= Ο Μεγάλος Ψηφιακός Αδελφός (Οι Anonymous Εξέθεσαν Το FBI)
Noizy's Tech Corner

loogoo


anonymous lockscreen iphone by starck2b-d4oj24f
   Να αποδείξουν ότι το FBI, έχει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών, προσπάθησαν οι χ-ακτιβιστές Anonymous και το κατάφεραν στο έπακρο : δημοσίευσαν 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone από λίστα που περιελάμβανε περισσότερους από 12 εκατ. κωδικούς και συνδεδεμένα προσωπικά δεδομένα, τα οποία υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από αξιωματούχο του FBI, εκμεταλλευόμενοι κερκόπορτα στην Java.
 
   Η επίμαχη λίστα UDID δημοσιεύεται στο αποθετήριο κειμένων PasteBin.com καθώς το μοναδικό αναγνωριστικό αρκεί για να ελέγξει κάποιος εάν η συσκευή του περιλαμβάνεται σε αυτήν. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην προσωπική τους σελίδα στο Twitter (@AnonymousIRC), οι Anonymous, αναγκάστηκαν να προβούν σε μια τέτοια κίνηση προβάλλοντας στη δημοσιότητα τη λίστα καθώς κανείς δεν θα πίστευε διαφορετικά πως κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να κατέχουν το μοναδικό αναγνωριστικό ηλεκτρονικών συσκευών μας, και στοιχεία αρκετά για να μας αναγνωρίσουν.
 
   Τα στοιχεία προήλθαν από ένα φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείται από ειδικό πράκτορα του FBI, τον Christopher K. Stangl.

   Οι Anonymous δηλώνουν πολέμιοι των UDID που έχει υιοθετήσει η Apple, αλλά και γενικότερα στην απόδοση μοναδικών αναγνωριστικών στις συσκευές (συνδεδεμένων με το hardware) από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Αναγνωρίζουν δε ότι η Apple αναζητά εναλλακτικές λύσεις και πρόσφατα απέκλεισε την πρόσβαση στις λίστες UDID στους developer.
anonumous 953724808
Joomla Social by OrdaSoft!