomla Social by OrdaSoft!

Άρθρα