Starlight

loogoo

Πού Ήσουν Μάνα Μου;

550553 521941261167189 394230560 n

Εάν νομίζεις πως τον βρήκες, μπράβο σου την έκανες λαχείο! Αν πάλι όχι… Διάβασε παρακάτω και άμα καταλάβεις… Μίλα του!

   Ξέρεις να είναι μερικές φορές αυτές οι Hollywood-ιανές ταινίες που βλέπουμε αγκαλιά μ'ένα πακέτο χαρτομάντιλα, καθώς αυτά βρίσκονται τριγύρω μας ριγμένα από το κρεβάτι μέχρι το πάτωμα, εν αντιθέσει με την υπομονή μας που βρίσκετε μέσα στο πακέτο αυτών γιατί ο μικρός Γιαννάκης δεν έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο. Το story είναι συνήθως το ίδιο. Την είδε. Τη διεκδικεί. (Αλίμονο η δικιά μας δεν πρέπει να είναι και εύκολη). Την καταφέρνει. Έρχονται αναποδιές. Τα περνανε όλα μαζί. Χωρίζουν για λίγο. Αλλά… Μάντεψε τι! Ξανά είναι μαζί (ύστερα από υστερικά παρακάλια αυτού). Και κάπου εδώ είναι που σου έρχεται να πατήσεις escape…
And the Oscar goes to …
   600full-love-me-if-you-dare-screenshotΕίναι ωραίο να βλέπεις πως για κάποιους άλλους το όλο πράγμα έχει εξελιχθεί σε κάτι όμορφο και δυνατό όταν όμως αυτοί δεν είναι ο Ryan Gosling και η Rachel McAdams. Όταν όμως αυτοί οι δυο είναι απλά ο Γιαννάκης και η Αστέρω από την κάτω περδικούλα (ε με τόση επανάληψη στην τηλεόραση τα έμαθα πια...) τότε τι; Αυτό ήταν καπούτ; Όλα τελείωσαν δίχως μια λέξη (που λέει και ο Σάκης); Δηλαδή, όταν πρόκειται για την αγάπη τίποτα προφανώς δεν υπερβαίνει το ανέφικτο! Αλλά  όταν το ανέφικτο γίνετε εύκολα ισοδύναμο με την αγάπη τότε μπορούμε να πούμε ότι το δικό μας πλοίο έχει σαλπάρει; Και αν ναι, γιατί δεν μας αφήνουν να ανάψουμε μια φωτοβολίδα για να το κάνουμε να γυρίσει πίσω; Χάνοντας το πλοίο της αγάπης μια φορά σημαίνει πως έχει σαλπάρει και για όλες τις επόμενες; Μπορούμε να αρνηθούμε μια φορά την αγάπη και να την χάσουμε για πάντα!;
 
«Θέλω να με πας σε κάποιον ψηλό, μελαχρινό, με πράσινα μάτια και λεπτά αισθήματα…»
 
tumblr masnc9dURw1rhwx85o1 500 largeΣτη Μόσχα αδελφές μου στη Μόσχα
   Υπάρχουν γυναίκες που διαθέτουν κάτι σαν GPS μέσα τους. Δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο. Φωνάζουν απλά μπροστά στην πρόσοψη του μηχανήματος τον προορισμό που επιθυμούν(για παράδειγμα : «θέλω να με πας σε κάποιον ψηλό, μελαχρινό, με πράσινα μάτια και λεπτά αισθήματα…») και αυτές καταλήγουν κυρίες και ανεπιτήδευτα όμορφες, εκεί. Δεν είμαι από αυτές. Βέβαια δεν είμαι και από τις άλλες. Εκείνες  τις γυναίκες που όσο και να πασχίζουν  και να το παίζουν άνετες και ωραίες, το βράδυ κάθονται μπροστά από μια οθόνη και βλέπουν χαζό-ταινίες παίρνοντας τες τα ζουμιά, ενώ θα έπρεπε να κάνουν αχαλίνωτο σεξ με το τελευταίο Catch που ψώνισαν στο μπαρ! Και έτσι άρχισε η έρευνα…
 
Θα κάνω έρευνα (μέσα από ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και από προσωπική εμπειρία). Και για να μην περιαυτολογώ το αποτέλεσμα αυτής; «Φέρτε μου κάποιον που να έχει αισθήματα».
Where have you been all my life?
tumblr lpuebiHShs1qzpypso1 500   Είμαι τελικά από εκείνες που για το καλό της δουλειάς μου θα έπεφτα και στα πατώματα. Όταν βγήκα έξω λοιπόν το βράδυ (ψάχνοντας όχι το Catch απλά να βρω ένα μέρος που ο κόσμος θα είναι χαρούμενος) κατέληξα και πάλι στο στέκι μου! Για έναν παράξενο λόγο με την κοριτσοπαρέα μου καταλήξαμε να γυρίσουμε το θέμα πάλι στους άντρες και το μόνο που άκουγα, επειδή κάποια είχε χωρίσει πρόσφατα , ήταν απανωτά ρουφήγματα της μύτης μέσα στο αυτί μου. Το θέμα με τις φίλες όμως είναι ότι δεν είναι αντικειμενικές. Το μόνο που θα σου κάνουν και τις ευχαριστείς γι'αυτό, γιατί για αυτό το λόγο ακριβώς είναι οι φίλες, είναι να σου χαϊδέψουν νωχελικά τον εγωισμό σου με κοσμητικά επίθετα προς το αντίθετο φύλο – «Έλα μωρέ τον βλάκα, τον ανόητο, τον ..τον..τον… Αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο από αυτόν.» Και κάπου εκεί ανάμεσα στο πρώτο με δεύτερο κρασί μου ήρθε και η ιδέα. Θα κάνω έρευνα (μέσα από ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και από προσωπική εμπειρία). Και για να μην περιαυτολογώ το αποτέλεσμα αυτής; «Φερτέ μου κάποιον που να έχει αισθήματα».
 
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η καλοπέραση πώς να το κάνουμε, περά από παρέα θέλει και σύντροφο….

Σπίτι χωρίς Γιάννη …
   tumblr ltx651dk5n1qlbrafo1 400 largeΤελικά όλοι βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή! Ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε την αγάπη τριγύρω μας. Αναζητούμε ρομαντικούς ανθρώπους. Και όσο και αν η κρίση (ναι, στην οικονομική αναφέρομαι, όχι την προσωπική) μας κάνει να βάζουμε το κεφάλι μέσα εμείς όλο το σηκώνουμε και πιο ψηλά για εύρεση συντροφικότητας. Γιατί ούτως η άλλως είναι η αλήθεια. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η καλοπέραση πώς να το κάνουμε, περά από παρέα θέλει και σύντροφο….

   Το αποτέλεσμα ήταν ότι ψάχνουμε όλοι μας την αγάπη αλλά ένα «Γράψε κάτι» μου κίνησε πραγματικά την προσοχή και η αλήθεια είναι ότι με έκανε να ασχοληθώ εκτενεστέρα μαζί του. «Άραγε μόνο μια φορά γνωρίζουμε την αγάπη στην ζωή μας;»

Το χάσαμε το κορμί πατριώτη…
399742 509469549081027 1439560276 n   Και τώρα περιμένετε να σας απαντήσω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Αν ισχύει ή όχι. Θεωρητικά μιλώντας αν πιστέψουμε όλα αυτά που μας μάθαιναν οι γιαγιάδες από μικρά παιδιά μέσα από τα παραμύθια, η αγάπη έρχεται μόνο μια φορά (και όχι απλά μόνη της με άσπρο άλογο αλλά και με λεφτά). Εμένα όμως η γιαγιά μου θυμάμαι που πάντα μου έλεγε «όπου ακούς πολλά κεράσια κρατά μικρό καλάθι»! Και δίκαιο είχε! Γιατί αν αφήσουμε τη θεωρία και πιάσουμε την πράξη το αν θα βρεις τον μεγάλο έρωτα πάνω από μια φορά δεν εξαρτάται μόνο από την τύχη σου αλλά από το ποιο είναι το συμφέρον σου. Όσο εσύ κοιτάς να «βολευτείς» με έναν μέτριο άνθρωπο (για τα αισθήματα σου μιλάμε πάντα) τόσο ο Μεγάλος σου έρωτας απομακρύνετε από εσένα! Για αυτό πρέπει να έχεις μάτια και αυτιά ανοιχτα. Μη σου πω και ορθάνοικτα! Τότε είναι το μόνο σίγουρο πως θα ξανά αγαπήσεις. Τίποτα δεν έρχεται όταν βρίσκει μια πόρτα κλειστή. Αν όμως δεν θέλεις να αφήσεις την πόρτα σου ορθάνοικτη και φοβάσαι τους εισβολείς τότε απλά σιγουρέψου ότι θα αφήσεις το κλειδί κάτω από το χαλάκι. Έτσι ώστε αυτός που πραγματικά θέλει να μπει, να το βρει και να ξεκλειδώσει την εξώπορτα.

Ζητείται αδελφή (ψυχή εννοώ)…
   Αδελφές ψυχές βρίσκουμε μόνο μια φορά! Αυτό είναι γεγονός. Τον μεγάλο έρωτα όμως δεν μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με αδελφή ψυχή. Γιατί στην ουσία είναι ακριβώς το αντίθετο. Σε έναν μεγάλο έρωτα δεν μπορείς να ταιριάζεις απόλυτα με τον άλλον παραμόνον στο πάθος που τρέφετε ο ένας για τον άλλον.
Μάνα εξ ουρανού…
   22816 521953067832675 16705782ddf60 nΤελικά η αγάπη μπορεί να έρθει! Μια σχέση μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές στροφές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το να κλείσεις τα μάτια σου και την μύτη σου και κάνεις βουτιά κατευθείαν στην θάλασσα του έρωτα, έστω και αν είναι αγριεμένη, δεν είναι πάντα  καταστροφικό. Κάποιοι το βρίσκουν απόλυτα υγιές. Όπως κάνω και εγώ άλλωστε. Πέφτω με τα μούτρα! Παρόλα αυτά άθελα μου ή ακόμα και ηθελημένα το καλάθι μου φροντίζω πάντα να το κρατάω από την  μεριά που θα πέσουν τα λιγότερα κεράσια. Μπορεί να βγάλω λιγότερα από την σοδιά στο τέλος αλλά θα ξέρω πως όλα είναι ένα και ένα! Γιατί το παν όπως και με την αγάπη δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Για αυτό μην σκοτίζεσαι πόσες φορές θα αγαπήσεις. Αναλογίσου μόνο αν αυτές τις φορές που αγάπησες ήταν τόσο ζουμερές όσο ένα καλό-γινωμένο κεράσι! Τα σάπια βάλτα σε ένα μπολ και κάντα λικέρ. Έτσι ώστε να το απολαμβάνεις παρέα, τα κρύα βράδια του χειμώνα μπροστά από ένα τζάκι, με τον νέο σου έρωτα! Το μόνο που πρέπει να κάνεις όμως για αρχή, είναι να πιστέψεις σε αυτόν. Γιατί η μόνη δύναμη που θα κινήσει όλα τα νήματα ώστε να επιτύχει σωστά το λικέρ είναι η επιθυμία δυο ανθρώπων, ξένων αλλά ακόμα και γνωστών μεταξύ τους, να είναι μαζί. Γιατί το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδοσκόνη. Στο κάτω κάτω πού το ξέρεις μετά από αυτό μπορεί και να πετάξεις…
   
Αλίκη Κρυωνά
147

Starlight