= Βυθίζεται Το Facebook ... Δισεκατομμύρια Zημίες Σε 1 Ημέρα.
Noizy's Tech Corner

loogoo


nbFacebook-stock-drops-below-20-All-Time-Low-2


(Reuters) – Οι μετοχές της Facebook Inc. (FB.O) βυθίστηκαν κατά 6,3% σε κλείσιμο ρεκόρ, αφότου οι επενδυτές πήραν το πράσινο φως για πώληση,  πρώτη φορά από τότε που το  #1 κοινωνικό δίκτυο εισήχθη στο χρημαστιστήριο, ξεκινώντας μια σειρά από λήξεις εμπιστευτικών καταρρεύσεων, οι οποίες θα πίεζαν το απόθεμα για μήνες.

   nbfacebook-dieΠερισσότερες από 270 εκατομμύρια μετοχές που ανήκουν στους πρώτους επενδυτές έγιναν διαθέσιμες για εμπόριο την Πέμπτη, μετά το τέλος μιας τρίμηνης συγκράτησης επί των πωλήσεων. Αυτό είναι περισσότερο από το ήμισυ των 421 εκατομμυρίων μετοχών που πωλήθηκαν στην αρχική της δημόσια εγγραφή στις 18 Μαϊου.

   Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Mark Zuckerberg στο δωμάτιο της εστίας του Harvard έγινε η μόνη αμερικανική εταιρεία που κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο της με αγοραία αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

   Οι επενδυτές, όμως, δείχνουν την απογοήτευσή τους ως προς την αδυναμία του Facebook να αρθρώσει ένα σχέδιο για να αντιστραφεί η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων – που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις περιορισμένες προσπάθειες κινητής διαφήμισης – στέλνοντας το απόθεμα σχεδόν 50% κάτω από το ντεμπούτο των 38 δολαρίων.

Με τη ρευστοποίηση της Πέμπτης, το Facebook έχασε σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ή λίγο κάτω από το μισό, της αξίας του από τη δημόσια εγγραφή του.

   nbfacebook-front 1796837bΠολλοί επενδυτές παραμένουν ταραγμένοι από τη μαζική «πλημμύρα» των μετοχών που ακόμα περιμένουν να απελευθερωθούν: περισσότερες από 1,4 δις επιπλέον μετοχές θα είναι επιλέξιμες για πώληση από τα τέλη του έτους, σχεδόν τριπλασιάζοντας το ποσό που διατίθεται για τις συναλλαγές.

   Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι φρενήρη συναλλαγές της Πέμπτης προσφέρουν μια γεύση του τι μπορεί να συμβεί το Νοέμβριο, όταν πολλοί από τους υπαλλήλους του κοινωνικού δικτύου εξαργυρώσουν βραβεία αποθεμάτος για πρώτη φορά.

   «Ένα απίστευτο ποσό, από όπου προέρχονται όλες οι μετοχές», δήλωσε ο Steve Birenberg, πρόεδρος της Διαχείρισης Κεφαλαίου του Northlake και διαχειριστής χαρτοφυλακίου για την Entermedia Growth Partners, ένα hedge fund (φορέας επενδύσεων). «Είναι σημαντικό γιατί ενισχύει την αρνητική γνώμη. Έχετε μια μεγάλη προεξοχή του αποθέματος, έχετε επιβραδυνόμενη ανάπτυξη ..., όλα εκεί έξω τώρα περιστρέφονται αρνητικά.»

   nbFacebook-Like-or-DislikeΜε τη ρευστοποίηση της Πέμπτης, το Facebook έχασε σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ή λίγο κάτω από το μισό, της αξίας του από τη δημόσια εγγραφή του. Το απόθεμα, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του σε 38 δολάρια, σημείωσε απώλειες έως και 7,1% σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα των 19,69 δολαρίων, που έληξε πριν από την ημέρα στα 19,87 δολάρια.

   Το Facebook υπήρξε εξωφρενικά ασταθές, διακινώντας περισσότερο από το 3% στις περισσότερες συνεδρίες.  Ήταν ο πιο ενεργός μετρητής στο Nasdaq την Πέμπτη, με περίπου 157 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια – πέντε φορές του καθημερινού μέσου όρου των 50 ημερών μόλις κάτω από 30 εκατομμύρια μετοχές.

   Οι αναλυτές ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν σαφές εάν η ρευστοποίηση οδηγείται πραγματικά από εσωτερικούς ή από άλλους μετόχους που ανησυχούν για τις δυνατότητες εμπιστευτικών πωλήσεων.

Μετάφραση : Νόπη Αγγέλου

* ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΡΟΣ Ή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ NOIZY.GR
nbFB-chart
Joomla Social by OrdaSoft!