Starlight

loogoo

Θέλω να γυμνάΖΩμαι αλλά δεν μου αρέσει το γυμναστήριο

 
variemai557
 
   Κάποιος, κάπου, κάποτε… Θυμάμαι παλιά μου άρεσε να παίζω βόλεϊ στο διάλειμμα και τα απογεύματα πήγαινα στο κολυμβητήριο. Τώρα πλέον, στην ενήλικη ζωή μου, έχοντάς τα αφήσει και λίγο, θέλω να γυμνάζομαι αλλά δεν μου αρέσει το γυμναστήριο. Το έψαξα λίγο παραπάνω και ανακάλυψα τι σημαίνει «γυμνάζομαι». Γυμναστική δεν είναι μόνο το να μπεις σε ένα γυμναστήριο ή να βουτήξεις σε μια πισίνα.
 
variemai556
   Κλέβοντας λίγο από το βικιλεξικό, γυμνάζομαι σημαίνει ότι κάνω συστηματικά σωματικές ασκήσεις που διατηρούν το σώμα μου ή ένα μέρος του σε καλή φυσική κατάσταση. Δύσκολες έννοιες που ποτέ κανείς δε μας μίλησε για τη χρησιμότητά τους και για την αξία τους στην υγεία μας. Η σωματική άσκηση είναι οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης κινητικής δραστηριότητας, στην οποία ενεργοποιούνται μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος και σκοπεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Η φυσική κατάσταση συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα την αντοχή, την δύναμη, την ταχύτητα, την ευκαμψία και ευλυγισία και τη σύσταση του σώματος. Ανάλογα με την ηλικία και το φύλο βελτιώνεται, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που ακολουθούμε και τη συνέπειά μας ως προς αυτό.

   Ξεκαθαρίζοντας τις άγνωστες αυτές έννοιες στο μυαλό μου ξεχύθηκα στις σκέψεις μου να βρω τι μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο ανακάλυψα ότι ο κόσμος γύρω μου έχει ατελείωτες επιλογές για να γυμνάζομαι. Ρίξε μια ματιά! Συνάντησε στο βλέμμα σου ανθρώπους που προσπαθούν να υποστηρίξουν το θέλω τους. Νιώσε το χτύπο της καρδιάς τους που χτυπά δυνατά δίνοντάς τους ρυθμό. Είναι ανάμεσα μας, ένας από μας και κυκλοφορεί.

variemai558
 
variemai555   Από τον τρελό που βγαίνει έξι το πρωί να τρέξει με το σορτσάκι στο δρόμο, ενώ εγώ είμαι στο αμάξι ντυμένη σα το κρεμμύδι, μέχρι τον καλλιτέχνη που πάει για χορό. Έχει και άλλους παλαβούς εκεί έξω Αυτούς, εκείνους, τους άλλους... Αθλητικούς και μη, ρομαντικούς και ξινούς, αδύνατους και παχουλούς. Για όλους μια επιλογή. Είτε νιώθεις καλά, είτε είσαι κουρασμένος, είτε λίγο πονεμένος, κάτι σου ταιριάζει. Ιδιωτικοί και δημοτικοί φορείς φροντίζουν για μια πληθώρα δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις. Το πάρκο της γειτονιάς έχει σταθερά όργανα γυμναστικής, τα οποία εξηγούν την άσκηση. Στις περισσότερες γειτονιές υπάρχει χώρος για να περπατήσεις, να τρέξεις και να κάνεις ποδήλατο. Τα σχολεία έχουν μπασκέτες και γήπεδα βόλεϊ. Γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου υπάρχουν παντού. Διάφορα είδη χορού, πολεμικές τέχνες και απλά προγράμματα γυμναστικής ξεδιπλώνονται στο χάρτη της κάθε πόλης. Ρίξε μια ματιά!

   Μίλησα με ένα γυμναστή, βρήκα μια φίλη, ένα φίλο για να ξεκινήσω από κάπου να γυμνάζομαι. Εντάχθηκα σε μια ομάδα με αγνώστους για να γυμνάζομαι με παρέα, είμαι κοινωνική. Ήθελα και μόνη μου και βρήκα έναν προσωπικό γυμναστή και κάποιες ασκήσεις για το σπίτι για να μη βαριέμαι.

Kαι επειδή ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, μπορώ να σου αποκαλύψω με μεγάλη μου ευχαρίστηση, ότι μπορείς να κάνεις τα περισσότερα από τα άγρια χαράματα μέχρι σχεδόν τα μαύρα μεσάνυχτα.

   Ρίξε και συ μια ματιά! Γυμνάζομαι! Δίνω ζωή στο σώμα μου. Δίνω ευεξία σε μένα για την καθημερινότητά μου. Είμαι και εγώ ένας από σας. Ιδιαίτερος, ιδιότροπος, ξεχωριστός. Θέλω να γυμνάζομαι και μπορώ να το κάνω παντού.

   Σε περιμένω εκεί έξω… ΕΛΑ!

Μαρία Σέρτσου
 
variemai559
Η Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε το 2005 από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, αποφοιτώντας το 2009, εκπληρώνοντας, έτσι, το στόχο της για αρμονικό συνδυασμό Άθλησης και Φυσικοθεραπείας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δια Βίου Άσκηση» του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με κατεύθυνση «Πρόληψη – Παρέμβαση – Αποκατάσταση». Έχει κατάρτιση στην κλασική φυσικοθεραπεία και τη φυσική δραστηριότητα. Γνωρίζει τεχνικές μάλαξης, βελονισμό, κινησιοθεραπεία και έχει εξειδίκευση στην υδροθεραπεία και στην εκγύμναση ειδικών πληθυσμών (π.χ. γυναίκες με οστεοπόρωση). Παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο μέσω σεμιναρίων. Διδάσκει aqua fitness, bosu, pilates και έχει την δυνατότητα να ετοιμάζει εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης για σωστή στάση σώματος, αποκατάσταση και συντήρηση. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Εργάζεται ως swimming trainer, personal trainer και υδροθεραπεύτρια.
 

Starlight