= Πανηγυρική Aπόρριψη Tης Συνθήκης ACTA Από Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Noizy's Tech Corner

loogoo


   acta-protest-muenchen-540x304Συντριπτικό ήταν το «OXI» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού». KATA της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι μόλις 39 που ψήφισαν ΥΠΕΡ. Οι επικριτές της ACTA υποστηρίζουν ότι η συνθήκη συντάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, και απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα των χρηστών του Διαδικτύου. Οι υποστηρικτές της, από την άλλη πλευρά, διαβεβαιώνουν ότι η συνθήκη απλώς θέτει ένα πλαίσιο για την εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων κατά της πειρατείας σε μεγάλη κλίμακα, και δεν επηρεάζει μεμονωμένους πολίτες.
 
   Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί κατά της συνθήκης, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία -το αίτημα όμως απορρίφθηκε. Το βασικό επιχείρημα του ΕΛΚ ήταν ότι η ACTA έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί της νομιμότητάς της. Κατά της ACTA είχαν επίσης ταχθεί η Επιτροπή Εμπορίου και τρεις ακόμα Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
 
   Η ACTA έχει εν τω μεταξύ υπογραφεί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νότιο Κορέα.

   Περισσότερα σχετικά με τη συνθήκη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
acta-proteste-540x304
Joomla Social by OrdaSoft!