Starlight

loogoo

Μουσικό Χωριό 2012 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 

   music village1To Μουσικό Χωριό είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχτεί μουσικούς, τραγουδοποιούς και οργανοπαίχτες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης, που λαμβάνει χώρα από το 2007, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
 
   Όσοι έχουν επισκεφθεί το μαγευτικό αυτό χωριό, μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο, όπου ο χρόνος σταματά και τον καλοκαιρινό Αύγουστο μετατρέπεται σε ένα αλλιώτικο μέρος, αφού πλέον στην καθημερινή γιορτή μουσικής και τέχνης συμμετέχουν με την παρουσία τους και οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και της γύρω περιοχής.

   music village2Μουσικά εργαστήρια με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλίες – εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα – ομαδική δημιουργία – μουσικο-παιδαγωγικά εργαστήρια και ομαδικές δράσεις για τα παιδιά – δημιουργία αρχειακού υλικού διαθέσιμου προς χρήση από τρίτους… Όλα έχουν θέση στο καταπράσινο βουνό του Πηλίου, στην καρδιά της φύσης όπου δημιουργείται η αίσθηση ενός τόπου που παραμένει αμετάβλητος με το πέρασμα των αιώνων…
 
   Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία των Θύμιου Ατζακά, Κώστα Μακρυγιαννάκη και Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδης της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας  arTree, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
   music village3Οι εργασίες για τις φετινές εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες συνεχίζονται πυρετωδώς, για να υποδεχτούν μουσικούς και επισκέπτες σε δυο διαφορετικές περιόδους: 1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2012) και 2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2012).

   Η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 12 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 28 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι 52 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.  

   music village4Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές: Μουσικοπαιδαγωγικά, Σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, Λαϊκός πολιτισμός και Βαλκάνια, Pop culture, Μακάμ πράξη και αυτοσχεδιασμός, Σύνθεση και ερμηνεία, Διεύθυνση μουσικών συνόλων, Μουσική τεχνολογία και performing arts, Χορός και θέατρο, Ρυθμική αγωγή και δεξιοτεχνία, Το σώμα του μουσικού.

   Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους.
 
   music village5Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στα εργαστήρια και στις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά τη διάρκεια της κάθε περιόδου. Αν βρεθείτε στον Άγιο Λαυρέντιο εκείνη τη χρονική στιγμή, θα γίνεται σίγουρα μάρτυρες και θα συμμετέχετε με μεγάλη χαρά και ευκολία να συμμετέχετε σε μια από τα υπαίθρια μουσικά πάρτι, που στήνονται κάθε βράδυ, στην πλατεία του χωριού από τους μουσικούς που συμμετέχουν σε αυτά.
 
   To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών, για να δηλώσετε και εγκαίρως την συμμετοχή σας, μπορείτε να το διαβάσετε ή να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού www.music-village.gr
 
Κείμενο: Κατερίνα Νικολακούλη
Φωτογραφίες: Νικόλας Χρυσός (από το Μουσικό Χωριό 2011)
 
Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό, σε παραγωγή Γιάννη Αγγελάκη και σκηνοθεσία Ανδρέα Σιαδήμα:

music village1

Starlight