= 50 Ταινίες Που Πρέπει Να Δεις Part.4
Άρθρα

loogoo

50 Ταινίες Που Πρέπει Να Δεις Part.4

 
Στο τέταρτο αυτό μέρος της πενηντάδας θα παίξει μία πεντάδα..ελληνικών ταινιών! Απολαύστε πέντε ελληνικές ξεχωριστές ταινίες!
aioniotitaa
 
 
31.Μία αιωνιότητα και μία μέρα
1998, Σκηνοθεσία Θεόδωρος Αγγελόπουλος, παίζουν οι Bruno Ganz, Aχιλλέας Σκεύης, Fabrizio Bentivoglio.
Να μία από τις καλύτερες ταινίες του Αγγελόπουλου. Το θέμα που πραγματεύεται βαρύ και ασήκωτο, δύσκολο και θλιβερό και το αποδίδει με τόσο συγκινητικό τρόπο. Ο Αλέξανδρος, ποιητής/συγγραφέας ετοιμάζεται να περάσει την τελευταία μέρα του εκτός νοσοκομείου. Εκεί τον περιμένει το τέλος της ζωής του, πιο κοντά από ποτέ. Αυτή η τελευταία μέρα θα μεγαλώσει με τη συντροφιά ενός μικρού παιδιού των φαναριών. Πόνος, νοσταλγία, τύψεις και θύμησες γεμίζουν την ταινία κάνοντας το θεατή να νιώσει πώς είναι να είναι κανείς τόσο κοντά στο τέλος.
 
 
 
20090513kalpiki lira32.Κάλπικη λίρα
1995, Σκηνοθέτης: Γιώργος Τζαβέλλας, με τους Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Ίλυα Λιβυκού, Σπεράντζα Βρανά
Ταινία σταθμός, με ένα πρωτότυπο σενάριο και ξεχωριστό σκηνοθετικό ύφος. Η ιστορία μίας κάλπικης λίρας που μεταφέρεται σε τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες. Η διαδρομή της λίρας έχει απίθανο ενδιαφέρον και υπογραμμίζει "πως ο πλούτος δεν μπορεί πάντα να καλύψει τις ανάγκες μας". "Ο παράς είναι πάντα κάλπικος " μας λέει η ταινία, υπονοώντας πως η μανία για το χρήμα φέρνει στην ουσία μία κάλπικη ζωή. Η ταινία αποτελεί και εξαιρετική ηθογραφία της εποχής της.
 
33.Πολίτικη κουζίνα
2003, Σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης, παίζουν οι Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ρένια Λουϊζίδου, Στέλιος Μάϊνας
Είναι αναπόφευκτο όλες οι αυθεντικές ελληνικές ταινίες να έχουν μία νότα πικρής νοσταλγίας. Έτσι και στην πολίτικη κουζίνα θα βρούμε θύμησες από τις μέρες μας στην Πόλη. Λίγο γέλιο, λίγο δράμα, λίγη ηθογραφία και η πολίτικη κουζίνα μας μαγεύει με τη συνταγή της. Ο Φάνης επιστρέφει στην Πόλη μετά από πολλά πολλά χρόνια για να επισκεφτεί τον άρρωστο παππού του. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με παλιές αναμνήσεις.
 
never34.Ποτέ την Κυριακή
1960, Σκηνοθέτης Jules Dassin. Παίζει ο ίδιος και η Μελίνα Μερκούρη
Η σκηνοθεσία μπορεί να μην είναι ελληνική αλλά η ταινία είναι 100% Ελλάδα. Ο Αμερικανός συγγραφέας Όμηρος φτάνει στην Ελλάδα και γνωρίζει την πόρνη Ίλυα, την προσωποποίηση της ανεμελιάς. Όλα θα περιπλεχθούν όταν ο Όμηρος προσπαθήσει να κάνει την Ίλυα κυρία, όπως αυτός αντιλαμβάνεται τη λέξη. Ο Dassin (τότε σύζυγος της Μελίνας) είναι πραγματικά αδύναμος ηθοποιός, αλλά η Μελίνα είναι τόσο εκθαμβωτική που κανείς δεν το προσέχει! Ένα soundtrack με μυρωδιά Ελλάδας που θα σας συνεπάρει...
 
 
35.Safe sex
1999, σε σκηνοθεσία Ρέππα, Παπαθανασίου. Πρωταγωνιστούν πολλοί διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί
Να μία ελληνική κωμωδία που λατρεύτηκε! Αθυρόστομη, ανατρεπτική, προκλητική και ξεκαρδιστική! Ένα σύνολο τραγελαφικών καταστάσεων, με ρόλους-φιγούρες που δεν μπορείτε να βάλετε στο νου σας και κεντρικό θέμα -τι άλλο- το σεξ!
 
Μαρία Λώλου
 

 

 

 

Joomla Social by OrdaSoft!

Άρθρα